پژوهشگران انگلیسی:

دی.ان.ای ویروس ظرف ۱۰ ساعت در یک بیمارستان گسترش می‌یابد

پژوهشگران انگلیسی، در بررسی جدیدی دریافتند که DNA ویروس به جا مانده روی تخت بیمارستان، در تقریبا نیمی از مکان‌هایی که در یک بخش بیمارستان نمونه‌برداری شدند، طی ۱۰ ساعت گسترش می‌یابد و حداقل به مدت پنج روز باقی می‌ماند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، پژوهشگران "کالج دانشگاهی لندن"(UCL) و "بیمارستان گریت اورموند استریت"(GOSH) انگلستان، در بررسی جدیدی دریافتند که DNA ویروس به جا مانده روی تخت بیمارستان، در تقریبا نیمی از مکان‌هایی که در یک بخش بیمارستان نمونه‌برداری شدند، طی ۱۰ ساعت گسترش می‌یابد و حداقل به مدت پنج روز باقی می‌ماند.

هدف از انجام دادن این پژوهش، این است که نحوه گسترش "کروناویروس سندرم حاد تنفسی۲"(SARS-CoV-۲) عامل بیماری کووید- ۱۹، در سطوح گوناگون یک بیمارستان‌ به صورت ایمن شبیه‌سازی شود.

پژوهشگران به جای استفاده از کروناویروس سندرم حاد تنفسی۲، بخشی از DNA یک ویروس عامل عفونت گیاهان را که انسان‌ها را آلوده نمی‌کند، تکثیر کردند و سپس آن را به یک میلی‌لیتر آب در غلظتی مشابه نمونه‌های ویروس کروناویروس سندرم حاد تنفسی۲ افزودند که در نمونه‌های به دست آمده از بیماران مبتلا به این ویروس دیده می‌شود.

پژوهشگران، یک تخت‌خواب بیمارستانی را به آب حاوی این DNA آغشته کردند. این تخت به تنهایی در یک اتاق مخصوص بیماران پرخطر قرار داده شده بود. سپس پژوهشگران طی پنج روز، ۴۴ قسمت را در یک بخش بیمارستان مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند که این ماده ژنتیکی طی ۱۰ ساعت، در ۴۱ درصد از بخش‌های نمونه‌برداری شده یک بخش بیمارستان از جمله ریل‌های تخت، دستگیره در، دسته‌های صندلی، اتاق انتظار و حتی کتاب و اسباب‌بازی‌های اتاق کودکان گسترش می‌یابد. این ویروس پس از سه روز، ۵۹ درصد از قسمت‌ها را آلوده می‌کند و سپس در پنجمین روز افت می کند و به ۴۱ درصد می‌رسد.

دکتر "لنا سیریک"(Lena Ciric)، از نویسندگان این پژوهش گفت: پژوهش ما، نقش مهم سطوح گوناگون را در انتقال ویروس نشان می‌دهد و اهمیت رعایت بهداشت و خوب شستن دست‌ها را آشکار می‌کند. ما یک قسمت را به این ماده جدید آغشته کردیم اما این ماده به واسطه لمس سطوح توسط کارمندان بیمارستان، بیماران و ملاقات‌کنندگان، گسترش یافت. یک شخص مبتلا به کووید-۱۹ می‌تواند با سرفه، عطسه و لمس کردن سطوح، ویروس را به قسمت‌های بیشتری منتقل کند.

بخش‌هایی که بالاترین میزان آلودگی را داشتند، بخش‌هایی مخصوص به درمان فوری و قسمت‌های بالینی بودند که چندین تختخواب را در خود جای داده‌اند. در روز سوم، نتیجه آزمایش ۸۶ درصد از قسمت‌های نمونه‌برداری شده در بخش‌های بالینی، مثبت بود. این تعداد در روز چهارم به ۶۰ درصد رسید.

دکتر "الین کلاتمن گرین"(Elaine Cloutman-Green)، از نویسندگان این پژوهش گفت: مردم به واسطه انتقال قطرات تنفسی ناشی از سرفه یا عطسه، به کووید- ۱۹ مبتلا می‌شوند. اگر این قطرات روی سطوح فرود بیایند، مردم با لمس این سطوح و سپس لمس کردن چشم‌ها، بینی و دهان خود، به کووید- ۱۹ مبتلا می‌شوند.

وی افزود: ماده‌ای که ما در این بررسی استفاده کردیم، مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی۲ با شست و شوی دست‌ها با آب و صابون پاک می‌شود. رعایت بهداشت و شستن دست‌ها، نخستین خط دفاعی ما در برابر این ویروس است و این پژوهش، به ملاقات‌کنندگان و کارمندان بیمارستان یادآوری می‌کند که می‌توانند با رعایت بهداشت، پاک کردن سطوح و استفاده از تجهیزات محافظتی شخصی، شیوع آن را متوقف کنند.

نکته قابل توجه در این پژوهش، این است اگرچه سرعت شیوع ویروس را در صورت باقی ماندن آن روی سطوح نشان می‌دهد اما نمی‌تواند میزان احتمال آلوده شدن یک شخص را تعیین کند.

این پژوهش، در " Journal of Hospital Infection" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99031911655
  • خبرنگار : 71604