به گزارش ایسنا، دکتر حسین عرفانی، گفت: عدد مولد پایه نشان میدهد در ابتدای یک همهگیری یک فرد به طور متوسط میتواند چند نفر را آلوده کند. قطعا در مبارزه با کرونا اقدامات و تمهیداتی انجام میشود. مسائلی که در کنترل بیماری وجود داشته است بر روی این شاخص اثرگذار خواهد بود. اکنون با محاسبه R موثر میبینیم که این شاخص که حدود ۲.۵ تا ۳ بود، در روزهای اخیر به عدد یک نزدیک شده بود و چه بسا در برخی موارد از عدد یک نیز کاهش بیشتری داشته باشد.
ویبا تاکید بر اینکه کاهش میزان R موثر یک عدد موقت است، بیان کرد: این شاخص با ساده گرفتن نکات بهداشتی و بیتوجهی به مواردی مانند فاصلهگذاری اجتماعی میتواند تحت تاثیر قرار گیرد و مجددا شاهد افزایش موارد باشیم.
رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در خصوص مدیریت کرونا در کلانشهر تهران، اظهار کرد: این که همهگیری را در این شهر پشت سر گذاشته باشیم دور از ذهن به نظر میرسد؛ چراکه مطالعه شاخصهای همهگیری شناسی این موضوع را نشان نمیدهد. در ابتدای همهگیری شناسی شاخصی به نام R0 وجود دارد که با عنوان عدد مولد پایه شناخته میشود و نشان میدهد یک نفر آلوده به عامل بیماریزا به طور متوسط چند نفر را میتواند آلوده کند.
وی افزود: با توجه به نزدیک به ۳ ماه از گذشت همهگیری بیماری کرونا در کشور، اکنون شاخص دیگری تحت عنوان R افکتیو را باید بررسی کنیم که یک عدد موقت و شناور است که با توجه به شرایط همهگیری بیماری در جامعه تغییر پیدا میکند. در مناطق مختلف تهران الگوی ثابتی وجود ندارد و چیزی که مشخص است این است که خطر بیماری کووید ۱۹ را در اقصی نقاط کشور بویژه در پایتخت شاهد هستیم.
عرفانی گفت: علیرغم تمام زحماتی که کشیده شده و همکاریهایی که مردم داشتند، باید بدانیم خطر کاملا برطرف نشده و همچنان موج اپیدمی کروناویروس در تهران برقرار است، از این رو باز هم رعایت نکات بهداشتی را توصیه میکنیم.
انتهای پیام