دکتر محبوب نعمتی در لایو اینستاگرام، گفت: ماسکهایی که در کارخانه و یا کارگاه تولید میشوند نیز باید در کارخانهای که امکان استریل دارد، بسته بندی شود.
وی در خصوص عمر ماسکها، اظهار کرد: ماسکهای پزشکی یکبار مصرف هستند و با ضدعفونی نیز نمیتوان دوباره از آنها استفاده کرد اما برخی ماسکهای دیگر قابل شستشو هستند؛ ماسکهای دائمی با طول عمر یکماهه نیز وجود دارند که مختص کادر پزشکی است.
وی در خصوص دستکشهای پزشکی گفت: دستکشهای پزشکی فقط مخصوص استفاده کادر درمانی است و افراد عادی نیازی به استفاده از آن ندارند و میتوانند به جای آن از دستکش نایلونی یا حتی نخی استفاده کنند.
نعمتی گفت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، وظیفه نظارت بر حوزه غذا و دارو از جمله ماسک، تجهیزات پزشکی و فراوردههای بهداشتی و آرایشی را دارد و به عنوان وظیفه قانونی، همیشه از مرحله تولید و عرضه تا زمانی که محصول به دست مصرف کننده برسد، نظارت میکند.
وی افزود: اما از زمان شیوع کرونا، وظایف این حوزه نیز سنگین شده و وظیفه تدارک لوازم بهداشتی چون دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی به مراکز درمانی کل استان و نیز نیاز عمومی مردم را برعهده دارد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به کمبود کالاهای سلامتی در اوایل شیوع کرونا در دنیا، گفت: استان آذربایجان شرقی نیز در تولید برخی کالاها از جمله ماسک با محدودیت روبهرو بود، به طوری که برای جمعیت چهار میلیونی، روزانه فقط ۵۰۰۰ عدد ماسک در استان تولید میشد که در این خصوص تحت فشار قرار گرفتیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به کمبود دارو و مواد ضدعفونی در اوایل شیوع کرونا در استان، اظهار کرد: با حرکت جهادی مسئولان و مردم، نیازهای اساسی بهداشتی در مراکز درمانی و سپس سطح جامعه تامین شد.
وی در خصوص عرضه مواد ضدعفونی غیرمجاز در سطح استان، اظهار کرد: در اوایل که تولید محلولهای ضدعفونی به اندازه کافی انجام نمیگرفت، برخی افراد سودجو اقدام به توزیع مواد ضدعفونی غیرمجاز در بازار کردند که عمدتا در خارج از داروخانهها به فروش میرسید که توسط تیم بازرسی و نظارتی از بازار مصرف جمع آوری شدند.
وی افزود: اکنون به اندازه کافی محلول ضدعفونی در استان وجود دارد و در داروخانهها توزیع میشود و عرصه برای سودجویان تنگ شده است.
وی در خصوص شویندههای بهداشتی، تشریح کرد: شویندههای دست و سطوح که در کارخانجات داروسازی ساخته میشود، دارای کد ۱۶ رقمی دارویی است؛ شویندههایی هم که در کارخانجات آرایشی بهداشتی تولید میشوند، دارای نشانه سیب سلامت (آرم غذا و دارو) و پروانه ساخت است.
نعمتی متذکر شد: مردم، مواد ضدعفونی معتبر و مجاز را از مراکز قابل اعتمادی چون داروخانهها تهیه کنند زیرا نمیتوان ماهیت محلولهای ضدعفونی خارج از داروخانهها را تایید کرد.
وی در خصوص قیمت ماسکها، گفت: قیمت ماسک سه لایه جراحی که در کارخانههای صنعتی تولید میشود، ۷۰۰ الی ۸۰۰ تومان اعلام شده که ممکن است با قیمت ۱۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد؛ ماسکهایی که در کارگاه تولید میشوند نیز به قیمت ۱۶۰۰ تومان اعلام شده که ممکن است به قیمت ۲۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد.
وی ادامه داد: ماسک n۹۵ تولید داخل با قیمت ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان و ماسک وارداتی نیز با قیمت ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان در داروخانهها به فروش میرسد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: ممکن است ماسکها به صورت بستههای استریل ۵۰ تایی در اختیار داروخانهها قرار بگیرد، که در این صورت، میتوان به صورت بهداشتی، تعدادی را در نایلون فریزر قرار داده و بفروشند که مشکلی ندارد.
انتهای پیام