عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا در خصوص رویدادهای نجومی دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه، اظهار کرد: امشب شاهد رویت «ماه» با «خوشه باز ستاره ای M۳۵» در آسمان هستیم.
وی در توضیح این رویداد گفت: خوشه ستاره ای مجموعه ای از ستارگان است که از یک سحابی به وجود آمده و در کنار هم قرار گرفته اند. اگر این مجموعه به حالت کروی باشد، خوشه بسته و اگر ستارگان به صورت پخش باشند، خوشه باز گفته می شود.
این مدرس و پژوهشگر نجوم اضافه کرد: خوشهٔ ستارهای مجموعهای از ستارگان است که با نیروی گرانشی دوجانبه به یکدیگر پیوستهاند. خوشههای کروی پیرترند و در هالهای کروی پیرامون هسته کهکشان راه شیری قرار دارند، ولی خوشههای جوانتر باز، در قرص کهکشان قرار گرفتهاند.
مرادی گفت: M۳۵ خوشه ای باز و میانسال است که در پایین صورت فلکی جوزا (دوپیکر) قرار دارد. این خوشه از قدر (درخشندگی) ۳.۵ برخوردار است و در فاصله ۲۸۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته است.
وی ادامه داد: خوشه ستاره ای M۳۵ در سال ۱۷۴۵ توسط فیلیپ لوئیس دی چزییوکس کشف و توسط جان بِویس قبل از ۱۷۵۰ به طور مستقل کشف شد.
این پژوهشگر نجوم تاکید کرد: امشب فرصت مناسبی برای علاقه مندان به نجوم است تا با ابزار رصدی این خوشه ستاره ای زیبا را در آسمان در کنار ماه پیدا کرده و رصد کنند.
مرادی در خصوص دیگر پدیده نجومی در آسمان امشب اظهار کرد: امشب سیاره زهره به بیشترین میزان روشنایی می رسد. سیاره زهره نیز مانند ماه اهله دارد و دلیل آن این است که زمین و زهره به دور خورشید می چرخند و هرگاه به یک شکل سیاره زهره از زمین قابل رویت است و امشب نزدیک به حالت قرص کامل است و با بیشترین روشنایی در آسمان خودنمایی می کند.
این مدرس نجوم توضیح داد: سیاره زهره در سمت جنوب غربی آسمان قابل مشاهده است.
وی گفت: زُهره، ناهید یا ونوس به ترتیب نزدیکی به خورشید، دومین سیاره زمینسان منظومهٔ شمسی است که در مداری میان مدارهای زمین و عطارد قرار گرفتهاست. زهره بعد از ماه، درخشانترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب در آسمان زمین دیده میشود.
مرادی اضافه کرد: سیارهٔ زهره، گرمترین سیاره در منظومهٔ شمسی و بدون قمر است و در مدار تقریباً دایرهواری به دور خورشید میگردد. زمان لازم برای یکبار گردش این سیاره به دور خورشید ۲۲۵ روز زمینی است.
انتهای پیام