به گزارش ایسنا، سفیر ایران در پاکستان با هدف گرامیداشت روز ملی خلیج فارس، در یادداشتی با عنوان «خلیج فارس: دیروز، امروز و فردا» در مطبوعات پاکستانی نوشت: خلیج فارس برای ملت ایران، تنها یک دریا نیست، بلکه بخشی از تاریخ، هویت و میراث ملی است. همیت هویتی و حساسیت راهبردی خلیج فارس سبب شده است در چند دهۀ گذشته برخی افراد و سازمانهای نژادپرست از نامهای جعلی برای این خلیج استفاده کنند تا با انتساب آن به خود، افتخاری نصیب خود نمایند، اما پژوهشگران، حقوقدانان، تاریخدانان و دوستداران خلیج فارس با کمک سازمان ملل متحد از این کار جلوگیری کردند.
همۀ اسناد و نقشههای جغرافیاییِ کهن به زبانهای مختلف فارسی، عربی، اسپانیولی و غیره از آن خلیج با نام «خلیج فارس» یاد کردهاند. بنابراین، تحریفِ نام آن چیزی نیست جز انکار آشکارِ یک حقیقت تاریخی. سازمان ملل متحد به استناد نقشه ها و متون باستانی، از سال ۱۹۹۰ با انتشار قطعنامهها و بیانیههای مختلف بر نام خلیج فارس تاکید کرده است. همچنین در اکتبر ۲۰۱۸ سازمان جهانیِ مالکیت معنوی، نام خلیج فارس را در یک سند رسمی ثبت کرد. برپایۀ این اسناد که بر حقوق بینالملل استوار است، هیچ فرد، دولت یا سازمانی نمیتواند از عنوان دیگری برای نامیدن خلیج فارس استفاده کند.
کشورها گرچه از نظر تاریخ پیدایش و تمدن یکسان نیستند و تمدن برخی به بیش از هفت هزار سال میرسد در حالیکه عمر برخی دیگر از چند دهه فراتر نمیرود؛ با این وجود، شخصیت تاریخی، اصالت و منزلت هر کشور ایجاب میکند تا به داشتههای خود افتخار کند و به داشتههای فرهنگی، جغرافیایی و باستانی دیگران چشم طمع ندوزد، حسادت نورزد؛ با تحریف تاریخ و قلب واقعیت ها آنها را به سرقت نبرد و برای خود هویت کاذب نسازد.
ابتکار عمل صلح هرمز برگرفته از اصول احترام به حاکمیت سرزمینی، همزیستی مسالمت آمیز، حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورها است. جمهوری اسلامی ایران با این طرح، بار دیگر بر لزوم همکاری همه کشورهای منطقه و پیشبرد چندجانبهگرایی و اعتماد متقابل برای حفظ صلح، آرامش و امنیت منطقه تاکید می کند.
پیام مهمی که امروز باید در دنیا مخابره شود این است که بگذارید خلیج فارس همچنان جایی برای پیوند مردم منطقه ما باشد، نه اینکه به جایی برای ترس، ابهام و نگرانی در مورد آینده منطقه تبدیل شود. جمهوری اسلامی ایران حسن نیت خود را برای تبدیل خلیج فارس به خلیج پیوند و دوستی نشان داده است؛ اکنون آزمون بزرگ جهانی پیش روی دیگر بازیگران منطقهای و بین المللی قرار دارد.
چهارشنبه ۱۳۹۹/۲/۱۰
اسلام آباد
انتهای پیام