امام جمعه ساوه: مساجد باید باری از دوش مردم بردارند

امام جمعه ساوه با تاکید بر اینکه مساجد باید باری از دوش مردم بردارند، گفت: فعالیت مساجد بی‌خیال از آسیب‌های اجتماعی محله‌ها در جامعه تاثیرگذار نخواهد بود.

حجت‌الاسلام سیدابراهیم حسینی در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه به کارکردهای مساجد اشاره کرد و افزود: مسجد کانون عبادت و نیایش و محل تربیت و پرورش مسایل اخلاقی، اعتقادی و پایگاه دفاع از نظام اسلامی و نیز مرکزی برای بسیج نیروها برای میدان‌های جنگ و جبهه و مبارزه با دشمن است.

وی بر ضرورت رسیدگی به امور مساجد در تراز اسلام تاکید کرد و افزود: مسجد محلی برای رهایی از آسیب‌های فردی و اجتماعی و نیز رهایی از آلودگی و کانونی برای سیروسلوک است. امام راحل انقلاب را با استفاده از ظرفیت مساجد به پیروزی رساند و بعد از انقلاب نیز مساجدنقش بسزایی در پیروزی در دفاع مقدس داشتند.

امام جمعه ساوه با تاکید بر اینکه ارکان مساجد باید به رسمیت شناخته شود، افزود: امام جماعت باید با هم افزایی با پایگاه‌های مقاومت و کانون‌های فرهنگی و هنری کارکردهای مساجد را توسعه دهد. باید همه نهادها بازوی حمایتی مساجد در اجرای فعالیت‌های فرهنگی باشند.

وی بر بهره‌گیری از ظرفیت ادارات برای فعالیت‌های فرهنگی مسجد محور تاکید کرد و افزود: بررسی ظرفیت‌های قرآنی موسسات قرآنی با همکاری انجمن اولیاء و مربیان و مدارس برای غنی سازی اوقات فراغت ضرورت دو چندان دارد.

در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: دست‌یابی به کارکرد مسجد در تراز انقلاب اسلامی موجب جهش در فرهنگ و تاریخ انقلاب خواهد شد.

حجت‌الاسلام عباس دانشی در ادامه وجه تمایز ایران با سایر کشورها در مقابله با کرونا را وجود کانون‌های دینی و اعتقادی نظیر مساجد دانست و افزود: اگر بخواهیم به یک تحول دست یابیم باید مساجد مورد اقبال و توجه جدی مردم قرار گیرند.

وی خواستار بررسی آسیب‌های پیش روی مساجد توسط دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی شد و افزود: باید شیوه‌نامه دقیق و تدوین شده برای فعالیت مساجد در کارکردهای مختلف تنظیم و اجرایی شود.

دانشی بر حرکت صحیح بر مدار کارکردهای مساجد تاکید کرد و  افزود: باید تمامی موانع نماز جماعت برداشته شده و هدفگذاری متعالی در حوزه مساجد محقق شود.

وی افزود: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد باید تابع امام جماعت و هماهنگ با پایگاه های مساجد و سایر ارکان مسجد باشند. تقویت کانون‌ها از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است.

دانشی از آمادگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی برای  راه‌اندازی گذر فرهنگ و هنر در گذر عباسیه ساوه با اعطای تسهیلات برای کسب و کار فرهنگی و صنایع دستی خبر داد و افزود: احداث ارگ یا میدان جدید در بافت مرکزی و تاریخی ساوه برای جلوگیری از توسعه منفعلانه شهر در گذرگاه های ساوه به عنوان مرکز توسعه عمرانی و فرهنگی از جمله نیازهاست که با همدلی و هم افزایی می‌توان زمینه اجرای آن را فراهم کرد و منشاء تحولات بزرگ شد.

فرماندار ساوه نیز گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بدلیل درخشش مساجد در مقابله با کرونا باید سیاست فعالیت مساجد را به صورت تخصصی با استفاده از فعالیت مجازی دنبال کند تا با ارتقای شاخص‌های فرهنگی همگرایی و هم افزایی در بین دستگاههای متولی تقویت شود.

علی میرزایی  بهترین راهکار برای تقویت فعالیت فرهنگی را همگرایی و هم افزایی دانست افزود: همگرایی می‌تواند از موازی کاری در فعالیت‌ها جلوگیری کرده و در تقویت کارکردها و اثربخشی کانون‌های فرهنگی موثر باشد.

وی ساخت برنامه‌های کارکرد محور را موجب اثربخشی آنها دانست و افزود: افزایش آسیب‌های اجتماعی در نقاط حاشیه‌ای بدلیل محرومیت آنها از فعالیت‌های فرهنگی و نبود سرانه فرهنگی متناسب با جمعیت حاشیه‌نشین است. باید از ظرفیت موسسات فرهنگی و هنری در این نقاط بهره ‌برداری کرد تا با تزریق محتوای متناسب با نیاز جمعیت مناطق کمتر برخوردار شاخص‌های فرهنگی و هنری را متناسب با محوریت مساجد ارتقا داد.

شهردار ساوه نیز گفت: مسجد به جهت توسعه شهری و بار معنوی که در حوزه شهری دارد نقش بسزایی در ارتقای شاخص های فرهنگی، دینی و اعتقادی می‌تواند ایفا کند.

سیدمهدی حسینی افزود: ارتقای بار معنوی شهر برای کاهش آسیب‌های اجتماعی متاثر از ایجاد سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای در شهر مهاجرپذیر ساوه ضرورت دارد. ‌

وی بر اجرای طرح مسجد تا مسجد به عنوان یک محور تاریخی و فرهنگی تاکید کرد و افزود:  فعالیت  فرهنگسراها و کانون‌های اجتماعی می‌تواند ابعاد اجتماعی فعالیت ها را در کنار ابعاد فرهنگی تقویت کند.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه اصلی ترین کارکرد مساجد را در حوزه فرهنگی اعتقادی و دینی دانست و افزود: فعالیت سایر حوزه باید تحت الشعاع کارکرد اصلی قرار گیرد.

حسین محمودی‌فر افزود: مساجد به عنوان کانونی برای فعالیت‌های پساکرونا به ویژه در حوزه آموزشی نقش موثری می‌توانند ایفا کنند.

وی با تاکید براینکه مسجد هسته مقاومت است، اظهار کرد: راه‌اندازی کتابخانه محلات، واگذاری امور به جوانان، برگزاری اردوهای سیاحتی زیارتی، استفاده از ابزارهای هنری برای اجرای فعالیت‌ها، اجرای فعالیت‌های اقتصادی برای اشتغالزایی، برنامه‌ریزی برای جذب حداکثری و دفع حداقلی، پاسخگویی به نیازهای جوانان، جلوگیری از گسست‌های فرهنگی در سایه هماهنگی و هم افزایی با ارکان مساجد بویژه امام جماعت از کارکردهای اصلی مساجد است.

رئیس ارشاد ساوه در ادامه به تبیین راهکارهای تقویت و تحکیم فعالیت های فرهنگی و اجتماعی با محوریت مساجد و ائمه جماعات برای اینکه مساجد در تراز نظام اسلامی باشند پرداخت.

در ادامه اعضای شورای فرهنگ عمومی به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود در خصوص دستور جلسه پرداختند.

برگشت کارکردهای بر زمین مانده به مساجد، برپایی میز خدمت مدیران در مساجد، ایجاد اشتغال با فعالیت کانون‌های اشتغال‌زا و اقتصاد محور، استمرار فعالیت مساجد متناسب با نیاز محل و پرهیز از فعالیت‌های مقطعی که موجب تحکیم بنیان مساجد خواهد شد از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99030100208
  • خبرنگار : 50212