اسماعیل اللهدادی ۱۰ اردیبهشتماه در جلسه توسعه صادرات غیرنفتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۴۶ میلیون دلار کالا به ارزش ۴۶۰ هزار تن از کمرگ استان به خارج از کشور صادر شده است، اظهار کرد: در سال گذشته با کاهش نزدیک به ۳۷ درصدی صادرات از استان مواجه بودیم.
مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مجموعا در سال گذشته ۸۳ میلیون دلار کالا تولیدی از استان و سایر گمرکات به وزن۶۱۶ هزار تن صادر شده است که بیشترین بخش مربوط به صنایع تولیدی کارخانه سیمان است.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت صادرات از گمرک چهارمحال و بختیاری ۱۰۰ میلیون دلار است، خاطرنشان کرد: عمده بادام تولیدی از استان از سایر گمرکات کشور و به نام سایر افراد صادر میشود، در حال حاضر عمده محصولات صادراتی استان شامل خوراک آبزیان، بادام، کاشی و سرامیک، لوازم خانگی، ورق خودرو و محصولات پلاستیکی است.
اللهدادی با بیان اینکه میانگین تشریفات در گمرک چهارمحال و بختیاری حدود ۲ ساعت است، گفت: عراق، افغانستان، ارمنستان و هند از مهمترین مقصدهای صادراتی کالاهای استان است.
مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: تعهد ارزی و الزام صادرکنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما، کاهش سهم صادرات صادرکنندگان در بازارهای خارجی، پایین بودن نقدینگی و سرمایه در گردش، بالا بودن کرایه حمل محصولات و ... از عمده مشکلات صادرکنندگان است.
وی در پایان یادآور شد: به علت شیوع کرونا ویروس تعدای از مرزهای کشورها برای امر صادرات بسته شد و این مسئله در حال رفع شدن است و ما از طریق ۲ مرز محصولات را صادر میکنیم.
سوخت موردنیاز بر اساس بارنامه به رانندگان تعلق میگیرد
در ادامه جلسه حسین مالکی معاون راهداری و حمل جادهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سوخت پایه خودروهای سنگین برای حمل بار حدود یکهزار و ۸۰۰ لیتر است، اظهار کرد: بر اساس بارنامه سوخت موردنیاز به رانندگان تعلق میگیرد.
وی ادامه داد: به رانندگانی که کالاهای اساسی حمل میکنند نیز ۳۰ درصد سوخت مازاد تعلق میگیرد، متأسفانه رانندگان برای حمل بار بارنامه اخذ نمیکنند و به همین دلیل سوخت به آنها تعلق نمیگیرد.
خواهرخواندگی استان و داغستان ترکیه در بحث صادرات
همچنین غلامعلی پیوسته مدیر شرکت توسعه صادرات چهارمحال و بختیاری از خواهرخواندگی استان و داغستان ترکیه در بحث صادرات خبر داد و گفت: این تفاهمنامه در خصوص صادرات، گردشگری علمی، اقتصادی و سلامت است.
وی خاطرنشان کرد: کشور روسیه نیز چند پیشنهاد برای سرمایهگذاری و تولید و صادرات محصولاتی مانند نهادههای دامی، شیره انگور، صنایعدستی، گوسفند رومانف، فرش، بادام،لوازم خانگی، مواد لبنی، کاشی، سرامیک و ... داده است، همچنین میتوانیم نمایندگی چند شرکت بزرگ روسی را در این استان داشته باشیم.
انتهای پیام