به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یکی از بهترین سلاحها برای مقابله با سرطان که در بدن انسان قرار دارد، سیستم ایمنی او است. ایمنیدرمانی، روشی است که در آن سیستم ایمنی تقویت میشود تا سرطان را بهتر ریشهکن کند. پژوهشگران "موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان" (EPFL)، روش جدید و زیرکانهای را برای غلبه بر سرطان کشف کردهاند.
پژوهشگران در این پروژه، به بررسی "لنفوم غیرهاجکین" (NHL) پرداختند که شکل خطرناکی از سرطان است. لنفوم غیرهاجکین، در گرههای لنفاوی آغاز میشود و به رشد غیر قابل کنترل "لنفوسیتهای بی" (B cells) در سیستم ایمنی میانجامد.
پژوهشگران دریافتند که در بیماران مبتلا به لنفوم غیرهاجکین، پروتئینی موسوم به "کاتپسین اس" (cathepsin S) جهش مییابد و بیش از اندازه فعال میشود. این پروتئین، مانند یک واسطه میان سلولهای سرطانی و سلولهای ایمنی عمل میکند.
"الی دهیلی" (Elie Dheilly)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: هنگامی که "کاتپسین اس" فعال میشود، سلولهای سرطانی با گروهی از سلولهای ایمنی موسوم به "لنفوسیت تی کمککننده" (CD4+ cells) در تعامل قرار میگیرند و به رشد تومور منجر میشوند.
پژوهشگران، اتفاقات مربوط به "کاتپسین اس" را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار دادند و سلولهایی که ژن لازم را برای کدگذاری پروتئین نداشتند، مهندسی کردند. آنها دریافتند که این کار میتواند وضعیت گسترش تومور را کاملا تغییر دهد. مهندسی سلولها موجب شد که سرطان، کار خود را کاملا برعکس انجام دهد و به جای حمله به سلولهای ایمنی، بیماری مورد حمله قرار بگیرد.
پژوهشگران باور دارند که این پژوهش میتواند به ارائه داروهایی کمک کند که برای درمان لنفوم غیرهاجکین و انواع دیگر سرطان، به مهار "کاتپسین اس" میپردازند.
"الیزا اوریچیو" (Elisa Oricchio)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما باور داریم که "کاتپسین اس" میتواند به ارائه درمانهای مهمی منجر شود و به مقابله با انواع سرطان کمک کند.
این پژوهش در مجله "Cancer Cell" به چاپ رسید.
انتهای پیام