به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، براساس آمارهای وبسایت کنگره ملی خلق چین امروز (جمعه)، این رقم پایینترین میزان هزینههای دفاعی نسبت به چند سال قبل چین است که این کشور را به دارنده دومین و بزرگترین بودجه دفاعی در جهان با ۱۸۰ میلیارد دلار بدل میکند و پس از آمریکا قرار میدهد.
ارتش آزادیبخش خلق چین بزرگترین ارتش حاضر در جهان است و در سالهای اخیر به ناوهای هواپیمابر، زیردریاییهای اتمی و جنگندههای رادارگریزیش افزوده و اکثر زرادخانه تسلیحاتی این کشور نیز ساخت داخل است.
دولت پکن میگوید، افزایش هزینههای دفاعی در راستای بهبود شرایط سربازان است اما تحلیلگران خارجی میگویند، این هزینهها به واقع بالاتر هستند چون بسیاری از موارد افزایشی در بودجه رسمی لحاظ نمیشوند.
هزینههای اضافی دفاعی در سال گذشته میلادی با رشد ۷.۵ درصدی به ۱۷۸ میلیارد دلار رسید، در حالیکه کارشناسان مستقل تخمین زدند هزینههای واقعی نظامی وقتی هزینههای خارج از بودجه به آنها اضافه شد، از ۲۲۰ میلیارد دلار عبور کرد.
هزینههای دفاعی سال جاری میلادی ارتش چین بر ناوهای نیروی دریایی این کشور میافزاید و شامل خرید تسلیحات و هواپیماهای پیشرفتهای میشود که به پکن پکن کمک میکند تا مالکیت خود بر دریای چین جنوبی را تقویت کرده و بر حضور نظامی در منطقه اقیانوس هند و غرب اقیانوس آرام بیفزاید. اولویت دیگر کلیدی شامل تهدید دامنهدار علیه تایوان است.
لی کچیانگ، نخست وزیر چین در جریان سخنرانی برای کنگره ملی خلق این کشور گفت: ما به طور قاطع با هرگونه اقدام جداییطلبانه در تایوان که به دنبال استقلال این منطقه است مخالف هستیم و مانع آن میشویم.
این افزایش هزینههای دفاعی با وجود کاهش ۶.۸ درصدی اقتصاد این کشور در نیمه نخست سال جاری میلادی و کسری بودجه دولت برای کمک به اهدافش چون ایجاد ۹ میلیون شغل جدید صورت میگیرد.
این اقدام به نوعی نشان دهنده اهمیت گستردهای است که حزب حاکم چین بر ارتش به عنوان نمادی از قدرت رو به رشد چین و توانایی در دفاع از منافع ملی مینهد. همچنین نشان میدهد که شیوع بیماری ویروسی کرونا بر هدف شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین در تبدیل کردن چین به عنوان قدرت اولی منطقه و از بین بردن حضور آمریکا در آن تاثیری نگذاشته است.
انتهای پیام