دکتر امید توپچیان در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: پرکاری تیرویید دومین اختلال شایع اندوکرینی پس از بیماری دیابت بوده که شایع ترین آن بیماری گریوز و شیوع آن در زنان هشت برابر مردان است.
وی تغییر حرکات طبیعی روده بزرگ، مدفوع چرب، اسهال و یبوست را از علایم گوارشی پرکاری تیرویید بر شمرد و اظهارکرد: کاربرد ید متنوع است و در بخش های صنعت خوراکی به عنوان یک تثبیت کننده یا عنصر ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین ممکن است در مقادیر متفاوتی در نوشیدنی ها و غذاها یافت شود.
توپچیان ادامه داد: بیشترین مقدار آن به شکل نمک های یددار، ماهی دریا، صدف، گوشت های فرآوری شده نظیر سوسیس، کالباس، هاتداگ، گوشت های کنسروی، سوپ های آماده و ... وجود دارد.
وی نسبت به مصرف نمک های یددار و دریایی در مبتلایان به پرکاری تیرویید هشدار داد و تاکید کرد: مبتلایان به کم کاری تیرویید باید از مصرف غذاهای نمک سود و مانده نظیر ژامبون، گوشت گاو نمک سود شده، ترشی کلم، ماهی دودی و کنسرو سبزیجات پرهیز کنند.
وی استفاده زیاد از تخم مرغ را در مبتلایان به پرکاری تیرویید ممنوع اعلام و خاطرنشان کرد: پرهیز از مصرف میوه های خشک، بیشتر شکلات ها، کولاها، پودرهای کیک آماده و غذاهای دریایی در این بیماران ضروری است.
انتهای پیام