ونتیلاتور ناسا به طور رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد

دستگاه تنفس مصنوعی یا همان ونتیلاتوری که به همت مهندسان ناسا برای مقابله هرچه بیشتر با بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ و در جهت رفع نیازهای ضروری کادر درمان به روشی بسیار مقرون به صرفه و سریع تنها در ۳۷ روز ساخته شد، اکنون با تایید سازمان غذا و داروی آمریکا، به صورت رایگان برای تولید انبوه در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بسیاری از شرکت‌ها، کارخانه‌ها، آژانس‌ها و دانشگاه‌ها برای کمک به ساخت دستگاه‌های تنفس مصنوعی یا ونتیلاتورها(ventilators) در طول همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ قدم برداشته‌اند، چرا که کمبود دستگاه‌های تنفسی در بیمارستان‌های سراسر جهان دیده می‌شود. اکنون مهندسان و توسعه دهندگان به صورت چشمگیر و سریع توانسته‌اند نسخه‌های خود را بسازند و به مرحله تولید درآورند.

گروه محققان "JPL-Caltech" ناسا یکی از این گروه‌ها است که یک دستگاه تنفس مصنوعی اضطراری موسوم به "VITAL" را طراحی کرده و ساخته و به تازگی نیز مورد تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) قرار گرفته است. اکنون ناسا گفته است که در طول شیوع این همه گیری، مجوز تولید ونتیلاتور ابداعی خود را به صورت رایگان برای تولید کنندگان صادر خواهد کرد.

این ونتیلاتور مانند ونتیلاتورهای دیگر، به لوله مجهز است و بیمار می‌تواند با کمک یک لوله که در مجرای تنفسی او قرار داده می‌شود، به راحتی نفس بکشد. قرار است از این دستگاه، در شرایط ضروری و برای بیمارانی که نشانه‌های جدی‌تری از کووید- ۱۹ دارند، استفاده شود تا کمبود شدید تجهیزات را جبران کند.

ونتیلاتور فشار قوی ناسا به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ مسیر طراحی، ساخت و تأیید FDA را بسیار سریع پشت سر گذاشت و اکنون ناسا به دنبال یک شریک در صنعت پزشکی برای تولید انبوه این دستگاه است. این آژانس فضایی گفته است که اجازه تولید انبوه این فناوری را بدون هیچگونه دریافت حق امتیاز می‌دهد.

"فرد فارینا" مدیر ارشد نوآوری و مشارکت در موسسه فناوری کالیفرنیا مشهور به "کلتک"(Caltech) گفت: اکنون که ما یک طراحی داریم، در تلاشیم آن را به جامعه پزشکی برسانیم و در نهایت بیماران، در سریع‌ترین زمان ممکن از آن بهره مند شوند.

ونتیلاتور ناسا می‌تواند سریع‌تر از نمونه‌های رایج کنونی ساخته شود و استفاده از آن نیز از سایر ونتیلاتورهای سنتی آسان‌تر است، چرا که قطعات کمتری دارد و می‌تواند به راحتی و به صورت گسترده در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

این دستگاه می‌تواند بین سه تا چهار ماه دوام داشته باشد، بنابراین یک جایگزین برای ونتیلاتورهای فعلی نیست، اما در کمبود فعلی کمک بسیار خوبی خواهد بود.

ناسا به طور معمول روی توسعه و ساخت تجهیزات پزشکی متمرکز نیست، اما با توجه به شیوع کروناویروس جدید و همه گیر شدن آن، تعدادی از مهندسان ناسا از مهارت‌های خود برای کمک به مردم استفاده کردند و به نتیجه فوق العاده‌ای هم رسیدند.

"جیم برایدنستاین" رئیس ناسا گفت: این دستگاه تنفس مصنوعی یکی از نمونه‌های بی‌شماری از استفاده متخصصان فضایی از مهارت‌ها، تخصص‌ها و دانش خود در بهبود زندگی مردم روی زمین است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99021308974
  • خبرنگار : 71589