فرهاد بختیاریفر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه از سالیان دور مردم همدان به علت نبود شبکه جمع آوری فاضلاب چاههای جذبی حفر میکردند، اظهار کرد: به علت حجم بالای فاضلاب خانگی و برای جلوگیری از پر شدن چاههای جذبی مردم فاصلاب خود را به بیرون از منزل خود رها میکردند.
وی با بیان اینکه رودخانههای خروجی شهر همدان بیشترین آلودگی را دارند، تصریح کرد: با توجه به جمعیت شهری و وجود چهار رودخانه و زیرشاخههای گسترده در سطح شهر همدان بیشترین آلودگی رودخانهها مربوط به شهر همدان است.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان افزود: شرکت آب و فاضلاب استان توانسته رودخانه عباس آباد و زیرشاخه فرعی این رود در حصار مطهری را از فاضلاب پاکسازی کند و فاضلاب این رودخانه جمع آوری شده است.
بختیاریفر با اشاره به اینکه ۶۵ درصد از جمعیت شهری استان تحت پوشش شبکه فاضلاب است، ادامه داد: دبی ورودی به تصفیه خانه فاضلاب ۱۳۰.۷۰۰ مترمکعب در شبانه روز است.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان تصریح کرد: پاکسازی فاضلاب رودخانه عین آباد تویسرکان درحال اجراست که هزینه آن ۵۰ میلیارد ریال بوده و تاکنون ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به تصفیه فاضلاب جمع آوری شده از رودخانه ها، افزود: پس از جمع آوری فاضلاب توسط شبکه جمع آوری فاضلاب به تصفیه خانه انتقال می یابد و پس از تصفیه بار آلودگی آن پایین آمده و برای مصارف کشاورزی و صنعت استفاده شده و یا قابلیت رهاسازی در طبیعت دارد.
بختیاریفر درباره اقدامات شرکت آبفا در راستای جلوگیری از آلودگی رودخانه ها گفت: شرکت بفا موفق به ساخت هفت تصفیه خانه با ظرفیت ۱۷۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز، اجرای ۴۱ کیلومتر خط انتقال، اجرای ۱۴۴ کیلومتر شبکه فاضلاب در سطح استان با صرف هزینه ۲۳۶۰ میلیارد ریال امسال آغاز به طرح فاضلاب کرده است و برای اتمام کامل آن نیاز به ۶۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.
انتهای پیام