احمدی امروز(19خرداد) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ۸۰ درصد از توتفرنگی کشور در کردستان تولید میشود و در تمام کشور توت فرنگی را با نام کردستان میشناسند.
وی افزود: پیش بینی میشود امسال ۵۰ هزار تن توت فرنگی از ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی استان کردستان برداشت شود.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کردستان بیان کرد: عمده توتفرنگی کردستان مربوط به شهرستان سنندج با ۶۳ درصد سطح زیرکشت و ۵۵ درصد از کل تولید استان است و شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد هم به ترتیب در جایگاههای بعدی تولید این محصول قرار دارند.
احمدی ذکر کرد: درحال حاضر ۱۳ هزار خانوار با ۱۷ هزار نفر بهرهبردار در زمینه تولید طلای سرخ در این استان فعالیت میکنند و به صورت خانوادگی با تولید این محصول برای خود و دیگران اشتغال ایجاد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: برداشت توت فرنگی در این استان هرساله به مدت ۴۵ روز از اواخر اردیبهشتماه آغاز و معمولاً تا پایان خردادماه ادامه دارد.
لازم به ذکر است؛ توت فرنگی کردستان از جمله محصولات باغی بدون سم و کود است، که از طعم و مزه بسیار مطلوبی برخوردار است و هرساله این استان از لحاظ تولید و سطح زیر کشت رتبهی اول کشور را به خود اختصاص میدهد.
کشت توت فرنگی در استان کردستان سابقه ای بیش از 150سال دارد و آب و هوا، شرایط اقلیمی، بارش های مناسب و کشاورزان سخت کوش همه دست به دست هم داده تا این استان به قطب تولید توت فرنگی کشور تبدیل شود.
انتهای پیام