حمید پیغامی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بازگشت فلامینگوها بعد از پنج سال به سواحل دریاچه ارومیه، اظهار کرد: در پی تدابیر دولت و مسئولان ملی و استانی و افزایش بارندگیها در منطقه، آب دریاچه نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و این امر باعث بازگشت پرندگان مهاجر فلامینگو به سواحل این دریاچه شده است.
وی با بیان اینکه غذای اصلی فلامینگوها، سخت پوستی به نام آرتمیا است، گفت: با احیای تقریبی دریاچه ارومیه، بستر مناسبی برای رشد آرتمیا در این دریاچه فراهم شده است، بر همین اساس فلامینگوها برای تغذیه به زیستگاه قبلی خود دریاچهی ارومیه مهاجرت کردهاند.
رئیس اداره محیط زیست عجب شیر با اشاره به تعداد فلامینگوها که بر اساس کلونیهای منطقهای برآورد شده است، گفت: تعداد فلامینگوهای مهاجر در سواحل دریاچه ارومیه 20 هزار قطعه اعلام شده است.
وی با اشاره به مساحت 40 کیلومتری ساحل قبادلوی عجبشیر، بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر سطح آب دریاچه ارومیه به سواحل قبادلو و رحمانلو رسیده است و فلامینگوها نیز در این سواحل تجمع میکنند حتی سطح آب در این منطقه به اندازهای بالا آمده که برخی از افراد محلی برای شنا به سواحل مراجعه میکنند.
رئیس اداره محیط زیست عجبشیر اظهار کرد: پرندهی فلامینگو یا همان مرغ آتشی پرندهای مهاجر است که سالهای متمادی به دریاچه ارومیه مهاجرت میکرد، این پرنده با پاهای دراز و منقار منحنی و گردنی بلند خمیده آبچر و با بدنی بسیار کشیده و پرو بال سفید و صورتی است.
وی با اشاره به تزار دریاچه ارومیه در تاریخ 12 خردادماه، افزود: تزار آبی دریاچه ارومیه، 1271.90 سانتی متر بوده و حجم آب موجود حدود 5.25 میلیارد متر مکعب و وسعت دریاچه 3 هزار و 239.4 کیلومتر مربع است.
انتهای پیام