چرا کرونا در شرق و غرب استان بیشتر است؟

پیشگیری از تشکیل کانون‌های جدید آلودگی کروناویروس با شناسایی ناقلین بی‌علامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان از شناسایی و بیماریابی افراد ناقل بدون علامت از طریق نمونه‌گیری در مراکز منتخب به عنوان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های علوم پزشکی سمنان نام برد و گفت: به دنبال این هستیم تا از طریق قطع زنجیره انتقال، شرایط مطلوب‌تری را در شهرهای استان سمنان ایجاد کنیم.

دکتر نوید دانایی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت شیوع کروناویروس در شهرستان‌های تحت‌پوشش این دانشگاه و تقسیم بندی آنها در سه وضعیت سفید، زرد و قرمز، اظهار کرد: براساس تصمیمات ستاد ملی بیماری کرونا بر اساس دو معیار مهم بستری، شهرها به سه وضعیت سفید، زرد و قرمز تقسیم بندی شده است.

وی با بیان اینکه میزان بستری روزانه به ازای هر صد هزار نفر جمعیت و همچنین متوسط تعداد بستری روزانه در 14 روز گذشته به عنوان دو معیار و ملاک مهم برای تقسیم بندی شهرها به این سه وضعیت در نظر گرفته شده است، افزود: اگر هر شهرستانی متوسط میزان بستری بیماران مبتلا به کرونا در آن به ازای هر صد هزار نفر جمعیت حداکثر یک نفر باشد و متوسط تعداد بستری روزانه در 14 روز گذشته نیز حداکثر یک باشد به عنوان شهرستان منطقه سفید شناخته خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان خاطرنشان کرد: اگر میزان عدد معیار فوق عدد سه و بیشتر باشد، شهرستان مورد نظر وضعیت قرمز خواهد بود و قاعدتا" شهرستان هایی که میزان عدد معیارهای ذکر شده بین اعداد یک و سه قرار گرفته باشد به عنوان شهرستان با وضعیت زرد شناخته خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در مورد تقسیم بندی شهرهای استان افزود: در حال حاضر با توجه به معیار و شاخص‌های ذکر شده، در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، شهری با وضعیت سفید وجود ندارد.

 وی ادامه داد: این معیار و شرایط با توجه به 14 روز گذشته یعنی از ابتدای اردیبهشت ماه اعمال شده و در حال حاضر تا زمانی که معیارها و شرایط جدید اعلام گردد، مورد استناد و تأیید خواهد بود و ممکن است در روزها و یا هفته‌های آینده این ملاک و معیار توسط ستاد ملی بیماری کرونا مورد تغییر قرار گیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در دو سمت غرب و شرق استان به نسبت سایر نواحی استان شرایط خوبی وجود ندارد، گفت: همانطور که مستحضر هستید استان سمنان از استان های پهناور و دارای طول جغرافیایی حدود 700 کیلومتر است و این طول مساحت و همجواری با استان هایی که میزان بستری بیماران مبتلا و یا دارای علائم بیماری بالا بوده و نیز عبور و مرور فراوان از این استان در ایجاد وضعیت این شهرها تأثیرگذار بوده است.

دکتر دانائی در پاسخ به این سوال که آیا تدابیر ویژه و خاصی در خصوص تغییر رنگ و وضعیت شهرها در نظر گرفته شده است، گفت: تصمیمات اتخاذشده در ستاد سازماندهی پیشگیری و مقابله با کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا بوده و طبق پروتکل های ارسالی از این ستاد اعمال خواهد شد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی در مورد شهرهایی که در وضعیت قرمز و یا زرد هستند، هیچ رفع محدودیتی برای مشاغل و صنوف پرخطر اعمال نخواهد شد اظهار کرد: کماکان تمامی محدودیت‌های قبلی پا برجا خواهد بود و فقط شهرهایی که در وضعیت سفید قرار بگیرند طبق زمان‌بندی و پروتکل‌های ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، بخشی از محدودیت‌های اعمال شده رفع خواهد شد.

این عضو هیات علمی علوم پزشکی سمنان از شناسایی و بیماریابی افراد ناقل بدون علامت از طریق نمونه‌گیری در مراکز منتخب به عنوان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های علوم پزشکی سمنان نام برد و گفت: به دنبال این هستیم تا از طریق قطع زنجیره انتقال، شرایط مطلوب تری را در شهرهای استان ایجاد کنیم.

وی یادآور شد: این نمونه گیری‌ها با توجه به یک سری پروتکل های بهداشتی، از چند دسته از افراد اخذ شده و می‌کوشیم با شناسایی افراد ناقل بدون علامت و با قرنطینه کردن آنها، از تشکیل کانون‌های جدید آلودگی پیشگیری شود.

دکتر دانایی با اشاره به احتمال تغییر در رنگ شهرها و احتمال تغییر شیوع کروناویروس در این شهرستان‌ها اضافه کرد: در روزها و هفته های آینده ممکن است معیار و ملاک‌های مورد نظر و هم شرایط و وضعیت شهرها تغییر کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان از رعایت بهداشت فردی و در خانه ماندن به عنوان مهمترین راه مقابله با کروناویروس نام برد و گفت: باید با حفظ فاصله اجتماعی و اجتناب از حضور غیرضروری در معابر عمومی به قطع زنجیره انتقال و مهار این بیماری نوپدید کمک کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99021611307
  • خبرنگار :