ضرورت ایجاد ۶۰ ایستگاه جدید هواشناسی در سیستان و بلوچستان

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون ۱۲ ایستگاه سینوپتیک هواشناسی ۸ ایستگاه خودکار و ۹ ایستگاه اقلیم شناسی در استان فعال است که برای رسیدن به استاندارد ها باید بیش از ۶۰ ایستگاه جدید تأسیس کنیم.

محسن حیدری در دیدار با استاندار سیستان وبلوچستان با ارائه گزارشی از وضعیت زیرساخت های کنونی هواشناسی استان و نیازهای این بخش، علاوه بر این ها باید تعداد ایستگاه های جو بالای استان که وظیفه پایش پارامترهای هواشناسی در لایه های جو را برعهده دارد از یک ایستگاه به ۳ ایستگاه افزایش یابد و حداقل دو رادار هواشناسی در جنوب و شمال استان راه اندازی شود.

وی افزود: با گسترش شبکه دیدبانی و توسعه زیرساخت های هواشناسی، پیش بینی های جوی بهبود یافته و آمادگی ما برای مقابله با مخاطرات آب و هوایی بیشتر می شود.

این مسئول در ادامه گزارشی از وضعیت جوی استان در سالی که گذشت ارائه کرد و گفت: سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۸ چهارمین استان کشور از نظر رشد ریزش های آسمانی شد به طوریکه برای نخستین با در چند سال اخیر بیش از ۳ درصد از مساحت آن شرایط ترسالی را تجربه کرد.

وی اضافه کرد: بررسی یکساله شاخص های خشکسالی خیلی کارآمد نیست و نمی توان واقعیت شرایط خشکسالی را بیان کند برای این منظور در سازمان هواشناسی شاخص ۱۰ ساله نیز تهیه می شود.

حیدری گفت: بر اساس شاخص ۱۰ ساله SPEI حدود ۹۶ درصد از مساحت استان با درجات مختلفی از خشکسالی مواجه است و تنها ۴ درصد از مساحت استان از خشکسالی خارج شده است.

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس خروجی شاخص ۱۰ ساله خشکسالی هیچ قسمتی از استان  ترسالی ندارد و هنوز زمان زیادی برای جبران کسری های بارش استان و خروج از خشکسالی باقی است.

وی افزود: در بررسی که در اداره کل هواشناسی استان انجام شده تعدادی از شهرهای استان در وقوع برخی پدیده های جوی و پارامترهای اقلیمی جزو ترین ها در کشور هستند برای نمونه برخی شهرهای استان بیشترین تبخیر منابع آب،  بیشترین تکرار وقوع پدیده های خاکدار و کم بارش ترین  شهرهای کشور را دارند.

حیدری خاطرنشان کرد: هنوز اقلیم استان به صورت کامل شناخته نشده است که در صورت گسترش شبکه پایش هواشناسی استان می توان انتظار داشت این شرایط یا شرایط دگرگون تری را در سایر شهرها نیز با آن مواجه شد.

مدیرکل هواشناسی استان ادامه داد: تا کنون سردترین دمایی که در استان ثبت شده منفی ۲۲ درجه سلیسوس بوده که در زاهدان روی داده و گرمترین دما با ۵۲ درجه سلسیوس در راسک ثبت شده است. این اتفاق همین چند سال پیش افتاده است و ما این دما را در ایستگاهی که عمر فعالیت آن حدود ۱۰ سال است، ثبت کرده ایم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99030100172
  • خبرنگار : 50340