محمد افشار، مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات علمی سپاه استان قزوین در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اسفند ۹۸ در پی شیوع کرونا شاهد کمبود اقلام بهداشتی پیشگیری از ابتلا مانند ماسک و محلول ضدعفونیکننده بودیم که با تدبیر اتخاذ شده توسط مسئولین امر مجوزهای مربوطه برای تهیه ماسک در کمترین زمان ممکن صادر شد.
وی درخصوص چگونگی دریافت مجوز ادامه داد: بیست و هفتم اسفند ماه برای دریافت مجوز اقدام و درخواست خود را در سازمان غذا و دارو ثبت کرده و نمونه پارچه مورد تأیید کارشناسان قرار گرفت؛ بیست و هشتم اسفندماه مجوز صادر شد و از اول فروردین ماه سالجاری اقدام به تولید ماسک کردیم. ماسک تولید شده ماسک جراحی ساده و سه لایه بوده و هر لایه آن نیز از پنج لایه تشکیل شده است.
تولید روزانه ۱۵ هزار ماسک در پارک علم و فناوری قزوین
مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات علمی سپاه استان قزوین تصریح کرد: پارچهها در پارک علم و فناوری برش زده میشود برای همین امر از ظرفیت بانوانی که تا پیش از این در کارگاههای خیاطی دوزندگی میکردند و به خاطر کرونا فعالیت آنها متوقف شده بود برای دوخت ماسک دعوت به همکاری کردیم؛ ۳۵ خیاط با ما همکاری دارند که تقریباً تمام خیاطان بانوان سرپرست خانوار هستند.
وی عنوان کرد: پارچهها ابتدا وارد انبار پارک علم و فناوری میشود؛ در آنجا چند دستگاه فیکسچر ساختهایم که پارچهها روی آن قرار میگیرد و سپس توسط یک دستگاه لیزر در ابعاد استاندارد ۱۷×۱۷ برش داده میشود.
افشار بیان کرد: پارچههای برش داده شده به کارگاههای خیاطی انتقال پیدا کرده و پس از دوخت و نصب سیم و کش به پارک بازگردانده و سپس ضدعفونی میشود برای ضدعفونی کردن ۲ روش قراردادن ماسکها در اتاق با دمای بالا و ضدعفونی کردن به وسیله دستگاه وجود دارد که جهت اطمینان خاطر هر دو این روشها انجام میشود؛ ابتدا ماسکها توسط دستگاه یووی ضدعفونی شده و به مدت ۲۴ ساعت داخل اتاق گرم با دمای ۵۰ درجه قرار داده میشود.
وی اشاره کرد: ماسکها از پارچههای قابل شستشو تهیه شده است و بر اساس نظر کارشناسان بهداشتی دو بار میتوان آنها را شست و استفاده کرد و در هر بار چهار ساعت میتوان آن را بر روی صورت قرار داد؛ همچنین تا سه روز قابلیت استفاده دارند.
مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات علمی سپاه استان قزوین اعلام کرد: قیمت تمام شده هر ماسک ۲۵۰۰ تومان است و ماسکهای دوخته شده از کیفیت بالایی برخوردار هستند. روزانه به طور میانگین ۱۰ تا ۱۵ هزار ماسک تولید میشود.
وی گفت: مقرر شده تا از این پس محصولات را مستقیم به بازار عرضه نکنیم و بر اساس تصمیمات ستاد مقابله با کرونا استان ماسکهای تولید شده را برای توزیع در بازار در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهیم.
تولید محلول ضدعفونیکننده با پایه آب در دانشگاه پیام نور
افشار افزود: از دیگر محصول این شرکت میتوانیم به محلول آبادیس اشاره کنیم؛ برای تولید این محلول ضدعفونیکننده در دانشگاه پیام نور مستقر شده و از امکانات این دانشگاه استفاده میکنیم.
وی تشریح کرد: دو محلول با پایه آب تولید میکنیم که در محلول ضدعفونی کننده دست گلیسیرین برای نرمی پوست افزوده شده است و محلول دیگر که برای ضدعفونی سطوح کاربرد دارد. این محلولها به صورت بستههای ۲۰ لیتری، چهار لیتری، یک لیتری، ۵۰۰ سیسی، ۲۵۰ سیسی و ۱۵۰ سیسی و البته با قیمت مناسب عرضه میشود.
مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات علمی سپاه استان قزوین اظهار کرد: برای عرضه محلول ضدعفونیکننده شبکه پخش مشخصی نداریم و این محلولها در اختیار نمایندگان سازمانها، ادارات، شرکتها و شبکه فروش داروخانهها قرار میگیرد؛ البته لازم به ذکر است که این محلول به واسطه گروههای جهادی در مناطق محروم و با نازلترین قیمت عرضه میشود تا در اختیار همگان قرار گیرد .
وی خاطرنشان کرد: از سوی سازمان صمت مجوز فروش محصول به خارج از استان دریافت شده و سه تُن از مازاد تولید به استانهایی مانند خراسان رضوی، سمنان و گیلان ارسال شده که ارزش ریالی آن معادل ۱۲۰ میلیون تومان بوده است.
افشار اعلام کرد: در پارک علم و فناوری استان قزوین بیش از هشت شرکت در حوزه محلول ضدعفونی کننده، یک شرکت در حوزه تولید ماسک و یک شرکت دانش بنیان در حوزه تولید دستگاه اوزونساز فعالیت دارند. در جلسه ویدئو کنفرانس که در پارک علم و فناوری با وزیر علوم صورت گرفت اعلام شد که قزوین رتبه نخست تولید محلول ضدعفونیکننده و رتبه چهارم تولید ماسک کشور را از آن خود کرد.
وی تأکید کرد: قزوین با کمک مسئولین پارک علم و فناوری و مسئولین سازمان صنعت و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در تولید اقلام بهداشتی مقابله با بحران کرونا خوش درخشیده است.
حذف قوانین دست و پا گیر کمک به صنعتگران
مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات علمی سپاه استان قزوین اضافه کرد: وقتی صنعتگری وارد حرفهای میشود صدور مجوز و نوع فرآیند همکاری متفاوت است؛ در بحران کرونا طی ۲ روز مجوز محلول ضدعفونیکننده دریافت کردیم ولی در حالت عادی صدور این مجوز ۶ ماه زمان میبرد.
وی توضیح داد: قوانین بیمه، مالیات و گمرک از جمله موانع شرکتها به شمار میرود. اگر مسئولین قوانین اضطراری برای صنایع خاص داشته باشند میتوانیم گامهای بلندی در حوزه تولید برداریم؛ اقتصاد کشور زمانی درمان میشود که صنعتگران پشت در اتاق مدیران نمانند و در بروکراسی اداری گیر نکنند. بهتر است مسئولین با حذف قوانین دست و پا گیر به صنعتگران کمک کنند تا آنان در فرآیند و بروکراسی اداری معطل نمانند.
افشار یادآور شد: اوایل اسفند ماه در بازار محلول ضدعفونیکننده یافت نمیشد الان بازار به اشباع رسیده است و در حال حاضر مشغول صدور محلول به استانهای همسایه هستیم، اگر بازار کشور هم به اشباع برسد محصول خود را به کشورهای همسایه ارسال خواهیم کرد.
وی افزود: این نشان میدهد در کشور پتانسیل بالایی وجود دارد و مردم ۴۰ سال در همه امتحانها و سختیها پای انقلاب خود بودهاند و اینک نوبت مسئولان است که امتحان خود را پس بدهند و شرایطی را ایجاد کنند تا کسبوکارها رونق بگیرد چراکه مردم پای کار آمدند و در دنیا خوش درخشیدند.
مسئول مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات علمی سپاه استان قزوین بیان کرد: با مشاهده کشورهای غربی و آمریکایی متوجه میشویم که ایران تا به امروز در مقابله با کرونا درخشش خود را مدیون مردم است اگر مسئولین در همه ایام سال مانند دوران کرونا پای کار باشند گام دوم انقلاب و آرمانهای آن محقق خواهد شد.
انتهای پیام