«محمدرضا علمی» با اشاره به اهمیت فرا رسیدن هفته محیط زیست و ضرورت توجه به ظرفیتهای زیست محیطی استان یزد، اظهار کرد: امسال روز جهانی محیط زیست با عنوان «تنوع زیستی؛ فراخوان اقدام به مقابله با انقراض فزاینده گونهها و تخریب طبیعت» نامگذاری شده است.
وی افزود: امید است با افزایش مشارکت و همراهی همه مردم و آموزش و آگاهی رسانی مستمر انجام این مهم بیش از پیش در استان یزد و دیگر نقاط کشور میسر شود.
این استادیار گروه محیط زیست دانشگاه یزد در ادامه با بیان اینکه هر سال پنجم ژوئن مصادف با ۱۶ خرداد روز جهانی محیط زیست است، گفت: روز جهانی محیط زیست روزی است که از سوی سازمان ملل برای افزایش آگاهی مردم برای نگهداری محیط زیست و تحریک سیاستمداران به گرفتن تصمیماتی برای رویارویی با تخریب محیط زیست و گونههای زیستیجانوری، بهعنوان روز محیط زیست انتخاب شدهاست.
علمی با اشاره به اهمیت توسعههای انسان در چند دهه گذشته و اینکه این دستاوردها نتیجهای نظیر آلودگی و تخریب سرزمین بوده است،تصریح کرد: استفاده بیرویه از سوختهای فسیلی، برداشت بیرویه از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی، نابودی زستگاهها و رویشگاههای جانوری و گیاهی و انقراض گونهها و همچنین آلودگی منابع آب، خاک و هوا جمله از مشکلات امروز کره زمین است که به واسطه توسعه همه انسانها در دههای مختلف بدست آمده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: هر از گاهی به دلیل دخالتهای روزافزون انسان در محیط زیست بیماریهای جدیدی در محیط زیست بروز مینماید و استفاده از سموم و کودهای شیمیایی، آلودگیهای هوا و استفاده خوراکی از جانوران و گیاهان وحشی میتواند سبب بروز این بیماریهای ناشناخته شود.
این استادیار دانشگاه دستکارها و جهش ژنیتکی را یکی دیگر از دلایل بروز مشکلاتی نظیر شیوع ویروس کرونا در طبیعت دانست و بیان کرد: بیماریهای جدید مانند کرونا میتواند معضلات زیادی برای انسان و محیط زیست ایجاد نماید و برای پیشگیری از اینگونه مشکلات بایستی تا جای ممکن دخالتها را در محیط زیست کاهش داد.
علمی با بیان اینکه امروزه به غیر از پسماندهای غذایی، اخیرا با بحران پسماندهای شیمیایی در حوزه صنعت و فناوری نیز رو به رو هستیم، خاطرنشان کرد: پسماند شیمیایی یا زباله شیمیایی زبالهای است که از مواد شیمیایی مضر بهجا مانده و باید با برنامهریزی دقیق و مستمر نسبت به کاهش آن اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه مواد زاید شیمیایی ممکن است به عنوان زبالههای خطرناک نیز طبقهبندی شوند، بیان کرد: راهکار کاهش آسیب اینگونه مواد بر محیط زیست تصفیه مناسب فاضلابها و همچنین بازیافت و استفاده مجدد از پسابها و پسماندها با استفاده از فناوریهای جدید است.
به گزارش ایسنا و به نقل از سایت دانشگاه یزد، این مسئول در پایان با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات امروز کره زمین تغییرات اقلیمی است و این مهم به طور مستقیم و غیرمستقیم بر محیط زیست و آینده انسان اثر میگذارد، تأکید کرد: اگر اقدامات عملی و موثری در راستای کاستن اثرات تغییر اقلیم صورت نگیرد نسلهای آینده با مشکلاتی به مراتب بیشتر روبرو شده و باید برای ساماندهی آن هزینههای زیادی را متحمل شد.
انتهای پیام