علی فرخزاد، معاون امور عمرانی استاندار قزوین در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آبرسانی ۶۰ میلیون مترمکعبی از سد طالقان به ١٤ شهر و ١٩٤ روستای استان از طریق احداث تصفیهخانه آب شرب و احداث خطوط انتقال آب انجام خواهد شد که ۸۰ درصد جمعیت شهری و روستایی استان را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: طرح آبرسانی از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان قزوین شامل ٢ پروژه «احداث تصفیه خانه آب شرب به ظرفیت سه متر مکعب در ثانیه» و «احداث ٣١٥ کیلومتر خطوط انتقال آب از تصفیهخانه آب به شهرها و روستاهای هدف شهرهای تحت پوشش آب شهری» است.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین در خصوص شهرهای تحت پوشش عنوان کرد: شهرهای تحت پوشش شامل ١٤ شهر و ١٩٤ روستا است که ٩ شهر و ٩٠ روستا در محدوده آبیک تا اقبالیه و پنج شهر و ١٠٤روستا در محدوده تاکستان قرار دارد؛ شهرهای تحت پوشش نیز شامل آبیک، مهرگان و محمدیه، الوند، بیدستان، شریفیه، خاکعلی، قزوین، اقبالیه، محمود آباد، ارادق، تاکستان، نرجه، خرمدشت و ضیاءآباد است.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای انتقال آب سد طالقان بیان کرد: در حال حاضر عملیات اجرایی احداث تصفیهخانه آب شرب از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی و به روش BOT در دست اجرا است. احداث خط انتقال آب شرب نیز در برنامه عملیاتی شرکت قرار دارد و در حال حاضر با توجه به شرایط آب شرب شهر آبیک اجرای خط انتقال آب شرب شهرستان آبیک در اولویت اجرایی قرار داشته و در حال انجام است.
فرخزاد اشاره کرد: برای احداث کل طرح شامل تصفیهخانه آب شرب و خطوط انتقال بر اساس برآورد سال ١٣٩٨ و بدون احتساب هزینههای تعدیل سالیانه به اعتباری بالغ اعتباری بر ۱۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال نیاز است که از این مقدار معادل ٢٥٧٠ میلیارد ریال مربوط به هزینه احداث تصفیهخانه و الباقی معادل ۱۰ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال مربوط به هزینه احداث خطوط انتقال آب شرب به طول ٣١٥ کیلومتر است.
وی تشریح کرد: با توجه به رویکرد مشارکت عمومی-خصوصی در اجرای طرح، مشوقهای سرمایهگذاری در اختیار بخش خصوصی قرارداده خواهد شد که از جمله آن میتوان به واگذاری بخشی از آب انتقالی به میزان پنج میلیون مترمکعب جهت مصارف اقتصادی سرمایهگذار در هر نقطه از مسیر خط انتقال اشاره کرد. همچنین با سایر مشوقها از جمله واگذاری احداث نیروگاههای آبی برقآبی در طول مسیر و همچنین استفاده از ظرفیتهای قانونی بودجه سالجاری اجرای طرح امکانپذیر است و برای سرمایهگذار از جذابیت خاصی برخوردار خواهد بود.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین یادآور شد: در گام نخست برای آبرسانی به شهرستان آبیک به اعتباری بالغ بر ١٢٠٠ میلیارد ریال نیاز است که در صورت تأمین این اعتبار آبرسانی به شهر آبیک طی ٦ ماه آینده امکانپذیر خواهد بود. در خصوص سایر شهرهای استان نیز در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز مدت زمان اجرا حداقل ٢٤ ماه پیشبینی میشود.
انتهای پیام