عیسی محمدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کرمانشاه یکی از استانهای پیشتاز در زمینه تولید انواع محصولات ضدعفونی کننده دست و سطوح برای مقابله با کرونا بود، اظهار کرد: از همان روزهای ابتدایی که ورود بیماری کرونا به کشور تایید شد، واحدهای صنایع شیمیایی در کرمانشاه دست به کار شدند و ظرف چند روز محصولات تولیدی این واحدها وارد بازار شد.
وی ادامه داد: اگرچه در گذشته واحد تولید مواد ضدعفونی کننده دست در استان نداشتیم و فقط مقداری ضدعفونی کننده سطوح در کرمانشاه تولید میشد، اما با گذشت چند روز همه واحدها با تجهیز امکانات خود پای کار آمدند و 9 واحد با ظرفیت 55 تا 60 تن در روز به تولید انواع مواد ضدعفونی کننده پرداختند.
مدیرعامل شرکت کیمیا فرآیند بیستون ادامه داد: این واحدها امکان تولید تا 100 هزار تن محصول در روز داشتند و اگر در همان روزهای اول شرایط فراهم میشد میتوانستیم 50 درصد نیاز بازار کشور را پوشش دهیم.
محمدی با بیان اینکه بعد از مدتی بازار از انواع محصولات ضدعفونی کننده اشباع و تولیدکنندگان استان آچمز شدند، افزود: این موضوع چند دلیل داشت که یکی از مهمترین آنها ورود محصولات شرکتهای بزرگ خارج استان به بازار کرمانشاه بود که تولیدات آنها به میزان گسترده در فروشگاههای بزرگ عرضه میشد.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که ما در حال تامین سهمیه الکل و طی کردن سایر مراحل بودیم، محصولات شرکتهای بزرگ با سهمیه الکل زیاد وارد بازار کرمانشاه شد.
عضو انجمن همگن صنایع شیمیایی و سلولزی کرمانشاه اضافه کرد: از سوی دیگر واحدهای زیرزمینی و غیررسمی نیز انواع محصولات تقلبی که برخی از آنها بر پایه الکل صنعتی بود را وارد بازار کردند که این امر نیز به خراب شدن بازار دامن زد.
محمدی با اشاره به محدودیت عرضهای که برای واحدهای تولیدکننده مواد ضدعفونی استان اعمال شد، ادامه داد: اگرچه بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا در زمینه مواد ضدعفونی کننده نباید به صورت منطقهای عمل میشد، اما جلوی خروج محصولات ما از استان و ارسال مواد ضدعفونی کننده به استانهای دیگر را گرفتند و این در حالی بود که استانهای دیگر در بازار کرمانشاه حضور داشتند.
وی تاکید کرد: حتی برای عرضه داخل استان نیز محدودیتهایی اعمال کردند و این امر باعث رکود واحدهای تولید مواد ضدعفونی کننده شد و فرصت طلایی ورود به بازار کشور را از دست دادیم.
به گفته محمدی، هم اکنون بسیاری از واحدها دیگر تولید مواد ضدعفونی کننده ندارند و در حال فروش محصولات تولیدی دپو شده خود هستند.
مدیرعامل شرکت کیمیا فرآیند بیستون تنها راه رونق دوباره این واحدها را فراهم کردن شرایط صادرات انواع موادضدعفونی کننده دانست و اضافه کرد: اکنون که در بازار داخلی کمبود نداریم، میتوانیم این محصولات را به کشورهایی که نیاز دارند از جمله عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و... صادر کنیم.
وی با بیان اینکه برای ورود به بازارهای جهانی زمان محدود است، افزود: نباید فرصت طلایی صادرات مواد ضدعفونی کننده را از دست بدهیم.
انتهای پیام