راهکارهای عملیاتی کردن ۱۰ توصیه رهبری به دانشجویان از دیدگاه یک فعال دانشجویی

یک فعال دانشجویی می‌گوید: توصیه‌های رهبر انقلاب درواقع نه‌تنها پاسخ به مطالبات و سوالات حال و گذشته دانشجویان است بلکه سیمای کلی و استراتژی حرکت را برای دانشجویان ترسیم کرد.

دانیال اسلامی‌پناه قائم‌مقام دبیرکل اتحادیه تشکل‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کشور در گفت و گوبا ایسنا اظهار کرد: امسال باتوجه به شرایط نامناسب بهداشتی جامعه و اپیدمی کرونا دیدار هرساله رهبری با اقشار مختلف به صورت مجازی برگزار شد که البته برپایی دیدار دانشجویان و نکات مطرح شده از سوی ایشان نیز نشان از توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به اثرگذاری قشر دانشجو بر جامعه امروز و آینده ایران اسلامی دارد و همینطور تداوم ارتباط مستقیم اقشار مختلف جامعه با شخص اول مملکت از لوازم حیات سیاسی یک کشور و نشانه وجود مولفه‌ آزادی در آن است.

وی ادامه داد: توصیه‌های رهبر انقلاب درواقع نه‌تنها پاسخ به مطالبات و سوالات حال و گذشته دانشجویان می‌باشد بلکه سیمای کلی و استراتژی حرکت را برای دانشجویان ترسیم کرده و گاها با پیشنهاداتی مسیر حرکت را نیز تدوین می‌نمایند.

این فعال دانشجویی گفت: نکته حائز اهمیت این دیدار، توصیه و مخاطب قراردادن جوانان و اقشار دیگر اجتماع علاوه بر دانشجویان است‌ که بیانگر توجه رهبر انقلاب به تاثیرگذاری و تاثیرپذیری دانشجویان بر جامعه و جامعه بر دانشجویان و درکل اهمیت دانشگاه در تغییرات مثبت و اصلاحات کارآمد و به دور از سیاسی‌کاری در ابعاد مختلف کشور است.

وی افزود: تشکل‌های دانشجویی سهم قابل توجه‌ای در عملیاتی شدن و پیاده‌سازی راهبردها و راهکارهای مقام معظم رهبری در دانشگاه دارند. با نگاه جزئی‌تر متوجه دو بُعد درونی و بیرونی این توصیه ها می‌شویم که البته اجرایی شدن هرکدام مستلزم کار فکری دقیق، منطقی و علمی می‌باشد.

اسلامی پناه گفت: در بعد درونی و خودنگری تشکل‌های دانشجویی می‌بایست با شناخت دقیق مسائل روز و اهتمام ورزیدن به مسائل معرفتی به رشد در علم و تکامل هیکل اندیشه‌ و عقیده‌ای دست پیدا کنند. به عنوان مثال یک پیشنهاد و راهکار ما باتوجه به جامعه دانشجویی مخاطب تشکل‌ها، دعوت دانشجویان به راه‌اندازی سیرهای مطالعاتی کتب اندیشمندان جمهوری اسلامی و فراگیری مبانی و تقویت بنیه‌ اعتقادی همراه با اندیشه‌ورزی می‌باشد که البته این شیوه ضمن تربیت و پرورش دانشجویان مسئله مهم جذب موثر و مثبت تشکیلاتی را در دل خود دارد که در طولانی مدت منجر به ساخت، رشد و توسعه گفتمان در دانشگاه خواهد شد.

وی افزود: در بعد بیرونی جامعه‌نگری، آینده‌نگری و مصلحت اندیشی دانشجویان برای ثبات و تداوم جمهوریت و اسلامیت نظام جمهوری اسلامی، همچنین بسترسازی و مهیانمودن شرایط لازم در دانشگاه و جامعه برای فرهنگ‌سازی، پیشگیری از رواج فرهنگ مصرفی، وصول حداکثری مطالبات در زمینه شفافیت نهادهای گوناگون، پاسخگوبودن مسئولین به جامعه در همه جوانب، توزیع عادلانه منابع و مطالبات از این دست می‌باشد که دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی با چشمان بینا، فکر آگاه و رعایت شرط عدالت مسیر مطالبه‌گری و انتقاد را پیش‌ برده و حرکت نهضت را در ریل انقلاب اسلامی رصد کنند. گرچه مسئله آزادی دانشجویان در بیان ناکارآمدی‌ها و ناعدالتی‌ها نیز نباید از نظر پنهان بماند، چراکه می‌تواند عامل بازدارنده‌ای در پیش روی مسیر حق‌طلبانه‌ی دانشجویان باشد.  

وی گفت: شاید خالی از لطف نباشد که گلایه‌ و شکوه‌ای به عنوان نماینده‌ی تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، که این دانشگاه بیش از یک میلیون نفر دانشجو و حدود یک چهارم از کل دانشجویان کشور را داراست به مجریان و مسئولین برگزاری این جلسه داشته باشیم، اینکه در دیدار امسال سهمی در تریبون‌ها برای بیان و انتقال دغدغه‌های دانشجویان این مجموعه وسیع آموزشی به مقام معظم رهبری اختصاص پیدا نکرده بود.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: صحبت‌های تعدادی از دانشجویان سخنران که بعضا بیانگر برآیند مطالبات مردم و نیازهای امروز همچون عدالت‌طلبی، شفافیت، پاسخگویی در همه ابعاد و موارد حائز اهمیت دیگر برای حفظ پویایی همه‌جانبه کشور بودند، ملاحظه شد. این باعث افتخار است که تشکل‌های دانشجویی توانسته‌اند زبان گویای مردم و دانشگاه باشند و از اهداف این دیدار نیز رسیدن صدای دانشجو به گوش رهبر انقلاب است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 99022921140
  • خبرنگار : 71511