واکنش ایلان ماسک به ادعای نیاز به ۱۰ هزار موشک برای قابل سکونت کردن مریخ

ایلان ماسک مدیرعامل شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس که رویای سفر و ایجاد امکان سکونت در سیاره سرخ را در سر می پروراند، نسبت به ادعای نیاز به ۱۰ هزار موشک برای بمباران مریخ و فراهم کردن امکان مهاجرت به این سیاره واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اینورس، بشریت ممکن است برای مهاجرت به مریخ و تبدیل این سیاره به یک سیاره مهمان نواز و قابل سکونت برای انسانها به بیش از ۱۰ هزار موشک برای بمباران هسته‌ای نیاز داشته باشد. اما ایلان ماسک، کارآفرین فناور که قبلاً در مورد تمایل خود برای تصرف مریخ صحبت کرده است، اظهار داشت که این حجم عظیم از موشک‌ها و سلاح‌های مورد نیاز برای این پروژه مسئله خاصی نخواهد بود.
ماسک پیش از این، چشم انداز استفاده از سلاح برای آزاد کردن کربن دی اکسید ذخیره شده در سنگ‌های سطح مریخ را مطرح کرده است، اتفاقی که باعث می‌شود انسان بتواند با تجهیزات ساده‌تر به این سیاره سفر کند.

"الکساندر بلوشنکو" مدیر اجرایی علوم و برنامه‌های بلند مدت آژانس فضایی روسیه(روسکاسموس) هفته گذشته در مصاحبه با یک خبرگزاری روسی ادعا کرد که برای تحقق این هدف به بیش از ۱۰ هزار کلاهک هسته‌ای احتیاج خواهد بود.

بلوشنکو با بیان اینکه بشریت نمی‌تواند به طور ملموس بر جو مریخ یا زهره تأثیر بگذارد، گفت: اگر به طور خلاصه مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، برنامه های مشخصی که توسط اسپیس ایکس ارائه شده است، صرفاً با در نظر گرفتن تحولات کوتاه مدت فناوری قابل اجرا نیست. به عنوان مثال برای بمباران هسته ای قطب مریخ که یکی از برنامه های اسپیس ایکس است، برای حصول نتایج محسوس، بیش از ۱۰ هزار موشک که بتوانند بیشترین بار را با خود از زمین به مریخ حمل کنند و هم اکنون ساخته شده باشند، مورد نیاز است.

اما ایلان ماسک در واکنش به این مصاحبه در صفحه توییتر خود نوشت: مشکلی نیست.

این اولین بار نیست که ماسک چشم انداز تصرف مریخ را مطرح می‌کند. در ماه اوت سال ۲۰۱۹، وی یک تیشرت را به نمایش گذاشت که روی آن به انگلیسی نوشته شده بود "مریخ را بمباران هسته‌ای کن".

شرکت اسپیس ایکس که هم اکنون در حال ساخت موشکی است که به منظور اعزام انسان‌ها به مریخ و تاسیس یک شهر در این سیاره طراحی شده است، چشم به اتفاقات بزرگتر دارد.

ایده این شرکت شامل استفاده از یک جریان مداوم از انفجارهای هسته‌ای و ایجاد چیزی شبیه به یک خورشید مصنوعی در بالای هر قطب مریخ بدون رادیواکتیو کردن آن است. این کار می‌تواند برای گرم کردن ذخایر یخ و آزاد کردن کربن دی اکسید استفاده شود.

گفته می‌شود این ذخایر از زمان گرم و مرطوب‌تر بودن مریخ در حدود چهار میلیارد سال قبل باقی مانده‌اند، برخلاف اکنون که دمای آن حدود منفی ۸۰ درجه فارنهایت است. با آزاد کردن این ذخایر گازی، انسان قادر خواهد بود که فقط با یک دستگاه تنفس در این سیاره زندگی کند.

ایلان ماسک اولین کسی نیست که این ایده را مطرح می‌کند. تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ در مجله Geophysical Research Letter منتشر شده حاکی از وجود حدود ۱۵۰ میلیارد متر مکعب یخ در مریخ است و یک مطالعه در سال ۱۹۹۳ انجام شده توسط "رابرت زوبرین" و "کریستوفر مک کی" ادعا کرده است که به اندازه کافی کربن دی اکسید در مریخ وجود دارد که بتوان یک اتمسفر با فشار بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی بار ایجاد شود. برای مقایسه باید گفت که فشار جو زمین حدود ۱۰۰۰ میلی بار است.

این اولین تلاش ماسک برای استفاده از سلاح نیست. وی در سال ۲۰۰۱ با یک گروه همکاری کرد تا سعی کند موشک‌های بالستیک قاره پیما را از روسیه بخرد و موشک‌ها را با آنها به فضا بفرستد. اما روس‌ها برای هر موشک ۲۱ میلیون دلار می‌خواستند، مبلغ گزافی که ماسک را وادار کرد که خودش به ساخت موشک فکر کند و سال بعد، شرکت اسپیس ایکس را تاسیس کرد.

ایده و طرح ماسک یک چشم انداز بلند مدت است، ایده‌ای که می‌تواند برای تاسیس یک پایگاه مریخی و یک پایگاه فرازمینی برای بشریت گسترش یابد. اما برخی محققان این سؤال را مطرح کرده اند که آیا این سیاره به اندازه کافی کربن دی اکسید دارد یا خیر. "بروس جاکوسکی" و "کریستوفر ادواردز" در ژوئیه سال ۲۰۱۸ مقاله ای را در مجله Nature Astronomy منتشر کردند که ادعا می‌کرد یخ های قطبی مریخ تنها کربن دی اکسید کافی را برای ایجاد فشار حدود ۱۵ میلی بار فراهم می‌کنند.

ماسک در واکنش به این مطالعه با بیان اینکه مقدار زیادی کربن دی اکسید در مریخ وجود دارد که در هنگام گرم شدن آزاد می‌شود، افزود: با فراهم کردن انرژی کافی از طریق همجوشی مصنوعی یا طبیعی، می توان این اتفاق را رقم زد.

اسپیس ایکس با ادامه کار بر روی موشک استارشیپ(Starship) که برای ارسال اولین انسان‌ها به مریخ طراحی شده است، در رویای تصرف مریخ است. انتظار می‌رود اولین پرتاب نمونه اولیه استارشیپ با اندازه کامل امسال انجام شود که می‌تواند یک رویداد مهم در مسابقه ارسال انسان به مریخ باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99023021770
  • خبرنگار : 71589