مدیر امور وصول مطالبات شعب بانک کشاورزی آذربایجان شرقی در گفتوگو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: دولت به منظور حمایت از اقشار کم درآمدی که در سنوات قبل اقدام به دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومان و کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان کردهاند، طرحی را از سال ۹۵ برای بخشودگی سود و جرایم این وامها اعمال کرده است.
مجید درویشی افزود: بر اساس بند «ل» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۸، افرادی که سررسید پرداخت وامشان تا پیش از سال ۹۷ بوده، میتوانند در سرفصلهای تسهیلاتی تعریف شده در ماده قانونی فوق با تسویه اصل وام، از پرداخت سود و جرایم دیرکرد معاف شوند.
وی در خصوص شرایط مشمولان این طرح، تشریح کرد: افراد دریافت کننده تسهیلات یارانهای، تسهیلات محکومان ناشی از عدم بازپرداخت بدهی، تسهیلات زلزله زدگان، تسهیلات مربوط به معلولان جسمی و ذهنی تایید شده توسط سازمان بهزیستی، تسهیلات پروندههای اجرایی، تسهیلات مسکن روستایی، تسهیلات طرحهای آب و خاک و تسهیلات خسارت دیدگان ناشی از حوادث غیرمترقبه در سال ۹۳ و ۹۴ شامل اعمال طرح بخشودگی سود و جرایم هستند.
وی در خصوص مشکل آزاد سازی اسناد رهنی مشمولان پس از تسویه حساب، گفت: در این طرح، ضرورت تایید نهایی اقدامات بانک توسط هیات بازرسی دیوان عالی محاسبات کشوری وجود دارد.
وی افزود: آزادسازی اسناد رهنی و تضامین مشمولانی که از اعتبارات تخصیص یافته در سال ۹۵ بهره مند شده و مورد تایید نهایی دیوان عالی محاسبات قرار گرفتهاند، با مراجعه به بانک و ارائه درخواست قابل بررسی و اقدام بوده و مشکل خاصی در این مورد وجود ندارد اما برای متقاضیان سال ۹۶ به بعد، آزادسازی اسناد پس از اعلام نظر نهایی و اخذ تاییدیه دیوان محاسبات به مرور امکانپذیر خواهد بود.
درویشی با بیان اینکه اعتبار استان در این طرح، مبلغی بالغ بر ۲۶۶ میلیارد ریال بوده و در طول سال گذشته در سه مرحله تخصیص یافته است، اظهار کرد: به دلیل محدودیتهای تردد مشتریان ناشی از شیوع کرونا، تا پایان سال ۹۸، به میزان ۲۱۷ میلیارد ریال از اعتبار جذب شد اما تقاضای جمعی از مشتریان در این خصوص باعث شد تا در اوایل سال جاری با پیگیریهای انجام گرفته، مبلغ هشت میلیارد ریال اعتبار دیگر برای سه ماهه اول سال ۹۹ اخذ شود.
وی ادامه داد: در ادامه دستورالعمل تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۸، اعتبار تخصیص یافته برای اعمال طرح بخشودگی سود و جرایم وامهای زیر ۱۰۰ میلیونی، تا پایان خرداد ماه قابلیت اجرایی دارد.
وی متذکر شد: چنانچه با استقبال مشتریان، اعتبار تخصیص یافته تا ۲۰ خرداد ماه به طور کامل جذب شود، میتوان از محل اعتبارات شناور مبالغ دیگری را نیز اختصاص داد.
مدیر امور وصول مطالبات شعب بانک کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اطلاع رسانیهای انجام گرفته در این خصوص، اظهار کرد: در هر ۲۱ شهرستان آذربایجان شرقی، این طرح اجرا شده و تاکنون ۲۰۵۲ بهره بردار توانستند با تسویه اصل بدهی تا زمان سررسید بازپرداخت، از این قانون استفاده کنند.
وی افزود: بیشترین بهره مند شدگان این طرح، زلزله زدگان سال ۹۱ استان با ۴۹۹ نفر در ورزقان و ۴۴۲ نفر در اهر بوده است.
انتهای پیام