نعمت احمدی در گفتوگو با ایسنا در پیشنهادات حقوقی به مجلس یازدهم و نمایندگان آینده گفت: فعلاً توقعی از مجلس یازدهم نمیتوان داشت؛ زیرا مجلس یازدهم، مجلس استثنایی تاریخ جمهوری اسلامی ایران است و مانند مجلس اول میشود که بیشتر نمایندگانش، سابقه نمایندگی نداشتند و در مجلس یازدهم نیز تنها ۵۶ نفر نماینده سابقه نمایندگی دارند و الباقی سابقه نمایندگی ندارند.
وی افزود: متاسفانه از الان اکثریت منتخبین مجلس برای ریاست مجلس مسابقه گذاشتند و حدود هشت نفر خود را در معرض ریاست مجلس میدانند. حتی یک آقایی گفته که اگر رئیس مجلس نشوم وارد مجلس نمیشوم؛ لذا مجلس یازدهم پر تنش است و تا شکل بگیرد مسئله دارد.
این حقوقدان ادامه داد: باید صبر کرد تا مجلس یازدهم شکل بگیرد. ما قوانینی داریم که از اول تاکنون آزمایشی بودند مانند قوانین آیین دادرسی مدنی یا آیین دادرسی کیفری یا قوانین مجازات که دائمی نشدند یا قانون تجارت که هنوز تصویب نشده است. متاسفانه مجلس دهم تازه در روزهای آخر کاری اش یادش افتاده که مصوبات را از طریق طرح و لایحه تصویب کند.
وی با بیان اینکه «مجلس دهم منفعل بود، گفت: آخرین روز خداحافظی مجلس دهم ۳۱ اردیبهشت است و یک هفته بعد از آن نیز مجلس جدید آغاز به کار میکند و این چند روز آخر هر روز مصوباتی دارند. تازه یادشان افتاده که میشود برخی از قوانین را از طرق اصلاح آیین نامه داخلی مجلس اصلاح کرد ؛ لذا باید دید که مجلس یازدهم در وسط این مسائلی که وجود دارد آیا مجلس سیاسی میشود یا مجلس کاری؟
وی تاکید کرد: پیشنهادم به مجلس آینده این است که اصول قانون اساسی را بخوانند؛ چراکه اعمال قوه مقننه باید از طریق مجلس بگذرد و اگر به مانند مجلس دهم کار کنند، مجلس در حاشیه قرار میگیرد.
احمدی با بیان اینکه «یکی از معضلات ما تنقیح قوانین است» گفت: باید قوانین ناسخ و منسوخ را دور بریزیم و قوانین حاکم را پیاده کنیم. کمیسیون بهداشت مجلس تنقیح قوانین پزشکی را انجام داد و بهتر است که مابقی کمیسیون ها مانند کمیسیون بهداشت، تنقیح قوانین را داشته باشند. اگر مجلس یازدهم کاری شد باید هر کمیسیون، قوانین مربوط به خودش را تنقیح کند و به جای آتش زدن برجام بهتر است مجلسیان قوانین مادر را که مجالس دهگانه تصویب نکردند را حل کنند.
انتهای پیام