آنچه مسلم است افزایش سفرهای غیرضروری، دید و بازدیدها، عدم رعایت نکات بهداشتی، مهمانی های خانوادگی و دورهمی ها، حضور جمعیت زیاد در ساعات مختلف روز در مراکز خرید و اماکن گردشگری و بازار سنتی، پاساژها، بانک ها و روزبازارها بدون رعایت موازین بهداشتی همگی چراغ قرمزهای هشدار دهنده ای است که فریاد می زنند اگر مراقب نباشید ممکن است اخبار تلخ افزایش چشمگیر مبتلایان به کرونا را در کشور شاهد باشیم کما اینکه در برخی شهرها این اتفاق رخ داده و بنا به اعلام وزارت بهداشت روزانه حدود ۲۰۰۰ نفر در سراسر کشور به شمار مبتلایان به طاعون قرن اضافه می شوند و حدود ۵۰ نفر نیز فوت می کنند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملایر در اینباره در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه درخواست اصلی ما از مردم همچنان اجتناب و پرهیز از سفرهای غیرضروری است، اظهار کرد: به طور قطع ورود بی رویه مسافران و افزایش شمار سفرها سبب تغییر وضعیت مبتلایان به کرونا در شهرهای مختلف از سفید به زرد و از زرد به قرمز می شود.
دکتر محسن ترکاشوند درباره رصد تعداد مسافران و بیماران احتمالی وارد شده به ملایر گفت: طبق پروتکل های کشوری وزارت بهداست و درمان تعداد و حجم مسافران وارد و خارج شده به شهرها و میزان ترافیک جاده ها روزانه در حال رصد است.
وی اظهار کرد: در آخرین جلسه ستاد کرونا در ملایر مقرر شده همچنان از طریق دهیاری ها، بخشدرای ها، خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت در شهرهای مختلف مسافران وارد شده پایش شوند.
ترکاشوند با اشاره به اینکه همچنان به علت شیوع کرونا از برگزاری مراسم عروسی و ختم جلوگیری به عمل می آید، ادامه داد: باز شدن و فعالیت رستوران ها و تالارها به طور قطع باید در چارچوب پروتکل های علمی وزارت بهداشت باشد و فعالان این عرصه باید موازین بهداشتی را دقیقاً رعایت کنند چراکه احتمال انتقال ویروس در این اماکن بالاست.
رئیس شبکه بهداشت و درمان ملایر با اشاره به اینکه متأسفانه امروز این بیماری همه گیر شده و در تمام کشورهای دنیا مبتلا دارد، گفت: باید تلاش شود تا مردم ضمن رعایت کامل نکات بهداشتی، سعی کنند شیوه عادی زندگی خود را از سر بگیرند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر شمار مبتلایان به کرونا در ملایر با توجه به افزایش ورود مسافران به این شهرستان اعلام کرد: این امر طی کوتاه مدت و چهار، پنج روز تأثیر چندانی در تعداد مبتلایان نمی گذارد بلکه بین یک هفته تا ۱۴ روز زمان لازم است تا ویروس در بدن افراد علائم خود را بروز دهد و در حال حاضر تغییری در شمار مبتلایان به کرونا در ملایر ایجاد نشده است.
ضرورت تداوم فاصله گذاری اجتماعی
فرماندار ویژه ملایر نیز چندی پیش در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و هماهنگی مقابله با کرونا ویروس شهرستان ملایر، بر ضرورت تداوم فاصله گذاری اجتماعی تا شکست کرونا تأکید کرد و گفت: براساس گزارش دستگاه های درمانی، نرخ ابتلای شهرستان ملایر یک سوم آمار کشوری است.
قدرت الله ولدی اظهار کرد: توفیقات حاصله در کنترل کرونا، نتیجه همراهی مردم و همکاری دستگاههای اجرایی است که به سهم خود از امام جمعه شهر ملایر در ستاد مردمی مبارزه با کرونا، نمایندگان مجلس دهم و نماینده منتخب مردم در مجلس یازدهم، ادارات و دستگاه های ذیربط تشکر می کنم.
وی با اشاره به اینکه مصوبات ستاد پیشگیری، کنترل و هماهنگی مقابله با کروناویروس به دقت اجرا شده و توسط دستگاه های نظارتی رصد میشوند، افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط همه ادارات و دستگاه ها، بقاع متبرکه، اصناف و اقشار مختلف و مشاغلی که از امروز دائر میشود، لازم و اجباری است و در صورت تخطی از رعایت، برخورد قانونی و قاطع قضایی صورت می گیرد.
فرماندار ملایر با بیان اینکه در رابطه با بحران کرونا، ۱۳ هزار بسته حمایتی در رزمایش کمکهای مؤمنانه در بین نیازمندان تقسیم شده است، خاطرنشان کرد: اقدامات کادر بهداشت و درمان شهرستان قابل تقدیر است و برای کاهش آلودگی و ابتلا به کروناویروس باید همه دستگاهها همچنان در آمادگی کامل باشند.
انجام ۳۵۰ مورد سفر طی دهه اول خردادماه
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ملایر نیز به خبرنگار ایسنا گفت: از ابتدای خردادماه سال جاری تا ۱۰ خردادماه ۳۵۰ مورد سفر داشتیم و ۴۶۸۸ نفر مسافر در این سفرها جابه جا شده اند.
سیداسماعیل صفوی زاده به اقدامات انجام شده این اداره در بحث پیشگیری و مقابله با کرونا اشاره و اظهار کرد: در همین راستا در زمینه ایجاد ایستگاه کنترلی پلیس راه ملایر- همدان در ورودی محور خنداب و راه های دسترسی به داخل شهر برای کنترل و نظارت بر ورود و خروج مسافران، همکاری و مساعدت داشتیم.
وی از توزیع ۲۰۰ عدد ماسک، دستکش و الکل بین کارکنان خبر داد و افزود: طی سه ماه گذشته بر ایجاد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اداره و پایانه های مسافربری تأکید داشتیم همچنین از نحوه ضدعفونی و اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی در سه ترمینال ملایر و کلیه شرکت های وسایل نقلیه نظارت و بازرسی به عمل آمد.
صفوی زاده به ایجاد فاصله اجتماعی در اتوبوس ها و سواری ها و کلیه وسایل نقلیه بین شهری اشاره و خاطرنشان کرد: در راستای اطلاع رسانی بهداشتی در بحث کرونا از طریق نصب تابلوهای دیجیتال، بنر و توزیع بروشور با مرکز بهداشت تعامل و همکاری داشتیم.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ملایر از اعطای وام شش میلیون تومانی به رانندگان مسافربری که در دوران کرونا درآمد نداشتند، خبر داد و گفت: این اداره همپای سایر دستگاه های اجرایی برای مقابله با این بیماری همچنان پای کار است.
افزایش حضور گردشگران در استان همدان
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز در رابطه با آمار گردشگران ورودی به استان همدان در ایام تعطیلات عید فطر، گفت: با شیوع کرونا و به دنبال آن تعطیلی کلیه مراکز اقامتی و اماکن و جاذبه های گردشگری کشور، کلیه فعالیت های گردشگری در همدان نیز متوقف و این امر موجب توقف کامل سفر و رسته های مرتبط شد.
علی خاکسار افزود: در اردیبهشت ماه و پس از بهبود نسبی شرایط، ستاد ملی کرونا ترددهای بین استانی را مجاز اعلام کرده و فعالیت های گردشگری به صورت محدود فعالیت خود را آغاز کردند همچنین با ابلاغ دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی و اجرای طرح های سفر هوشمند و فاصله گذاری اجتماعی بخشی از نگرانی ها مرتفع و سفرهای بین استانی آغاز شد.
وی اظهارکرد: استان همدان نیز به عنوان یکی از مقاصد جذاب داخلی در نیمه اول سال همواره مورد توجه مسافران و گردشگران داخلی بوده و به ویژه در تعطیلات عید فطر با موج سفرهای هموطنان مواجه و گاهی خدمات رسانی به آنان را با چالش مواجه می کرد بنابر این اطلاعات، ستاد اجرایی خدمات سفر استان به منظور آمادگی حداکثری برای ارائه خدمات مطلوب به مهمانان و مسافران با برگزاری جلسات متعدد هماهنگی لازم را انجام و استان به استقبال مهمانان و هموطنان رفت.
خاکسار ادامه داد: از آنجا که هنوز نگرانی هموطنان از شیوع دوباره کرونا و به خطر افتادن سلامتی آنها برطرف نشده و هشدارهای ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت مبنی بر ماندن در خانه است، در ایام تعطیلات آخر هفته قبل و تعطیلات عید فطر استقبال چندانی از سفر نشده و می توان گفت ۵۰ درصد ظرفیت گردشگری استان به کار گرفته شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان یادآورشد: موزه ها و اماکن تاریخی استان که از سوم خردادماه بازگشایی شده بودند طی دو روز تعطیلات ۱۵۰۰ بازدیدکننده داشتند و کل آمار اقامت در اقامتگاه های رسمی استان نزدیک به ۲۰۰۰ نفر بود.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی استان، وی گفت: مانور بازگشایی تأسیسات گردشگری در تعطیلات عید سعید فطر با رعایت حداکثری دستورالعمل ها و پروتکل های رسته های مرتبط با سفر، این نوید را می دهد که در تعطیلات نیمه خرداد با بهبود شرایط، شاهد حضور بیشتر هموطنان در استان و بهره مندی از خدمات و میزبانی شایسته تأسیسات گردشگری و شهرندان همدانی و هم استانی ها باشیم.
به هر حال مکان ها و خانوارهایی هستند که در آنها حساسیت ها کاهش یافته و با توجه به اینکه در روزهای گذشته موارد ابتلا در استان همدان زیر ۱۰ نفر بوده و همین افزایش یکی دو مورد اخیر نسبت به روزهای گذشته بیانگر این است که تصور شده بازگشایی تعدادی از اماکن و تغییر برخی از رویکردها به معنای پایان کرونا است در حالیکه واقعاً این چنین نبوده و همچنان عموم مردم باید این مسئله را جدی بگیرند و در تمام مراودات اجتماعی از قبیل خریدهای روزمره، رفتن به مساجد و همه مکان ها حتماً رعایت نکات بهداشتی لازم را داشته باشند.
انتهای پیام