از گل تا گلاب سنتی قزوین

هر چند کمتر کسی این روزها به خاطر می‌آورد که روزگاری در دل تمام باغ‌های هزار ساله‌ی باغستان سنتی شهر قزوین، بوته‌های گل محمدی به چشم می‌خورد و علاوه بر گلاب تقریبا همه عرقیات سنتی در خانه‌ها و با دستگاه‌های کاملا سنتی تهیه می‌شد؛ اما گلاب قزوین، از دیرباز مرغوب و با کیفیت بوده و اهالی شهر را از واردات آن از سایر استان‌ها بی‌نیاز می‌کرده است. حالا این سنت قدیمی، تا حد زیادی از بین رفته؛ اما هنوز هم در بعضی از خانه‌های قدیمی شهر، گلاب‌گیری به شیوه سنتی انجام می‌شود.

باغستان‌های سنتی قزوین به مجموعه باغ‌هایی گفته می‌شود، که نیمه جنوبی شهر قزوین را در بر گرفته است. این باغات بیش از ۲۵۰۰ هکتار وسعت دارند و در گذشته گرداگرد شهر را فرا گرفته بودند. ناصر خسرو در سفرنامه خود، شهر قزوین را اینگونه توصیف می‌کند: «باغستان بسیار داشت؛ بی‌دیوار و خار و هیچ مانعی از دخول در باغات نبود».
این گزارش سعی دارد روند چیدن و خرید گل محمدی در محیط باغستان سنتی تا مراحل گلاب‌گیری در منزل یکی از خانواده‌هایی را نشان دهد که گلاب‌گیری را پس از ۴ نسل هنوز به شیوه سنتی و با ابزار سنتی ادامه می‌دهند.

عکس : مهسا رمضانی 

  • پنجشنبه/ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: خبری
  • کد خبر: 99032214029
  • خبرنگار :