محمد فرزانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: روزهای بسیار بدی در انتظار صنف ما خواهد بود، چرا که ما کالای ضروری عرضه نمیکنیم و مانند غذا نیست که نیازی به آن وجود داشتهباشد، مردم اگر پولی اضافه بر مخارج زندگی خود داشتهباشند، آنگاه به سراغ شیرینیفروشی میآیند.
وی در خصوص وعده دولت برای ارائه تسهیلات عنوان کرد: امیدواریم وعدههایی که دادهشده، زودتر محقق شود، چرا که اگر این اتفاق نیافتد، روزهای خوبی در انتظار صنوف نخواهد بود.
رئیس اتحادیه قنادان و شیرینیفروشان مشهد در پاسخ به این سوال که چه تعداد از کارگران قنادی تاکنون تعدیل نیرو شدهاند، اظهار کرد: کارگران در صنف شیرینیپزی، کارگران آموزشدیدهای هستند و بهراحتی بدست نیامدهاند، میتوان گفت که کارگران تاکنون حفظ شدهاند اما اگر این وضعیت تا یک ماه دیگر ادامه پیدا کند، حداقل ۵۰ درصد کارگران تعدیل نیرو خواهند شد.
فرزانی افزود: قنادیها به امید عید نوروز و پیش از آن در انتظار اعیاد شعبانیه و رجبیه بودند، اما به دلیل شیوع کرونا این انتظار محقق نشد. پس از آن نیز امیدها به ماه رمضان بسته شد، اما خروجی چندانی نداشت.
وی در خصوص افزایش شدید قیمتها تصریح کرد: علاوه بر شیوع کرونا، قنادیها با افزایش شدید قیمتها مواجه شدند. برای مثال روغن نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد و پودر نارگیل ۱۳۰ تا ۱۴۰درصد افزایش قیمت داشته و به این دلیل که هزینه تمام شده افزایش یافته است، قیمت فروش افزایش پیدا کرده و قاعدتا مردم استقبال چندانی نمیکنند.
رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان مشهد خاطرنشان کرد: مضاف بر هزینههای فوق، ما در سال گذشته هر بسته دستکش را ۲۵هزار تومان میخریدیم، اما امسال همان بسته دستکش را تا ۱۵۰هزار تومان میخریم.
فرزانی در خصوص اشتغالزایی صنف قنادیها بیان کرد: با وجود اینکه شاید بتوان گفت بزرگترین اشتغالزایی در صنف قنادی و شیرینی پزی وجود دارد و اگر در سایر اصناف در هر مترمربع 5.2 نفر مشغول به کار هستند، در قنادیها به ازای هر مترمربع ۱۰ نفر مشغول به کار و فعالیت هستند، اما در حال حاضر شرایط برای گرفتن تسهیلات سختتر شده، برای مثال همکار من نمیتواند با این شرایط، از تسهیلات بهرهمند شود.
وی ادامه داد: متاسفانه در صنف ما هدررفت محصولات بسیار زیاد بود، چرا که کالای یک فروشنده لباس یا لوازم خانگی با ماندن در انبار کهنه یا فاسد نمیشود یا یک چلوکبابی پخت روزانه دارد و غذا بر روی دستش نمیماند، اما یک قنادی برای عیدنوروز حداقل از سه ماه قبل شروع به برنامهریزی و پخت میکند و متاسفانه در حال حاضر بسیاری از قنادیها به دلیل پخت شیرینی و فروختهنشدن آن، مجبور به فروش شیرینی خود به دامداریها به عنوان غذای گاو شدند.
رئیس اتحادیه صنف قنادان و شیرینی فروشان مشهد بیان کرد: گفته میشود که تاکنون ۱۲ نفر در صنف ما از تسهیلات گفتهشده بهرهمند شدهاند؛ اما به نظرمیرسد که این رقم، رقم درستی نیست، در حال حاضر ما در قنادیها نگران پول عوارض و شهرداری، قبوض آب، برق و تلفن و شاید نگران درآمد خود نیستیم، اگر سازمان دارایی، روال سالهای گذشته خود را طی کرده و برخورد کند، فکر نمیکنم که بتوان در این صنف دوام آورد و تمام افراد به سمت شغلهای کاذب مثل خرید و فروش ماشین، خودرو و... خواهند رفت که چیزی جز ضرر برای جامعه به همراه نخواهد داشت و تولید و اشتغال را از جامعه خواهد گرفت.
فرزانی اضافه کرد: تاکنون کارگران در صنف قنادیها حفظ شدهاند، اما اگر خدایی ناکرده تعدیل نیرو شوند، باید بیمه بیکاری به آنان تعلق گیرد که این مساله در واقع ضرری به دولت نیز خواهد زد، چرا آن پولی که خرج بیمه بیکاری برای کارگران میشود، خرج تسهیلات برای قنادان نمیشود تا بتوانند کارگر را حفظ کرده و با او ادامه کار دهند.
انتهای پیام