/نامداران استان اصفهان/

«مشفق کاشانی» شاعر انقلابیِ دوستدار اهل بیت

یک اصفهان شناس و استاد دانشگاه گفت: مشفق کاشانی در شعر و ادب دفاع مقدس نقش مؤثر و قابل اعتنایی داشت و همان‌طور که در رثای ائمه و مولودی آنان زحمات زیادی کشید در باب ۱۴ معصوم و اولیای دین اشعاری را سروده است.

محمدحسین ریاحی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نامداران استان اصفهان، اظهار کرد: یکی از شخصیت‌های معاصر در ادبیات، فرهنگ و شعر، «عباس کِی‌منش» فرزند علی‌محمد، متخلص به «مشفق کاشانی» است. این شخصیت نامدار در سال ۱۳۰۴ شمسی در شهر کاشان چشم به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کاشان به پایان رساند و بعد از آن به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمد.

وی افزود: در خلال تعلیم و تربیت به رشته علوم اداری دانشگاه تهران وارد شد و به دریافت لیسانس و فوق‌لیسانس در این شته توفیق پیدا کرد. آخرین سمت او معاونت اداره کل کارپردازی وزارت آموزش و پرورش بود و سرانجام در همان سمت بازنشسته شد.

این اصفهان شناس و استاد دانشگاه گفت: مشفق کاشانی از شعرای توانا و نامور معاصر است که شعرش در میان مردم و محافل ادبی مورد استقبال قرار گرفت و از شهرت بسیاری برخوردار شد و از نظر اهل ادب استادانه شعر می‌سرود.

ریاحی تصریح کرد: «صلای غم» یکی از اشعار مشفق، تضمین ۱۲ بند محتشم کاشانی است که مکرر چاپ شده است. از دیگر آثار مشفق، «مثنوی شباهنگ» چاپ شده در سال ۱۳۲۳، «خاطرات» چاپ شده در ۱۳۲۶، «سرود زندگی»  چاپ شده ۱۳۴۱، «شراب آفتاب»  چاپ شده ۱۳۴۲ و مجموعه شعری که با همکاری استاد محمود شاهرخی و حسین لاهوتی در طول جنگ تحمیلی سروده است.

وی با بیان اینکه مشفق کاشانی یکی از شعرای انقلابی بود، گفت: این شاعر معاصر در شعر و ادب دفاع مقدس نقش مؤثر و قابل اعتنایی داشت. همان‌طور که در رثای ائمه و مولودی آنان زحمات زیادی کشید و در باب ۱۴ معصوم و اولیای دین اشعاری را سروده است.

این اصفهان شناس و استاد دانشگاه، افزود: مشفق کاشانی مجموعه اشعار «نقشبندان» به صورت غزل را در سال ۱۳۶۵ سرود. همچنین مجموعه شعر فراهم آمده از شاعران معاصر که در سال ۱۳۶۵ چاپ و گزینه اشعار مشفق به نام آذرخش که در دهه ۱۳۶۰ چاپ شده است. مجموعه شعر «کعبه خونین» نیز با همکاری استاد شاهرخی از دیگر آثار مشفق است.

ریاحی ادامه داد: برخی از آثار مشفق درباره بزرگان دین و فرهنگ این سرزمین شامل «آفتاب غزل»، «سیمای محمد(ص) در آئینه شعر فارسی»، «سیمای علی (ع)» و مجموعه «گلگشت» است.

وی اظهار کرد: مشفق کاشانی علاوه بر اینکه سال‌ها به آموزش و تعلیم پرداخت، زمانی از عمر خود را هم در شورای شهر گذراند. این شاعر معاصر سرانجام در شامگاه یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ شمسی از دنیا رفت و در بهشت زهرای تهران در مقبره شعرا به خاک سپرده شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99031005099
  • خبرنگار :