درخواست آشناگر از نمایندگان استان‌های شمالی

سنگ پیش پای توسعه سمنان از منظر استاندار/ بی‌آبی و خام‌فروشی ناگزیر مواد معدنی!

استاندار سمنان با اذعان به اینکه توسعه استان با یک مانع جدی روبرو است گفت: کمبود منابع آبی مهمترین مانع جدی و سنگ پیش پای توسعه استان است و این کمبود آبی در همه بخش‌های استان از کشاورزی و صنعت گرفته تا معدن و خدمات گردشگری و حتی در بخش شرب استان...کاملا محسوس است.

علیرضا آشناگر در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا با اشاره به میزان کم بارندگی ها در این استان اظهار کرد: اگرچه خوشبختانه در یکی دو سال اخیر به لطف الهی، شاهد افزایش بارش‌ها در این استان پهناور بودیم اما در مجموع میزان بارندگی سالیانه در استان، پایین است.

وی با بیان اینکه میانگین بلندمدت بارندگی‌های این استان در یکی دو سال اخیر وضعیت بهتری داشته و در مقایسه با سال‌های قبل از آن ،کمی بهتر است افزود: استان سمنان علی‌رغم ظرفیت‌های بالایی که در بخش‌های مختلف دارد با یک مانع جدی در حوزه تامین منابع آبی مواجه است و برای تحقق روند رو به رشد توسعه و پیشرفت در استان، باید این موانع را به هر نحو ممکن از پیش پای استان برداشت.
عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان، برداشتن این مانع جدی را مستلزم چندین گام اساسی ارزیابی و تصریح کرد: یکی از راهکارهای اساسی برای برداشتن این مانع جدی، مدیریت منابع آبی در دسترس استان است و به عبارتی باید با فرض اینکه با همین منابع موجود نیز، می‌توان برای تداوم و تحقق توسعه در استان برنامه‌ریزی کرد، لازم است تمهیدات لازم در این بخش اندیشیده شود. اگرچه نیاز استان به منابع آبی جدید یک ضرورت انکارناپذیر است و باید برای رفع این نیاز تلاش جدی تری کرد.

آشناگر از تغییر الگوی کشت در استان به عنوان یک راهکار دیگر نام برد و گفت: در این زمینه نیز اقدامات جدی در بخش کشاورزی استان عملیاتی شده است.
وی بر ضرورت کشت محصولات با نیاز آبی کمتر تاکید و خاطرنشان کرد: کشاورزی در استان باید به سمت کشت محصولاتی سوق داده شود که متناسب با وضعیت اقلیمی و منابع آبی در دسترس استان باشد. ضمن اینکه به موازات آن باید از تکنولوژی‌های جدید در این بخش بهره بیشتری بگیریم.

استاندار سمنان با اذعان به اینکه استان سمنان در حوزه اصلاح الگوی کشت ،گام‌های خوب و بلندی برداشته، از تداوم این روند به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر یاد کرد و افزود: استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری راهکار دیگری است که نباید از آن غفلت کرد.

این مقام ارشد اجرایی استان با ابراز خرسندی از اقدامات دولت در حوزه تجهیز بخش قابل توجهی از مزارع ، باغات و اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری خاطرنشان کرد: علی‌رغم گام‌های بلندی که دولت در این بخش برداشته، انتظار می‌رود که مساعدت بیشتری در این بخش داشته باشد.
آشناگر ادامه داد: دولت طی چند سال اخیر چه در حوزه مدیریت منابع آبی و چه در بحث نصب کنتورهای هوشمند و راه‌اندازی سیستم‌های نوین آبیاری و...اقدامات خوبی در استان سمنان داشته است.

بسته تشویقی استان برای توسعه کشت گلخانه‌ای

وی با اشاره به توسعه مشهود کشت های گلخانه‌ای در کشور و استان اظهار کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای یکی از گام‌های هشت‌گانه‌ای است که در استان نیز برای اجرایی شدن آن برنامه‌ریزی شده و خوشبختانه بخش خصوصی نیز استقبال خوبی در این حوزه داشته است.

رئیس کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از حرکت به سمت کشت گلخانه‌ای و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید در بخش کشاورزی به عنوان یک نیاز جدی نام برد و گفت: در کشت گلخانه‌ای با استفاده از یک فضای محدود و نیاز آبی کمتر می‌توان محصول بیشتری را تولید و روانه بازار کرد و لذا کشاورزان باید از این ظرفیت نهایت بهره را بگیرند.
وی از حمایت مدیریت استان از بخش کشاورزی و کشت گلخانه‌ای خبر داد و افزود: خوشبختانه گام‌های خوبی در این حوزه برداشته شده و طرح‌های متعددی در دامغان، شاهرود، سمنان، گرمسار و دیگر شهرستان‌های استان آغاز شده است. ضمن اینکه مشوق‌های خوبی به منظور جذب سرمایه گذار در این بخش در نظر گرفتیم.
رشد چشمگیر در اجرای طرح‌های آبخیزداری استان سمنان

استاندار سمنان از حفاظت از منابع آبی فعلی نیز به عنوان یک راهکار دیگر برای رفع معضل کم‌آبی در استان نام برد و ادامه داد: بهره‌برداری مناسب‌تر از سدها و منابع آبی فعلی، جلوگیری از هدررفت منابع، برنامه‌ریزی برای استفاده بهتر از بارش‌های خدادادی و آب‌های سطحی که گاه به سیلاب تبدیل و خساراتی نیز به بار می‌آورند از دیگر راهکارهایی است که در دستور کار دستگاه‌های اجرایی مسوول در این بخش قرار گرفته است.

آشناگر از اجرایی شدن طرح‌های آبخیزداری به عنوان یک راهکار اساسی دیگر در این بخش نام برد و اضافه کرد: خوشبختانه استان سمنان در این بخش با حمایت دولت، گام‌های خوبی برداشته است. امسال نیز طرح‌های آبخیزداری زیادی در استان اجرایی و به بهره‌برداری رسیده است.
عالی‌ترین مقام اجرایی استان از رشد چشمگیر اعتبارات حوزه آبخیزداری به عنوان نمودی از عزم جدی دولت برای بهره گیری از  ظرفیت‌های این حوزه نام برد و گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این بخش عملکرد خوب و قابل قبولی داشته است ضمن اینکه اخیرا بخش خصوصی و صاحبان صنایع نیز  اقبال خوبی به این حوزه داشتند به گونه‌ای که برخی از صاحبان صنایع در استان با ارائه طرح‌هایی تمایل خود را به اجرای طرح‌های آبخیزداری، ایجاد استخرها و مهار سیلاب‌ها با هدف استفاده و بهره‌برداری از این منابع آبی، نشان دادند.

آب چشمه‌های قطری بالاحره به شاهرود می‌رسد؟

رئیس کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان از جلوگیری از فرسایش خاک، مهار سیلاب و ذخیره‌سازی و استفاده از منابع آبی ناشی از اجرای این طرح‌ها به عنوان بخشی از رهاورد اجرای طرح‌های آبخیزداری یاد کرد و گفت: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که در هر گوشه ای از استان که رودخانه، آب های سطحی و یا هر گونه منبع آبی دیگری وجود دارد آن را مهار و از آن در راستای کمک به توسعه و تولید در استان بهره گرفت.

دکتر آشناگر از آغاز عملیات اجرایی سد فینسک در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: اجرایی شدن این طرح می‌تواند به حل بخشی از مشکل کم‌آبی در بخش شرب استان کمک کند.

این مقام ارشد اجرایی از تلاش برای تکمیل طرح تامین آب شاهرود از محل چشمه‌های قطری خبر داد و گفت: تلاش‌های زیادی برای اتمام برخی پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه آبی در استان صورت گرفته که یکی از مهمترین آنها نیز پیگیری طرح تامین بخشی از نیاز شرب مردم شهر شاهرود از طریق چشمه های قطری است که متاسفانه این طرح‌ مدت‌ زیادی بود به دلیل برخی اختلافات، متوقف شده بود.

مطالبه مردم استان از نمایندگان مجلس یازدهم

وی از برگزاری نشست‌هایی با مسوولان استان گلستان با هدف رفع این مشکل خبر داد و افزود: توافق‌هایی در این زمینه نیز صورت گرفته است. ضمن اینکه پیشنهاد شد که به جای تامین آب از چشمه‌ها، چاه‌هایی در حوزه سرزمینی استان حفر شود تا بخشی از آب شرب شاهرود تامین و این طرح‌ نیمه‌تمام تکمیل و به بهره‌برداری نهایی برسد.

آشناگر از تلاش برای تکمیل پروژه‌های مرتبط با سد نمرود در غرب استان خبر داد و اظهار کرد: این طرح عمرانی نیز به تامین آب شرب مردم در شهرستان های گرمسار و آرادان کمک زیادی می کند. جدای از همه این طرح‌ها، ابر پروژه استان در این بخش، طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی است که می‌تواند به حل معضل کم‌آبی چه در بخش شرب و چه در بخش صنعت و معدن استان کمک  زیادی کند.

وی با اشاره به انجام مطالعات این ابرپروژه خاطرنشان کرد: این طرح ملی سال گذشته با تلاش نمایندگان ردیف بودجه گرفت و امسال نیز دارای ردیف بودجه است.

خام‌فروشی ناگزیر به دلیل نبود آب

استاندار سمنان از پیگیری این ابرپروژه به عنوان یکی از مطالبات مردم از نمایندگان مجلس یازدهم نام برد و ادامه داد: این پروژه یک پروژه مشترک استانی است و همه شهرستان‌های استان از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.

عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان سمنان از اجرایی شدن این طرح به عنوان یک طرح مهم نام برد و گفت: در حال حاضر معادن غنی و عظیمی در دامغان داریم که ناگزیر به خام‌فروشی هستند .

درخواست استاندار از نمایندگان استان‌های شمالی

وی با بیان اینکه برای فراوری این منابع معدنی تلاش‌های زیادی صورت گرفته اضافه کرد: "آب"، نیاز اولیه این معدن و یا بسیاری از معادن دیگر برای فراوری مواد معدنی، است ولی متاسفانه رفع این نیاز آبی با منابع فعلی استان امکان پذیر نیست.

این مقام ارشد اجرایی خواستار کمک و همراهی بیشتر نمایندگان مجلس و خصوصا نمایندگان استان‌های شمالی شد و افزود: ما معتقدیم که مردم منطقه و نمایندگان آنها در مجلس با درک عمیق و دقیق از لزوم رفع این ضرورت‌ها و نیازها به مرتفع‌شدن مشکل کم آبی در استان کمک کرده و علاوه بر آن از طریق اجرای این طرح، در سال جهش تولید به تولید و اشتغال کشور به عنوان یکی از نیازهای اساسی کشور و خصوصا استان‌های همجوار کمک خواهند کرد. ضمن اینکه مسوولان ذی‌ربط نیز با اجرایی شدن این طرح مهم ، همراهی و همدلی داشته و ما مردم استان نیز قدردان همه آنها خواهیم بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۱:۱۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99031810303
  • خبرنگار : 50233