به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه تهدیدات مرگبار جهانی نیازمند اتحاد و همبستگی جهانی است، گفت: بهرغم پیشرفتهای عظیم علمی و اقتصادی دهههای اخیر، یک ویروس میکروسکوپی ما را به زانو درآورد. ما هنوز نمیدانیم چگونه کووید-۱۹ را ریشهکن، معالجه یا خود را واکسیناسیون کنیم. و ما تصور روشنی از اینکه چه زمانی خواهیم توانست این کارها را انجام دهیم، نداریم. این شکنندگی که با این ویروس فاش شد و در معرض دید قرار گرفت، محدود به سیستمهای بهداشتی ما نیست. همه مناطق را تحت تأثیر قرار میدهد.
این مقام عالیرتبه همچنین به لزوم احیای اقتصادی که تحت تاثیر این پاندمی قرار گرفته است، اشاره کرد.
گوترش گفت: اجازه بدهید شفاف اعلام کنم که این انتخابی میان پاسخگویی به تبعات بهداشتی این پاندمی یا واکنش به تبعات اقتصادی و اجتماعی آن نیست. ما نمیتوانیم چیزهایی مثل این را تقسیم کنیم. اگر ما شیوع این ویروس را کنترل نکنیم، اقتصاد هرگز احیا نخواهد شد.
دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار افزایش منابع موجود برای حمایت از کشورهای در حال توسعه در بحبوحه پاندمی ویروس کرونا شد.
آنتونیو گوترش همچنین پاندمی کنونی ویروس کرونا را "بزرگترین چالش عصر ما" توصیف کرد و گفت: هنوز مشخص نیست که ما چه زمانی به درمانهای موثر یا واکسن علیه این بیماری دست پیدا کنیم.
او در ویدیو کنفرانسی خطاب به نهاد تصمیمگیرنده سازمان جهانی بهداشت بار دیگر درخواستهای این نهاد بینالمللی برای همبستگی جهانی را بازگو کرد و گفت: ما همگی در حال پرداخت بهای گزاف بابت واکنشهای ملی گهگاه متضاد به این پاندمی هستیم.
گوترش گفت: بسیاری از کشورها توصیههای سازمان جهانی بهداشت را نادیده گرفتهاند. در نتیجه این ویروس در سراسر جهان گسترش یافت و اکنون به سمت جنوب جهان میرود، جایی که تاثیر آن حتی ممکن است مخربتر باشد و ما با خطر افزایشهای بیشتر و موجهای بیشتر روبرو هستیم.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین گفت تصور اینکه دولتها باید میان نجات جان شهروندان و اقتصادهای خودشان یکی را انتخاب کنند "دوگانگی کاذب" است. گوترش هشدار داد: اگر ما شیوع این ویروس را کنترل نکنیم، اقتصاد هرگز احیا نخواهد شد. از کشورهای گروه ۲۰ میخواهم فورا یک بسته بزرگ محرک در نظر بگیرند که درصد دو رقمی از تولید ناخالص داخلی آنها باشد.
انتهای پیام