همه شاخص‌های بورسی جهان صعودی شدند

همه شاخص های مهم بورسی جهانی در معاملات امروز با صعود بسته شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتد پرس، در شرایطی که ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می‌کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است، تلاش‌ها برای یافتن واکسن کرونا بیش از پیش شدت گرفته است. دانشگاه آکسفورد از موفقیت آمیز بودن نتایج آزمایش واکسن خود روی میمون ها خبر داده و تولید دوز بالای دارویی که در بیمارستان شهر شیکاگو موجب بهبودی شمار بالایی از بیماران در مراحل نهایی قرار دارد.  

بانک مرکزی ژاپن در نشست خود وعده داد حمایت بیشتری از بازارهای مالی از طریق خرید بیشتر اوراق بدهی انجام دهد. این بانک متعهد شد تا ۱۵ تریلیون ین ( ۱۴۰ میلیارد دلار) از اوراق مختلف شرکت‌ها را خریداری کند.

هاروهیکو کورودا، رییس بانک مرکزی ژاپن با نگرانی از پیامدهای مخرب کرونا بر روی اقتصاد جهانی گفته است که بخش بانکی در هفته های اخیر به شدت تحت فشار گرفته و این مساله بر روی توانایی بانک ها در مدیریت بحران های پیش رو تاثیر گذاشته است.  

در آسیا پیش بینی می‌شود رشد اقتصادی کشورها برای نخستین بار در طول ۶۰ سال اخیر وارد محدوده منفی شود. در کره جنوبی نیز پس از ان که رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه منتهی به مارس به منفی ۱.۴ درصد رسید، مون جا این، رییس جمهور کره جنوبی از لزوم مواجهه با بدتر شدن پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر روی اقتصاد سخن گفته است.

روند بازگشایی تدریجی بخش های مختلف اقتصادی در کشورهای جهان کماکان ادامه دارد: در کانادا برخی از ایالت ها محدودیت ها را کاهش داده اند، در استرالیا اماکن توریستی نیز به روی مردم باز شده است، در آلمان و چین دانش آموزان و دانشجویان در برخی مناطق بر سر کلاس های خود حاضر شده اند و در نیوزلند نیز نخست وزیر این کشور از پیروزی بر کرونا خبر داده است.

جینگ یی پن، تحلیل گر بازارهای مالی در موسسه " آی جی سینگاپور" گفت: امیدها به پایان بحران کرونا جان تازه ای به بازارها داده و به نظر می  رسد آن ها معاملات آخر هفته را با  یک شارژ روحی به پایان خواهند رساند.  

با این حال هنوز چالش های زیادی به قوت خود باقی مانده است و همه چیز هم رویایی نیست: تداوم بسته نگه داشته شدن واحدهای اقتصادی در سراسر جهان باعث شده است تا شرکت های بزرگ از بانک ها و خودروسازها گرفته تا شرکت های هواپیمایی زیان های سنگینی را در صورت سود و زیان سه ماهه نخست امسال خود اعلام کنند و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز با خطر ورشکستگی و اخراج نیروهایشان مواجه هستند. سودآوری دویچه بانک ۶۷ درصد کاهش داشته است و بریتیش ایرویز شمار زیادی از خلبانان خود را اخراج کرده است.  

در آمریکا، رشد اقتصادی پس ۲۳ فصل متوالی سرانجام منفی شد تا جایی که در سه ماهه نخست امسال، بزرگ ترین اقتصاد جهان ۴.۸ درصد کوچک شده که این رقم بیشتر از پیش بینی های قبلی و بدترین عملکرد فصلی اقتصاد آمریکا از زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ تاکنون محسوب می شود. جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا در واکنش به این اتفاق کم سابقه گفته است که فدرال رزرو هر کاری از دستش برآید انجام خواهد داد تا شرایط به حالت قبلی بازگردد. وی با بیان اینکه نرخ بهره در سطح کنونی حفظ خواهد شد، نسبت به بازگشت اقتصاد به سطحی از ثبات اولیه در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرده است.  

میشل هیوسون، کارشناس ارشد بازار در موسسه "سی ام سی کپیتال مارکتس" گفت: به نسبت هفته های قبل فضای روانی معاملات خیلی بهتر شده است و شاهدیم که روند صعودی شیوع بیماری در آسیا، اروپا و آمریکا کند و حتی در برخی از مناطق متوقف شده است. اکنون می توان امیدوار بود که با حمایت های بیشتر بانک های مرکزی، شاخص ها کم کم شروع به ایستادن کنند.

اکنون معامله گران در سراسر جهان منتظر روشن شدن گام های بعدی بانک های مرکزی برای حمایت از اقتصاد در برابر کرونا هستند. تصمیم های بعدی بانک مرکزی آمریکا به عنوان رهبر بازار اهمیت بیشتری خواهد داشت اما بسیاری از تحلیل گران معتقدند که ابزارهای کمیدر اختیار این نهاد باقی مانده است و نباید انتظار اتخاذ سیاست های تهاجمی تر را داشت.

تاکنون بیش از سه میلیون و ۲۲۱ هزار و ۲۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۲۲۸ هزار و ۲۵۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱ هزار و ۶۶۹ نفر، ایتالیا با ۲۷ هزار و ۶۸۲ نفر، انگلیس با ۲۶ هزار و ۹۷ نفر،  اسپانیا با ۲۴ هزار و ۲۷۵ نفر  وفرانسه با ۲۴ هزار و ۸۷ نفر بوده است.

در قاره سبز،  موسسه اقتصادی آلمان در گزارشی ناامیدکننده هشدار داده است که بزرگ ترین اقتصاد اروپا بر اثر کرونا امسال ۶.۶ درصد کوچک خواهد شد و بازگشت فعالیت های اقتصادی به سطح پیش از زمان کرونا تا پایان سال ۲۰۲۱ ممکن نخواهد بود.  نظرسنجی از شرکت های آلمانی نشان می دهد که اطمینان آن ها نسبت به چشم انداز اقتصاد این کشور به پایین ترین سطح تاریخ خود رسیده است و شواهد حاکی از آن است که ورود اقتصاد آلمان به یک رکود عمیق تقریبا اجتناب ناپذیر است.  

آدام تاباک، کارشناس سرمایه‌گذاری در بانک ولز فارگو گفت: چیزی که الان در بازارها شاهدش هستیم نوعی زورآزمایی بین افراد خوش بین نسبت به آینده و افراد واقع گراتر است که معتقدند هنوز برای گرفتن جشن پیروزی بر کرونا زود است.  

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۲۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۴ هزار و ۶۳۳.۸۶ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۶۶ درصد صعود تا سطح ۲۹۳۹۵۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با جهش ۳.۵۷ درصدی در سطح ۸۹۱۴.۷۱ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

هر چند دور تازه مذاکرات بین انگلیس و اتحادیه اروپا برای حل و فصل مساله برگزیت آغاز شده و قرار است این مذاکرات ویدیوئی به مدت دست کم سه هفته ادامه یابد، برخی از منابع آگاه در دولت انگلیس از تداوم اختلاف ها و پیشرفت بسیار کم در مذاکرات خبر داده اند.

میشل گوو، وزیر کابینه انگلیس با بیان اینکه انگلیس مایل به رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر روابط آینده است، این اتحادیه را متهم به نادیده گرفتن حقوق ماهی گیری انگلیس در آب های آزاد به عنوان کشوری مستقل کرده است. وی هم چنین از ارایه چارچوب زمانی برای حصول توافق پرهیز کرد و گفت: من پیشگو نیستم. فقط می توانم بگویم که پیشرفت هایی داشته ایم.  

اگر طرفین تا پایان امسال به توافقی مشخص نرسند، انگلیس بازار واحد اروپایی را نیز ترک خواهد کرد و روابط تجاری دو طرف کانال مانش تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود. دو طرف هم چنین تا ماه ژوئن برای رسیدن به چارچوب کلی فرصت دارند و در صورت منقضی شدن این مهلت می توانند با توافق یکدیگر آن را تمدید کنند.

 در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۲.۶۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۱۵.۲۵ واحد بسته شد.

شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با جهش ۲.۸۹ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۱ هزار و ۱۰۷.۷۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۲.۲۲ درصدی در سطح ۴۶۷۱.۱۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۳.۲۱ درصد بالا رفت و به ۷۰۵۵.۷۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۴.۵۴ درصدی تا سطح ۲۰ هزار و ۲۶۸.۸۳  واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۴.۴۱ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۶۴۳.۵۹ واحد بسته شد.  در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۱.۱۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۹۱۰.۳۵  واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۲.۳۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۵۲۲.۴۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.  در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی  بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱۲.۰۹ درصد صعود به ۱۶.۸۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با جهش ۷.۵ درصدی به ازای ۲۴.۲۳ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۲۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۸.۲۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۲.۴۵ درصدی به ازای ۱۵.۶۹ دلار مبادله شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99021108050
  • خبرنگار : 71600