رهبران هنگ‌کنگ: ترامپ درباره توقف روابط، کاملا در اشتباه است

مقام‌های ارشد دولت هنگ کنگ امروز (شنبه) به انتقاد از اقدامات رئیس‌جمهوری آمریکا درباره لغو وضعیت ویژه این دولتشهر با هدف مجازات چین در پی اعمال قانون امنیت ملی از سوی پکن در این قطب اقتصادی جهانی پرداختند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت، هنگ کنگ دیگر تضمین کننده اولویت‌های اقتصادی نیست و برخی از مقام‌های این منطقه هم با تحریم‌هایی روبرو هستند، جان لی، وزیر امنیت هنگ کنگ در جمع خبرنگاران گفت: دولت هنگ کنگ را نمی‌توان تهدید کرد و به سمت قوانین جدید سوق داد. فکر نمی‌کنم آنها در استفاده از ابزار تهدید دولت هنگ کنگ موفق شوند چون ما باور داریم آنچه انجام می‌دهیم درست است.

ترزا چنگ، وزیر دادگستری نیز گفت، اساس اقدامات ترامپ کاملا نادرست و غلط است و ادامه داد: نیاز به قوانین امنیت ملی ضروری و قانونی است.

ترامپ در یکی از شدیدترین لفاظی‌های خود گفته بود که پکن با اعمال قانون امنیت ملی قولش را در قبال میزان خودمختاری هنگ کنگ زیر پا گذاشته و این منطقه دیگر ضامن اولویت‌های اقتصادی آمریکا نیست.

وی ادامه داد:‌ ما برای لغو رفتارهای ترجیحی هنگ کنگ به عنوان یک گمرک جداگانه و قلمروی مسافرتی از چین اقدامی انجام خواهیم داد. واشنگتن همچنین تحریم‌هایی را علیه اشخاص مسئول مخدوش کردن آزادی‌های هنگ کنگ وضع می‌کند.

ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفته بود که اقدام چین علیه هنگ کنگ یک تراژدی برای جهان است.

اتاق بازرگانی آمریکا در هنگ کنگ اعلام کرد که امروز، روز ناراحت کننده‌ای برای آزادترین شهر چین است.

تارا جوزف،‌ رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در هنگ کنگ گفت: این یک لحظه حساس برای آمریکایی‌ها در هنگ کنگ است و مدتی طول می‌کشد تا شرکت‌ها و خانواده‌های آمریکایی در این دولتشهر بتوانند این وضعیت را بفهمند. بسیاری از ما روابط عمیقی در این شهر و مردم آن داریم. ما هنگ کنگ را دوست داریم و این یک روز ناراحت کننده است. اتاق بازرگانی با اعضایش برای حفظ وضعیت هنگ کنگ به عنوان یک مرکز تجاری مهم ادامه می‌دهد.

پارلمان چین اخیرا تصمیمی را در اجرای قانون امنیت ملی برای هنگ کنگ به منظور مقابله با اغوا، فریب، جدایی طلبی،‌ تروریسم و مداخله خارجی گرفته است. احتمال دارد که برای نخستین بار عاملات اطلاعاتی و امنیتی چین در هنگ‌کنگ مستقر شوند؛ اقدامی که به گفته منتقدان باعث به خطر افتادن آزادی‌های این دولتشهر می‌شود.

بیش از ۱۳۰۰ کمپانی آمریکایی در هنگ کنگ دفتر دارند و حدود ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌اند. در یک دهه گذشته، مازاد تجاری آمریکا با هنگ‌کنگ بزرگترین در میان تمامی شرکای تجاری ایالات متحده بوده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99031005222
  • خبرنگار : 71129