به گزارش ایسنا، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که تقاضای جهانی برای گاز در سال ۲۰۲۰ به میزان چهار درصد معادل ۱۵۰ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا میکند و به ۳۸۵۰ میلیارد متر مکعب میرسد. این کاهش دو بار کاهشی است که بازار گاز در بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ تجربه کرده بود.
بازارهای جهانی بزرگ گاز به دلیل قرنطینه و کاهش تولید صنعتی در پی شیوع بیماری کووید ۱۹ که تقاضا را راکد کرده است، با کاهش کم سابقه قیمتها روبرو شده اند.
صنعت نفت و گاز در حال کاهش هزینه و به تعویق انداختن تصمیمات سرمایه گذاری است. اگرچه پیش بینی می شود تقاضا در سال ۲۰۲۱ بهبود پیدا کند اما آژانس بینالمللی انرژی انتظار بازگشت سریع به دوران پیش از بحران شیوع ویروس کرونا را ندارد.
پیش بینی می شود بازارهای بزرگ در سراسر اروپا، آمریکای شمالی و آسیا بزرگترین کاهش تقاضا در سال ۲۰۲۰ را تجربه کنند و عامل ۷۵ درصد از کل کاهش تقاضا شوند.
فاتح بیرول، مدیراجرایی آژانس بینالمللی انرژی اظهار کرد که پیش بینی میشود تقاضای جهانی برای گاز در دو سال آینده به تدریج بهبود پیدا کند اما به معنای آن نخواهد بود که به سرعت به وضعیت سابق برمیگردد. بحران بیماری کووید ۱۹ تاثیر طولانی مدتی روی تحولات آتی بازار خواهد داشت و به نرخ رشد لطمه زده و ابهامات را افزایش میدهد.
آژانس بینالمللی انرژی کاهش تقاضای سالانه به میزان ۷۵ میلیارد متر مکعب را تا سال ۲۰۲۵ پیش بینی کرد که معادل میزان رشد تقاضای جهانی در سال ۲۰۱۹ است.
پس از سال ۲۰۲۱ عمده رشد تقاضا در آسیا به خصوص در چین و هند خواهد بود.
بر اساس گزارش رویترز، انتظار میرود گاز طبیعی مایع عامل اصلی رشد تجارت گاز در جهان بماند اما به دلیل رشد ظرفیت صادرات جدید، با ریسک مازاد ظرفیت عرضه به مدت طولانی مواجه است زیرا سرعت رشد تقاضا نسبت به روند تصمیمات سرمایه گذاری در این بخش آهستهتر بوده است.
انتهای پیام