بعد از ۸۶ سال، چشمه‌علی به لیست میراث طبیعی صعود می‌کند؟

۸۶ سال بعد از ثبت مجموعه‌ی چشمه‌علی، تدوینِ پرونده‌ی چشمه‌علی به عنوان نخستین اثر طبیعی شهر ری برای ثبت در فهرست میراث طبیعی کشور در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، امیر مسیب رحیم‌زاده ـ مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ری ـ با بیان این‌که تاریخ و هویت ری به جوشش چشمه‌علی گره خورده است، گفت: جوشش چشمه علی شهرری باعث ایجاد روستای عصر نوسنگی در کنار چشمه‌علی شد، به همین دلیل نیز معتقدیم ثبت چشمه علی به عنوان یک میراث طبیعی باعث حفظ آن می‌شود.

او با تاکید بر ثابت شدن میزان خروجی آب چشمه‌علی از دل زمین، اظهار کرد: به همین منظور کار تهیه پرونده ثبتی این اثر تاریخی ـ طبیعی، با کمک دوستداران محیط زیست و انجمن‌های میراث فرهنگی شهرستان ری در حال تهیه است.

به گفته‌ی وی در صورت ثبت چشمه‌علی در فهرست میراث طبیعی، این محوطه به عنوان نخستین پرونده میراث طبیعی شهرستان ری است که ثبت ملی می‌شود.

رحیم‌زاده همچنین به ایسنا تاکید کرد: پیش از این و در سال ۱۳۱۳ مجموعه و نقش برجسته‌ی چشمه‌علی، شامل باروی ری و تپه باستانی چشمه علی که اریک اشمیت ـ باستان‌شناس ـ آن را بررسی کرده است، به شماره ۲۰۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود.

او افزود: با ثابت شدن میزان خروجی آب از چشمه، می‌توانیم این چشمه را به صورت جداگانه در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت کنیم تا امکان حفاظت بهتر از آن را داشته باشیم.

عبور خط ۶ مترو شهرری از محدوده‌ چشمه‌علی و خشک شدن تدریجی آبِ این چشمه‌ تاریخی در طول دو سال گذشته، داستان‌های متفاوتی برای این محوطه طبیعی رقم زد. هر چند در طول سال‌های ۱۳۹۷ تا اواسط ۱۳۹۸ آب چشمه علی به صورت متناوب کم و زیاد می‌شد و دِبی آب آن بالا و پایین می‌رفت، اما از چند ماه گذشته به نظر می‌رسد حرکت آب در این چشمه به وضعیتی نرمال رسیده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99021309324
  • خبرنگار : 71191