حیدر علی عابدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت کرونا در کشور و جهان، اظهار کرد: معتقدم بشر به زودی نمیتواند واکسن و داروی کرونا را کشف کند و مجبور میشود که استراتژی خود را عوض کند و برای زندگی اجتماعی پروتکلهای جدید بنویسد به این معنا که وضعیت تجمعها و مشاغل را مورد بازبینی قرار دهد.
وی افزود: در بخش تجمعات مردمی امیدی نیست که یک تا دو سال آینده مجوز دهند مانند حضور مردم در رستورانها، سینماها و ... این موارد در ایران و جهان تا دو سال آینده بعید است مجوز دریافت کنند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اما در بخش مشاغل به مرور مجوز داده خواهد شد. ویروس کرونا به گونهای است که در ۸۰ درصد موارد هیچ علائمی ندارد و ۲۰ درصد موارد علائم دارد و از این ۲۰ درصد حدود ۵ درصد به "آی سی یو" نیاز پیدا میکنند که خوشبختانه کشورمان در داشتن "آی سی یو" نسبت به بقیه کشورها به یُمن تصادفات زیاد جادهای وضعیت خوبی دارد و در اکثر شهرستانها این امکانات وجود دارد، اما شهرهای کوچک بسیاری از کشورها به دلیل تصادفات کمتر و امداد هوایی دارای "آی سی یو" نیستند.
عابدی تصریح کرد: در ۶ سال گذشته، دولت یازدهم و دوازدهم توجه ویژهای به تأمین و افزایش بخش "آی سی یو" داشت و امروز دارای "آی سی یوهای" متعدد هستیم. بنابراین در مقابله با کرونا پزشکان و پرستاران فداکار ایران توانستند با در اختیار داشتن امکانات مناسب به خوبی عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون مسیری که کشور در مواجهه با کرونا در پیش گرفته است مسیر درستی است، اما باید روی تستِ کرونا سرمایهگذاری جدی کنیم و مشاغلی که در مورد کرونا فرم خود اظهاری پر میکنند باید این روند به تست گیری واقعی کرونا تبدیل شود و هر فردی که تستش مثبت بود، ۱۵ روز در منزل قرنطینه شود و در محل کار حاضر نشود. خود اظهاری کمکِ زیادی به شناسایی ناقلان کرونا نمیکند چرا که ما به دنبال شناسایی ناقلان بدون علائم هستیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، گفت: بنابراین بهترین کاری که در مقابله و کنترل کرونا میتوان انجام داد شناسایی و جداسازی کسانی است که ناقل بیماری هستند. البته به مشاغل هم باید به شرط رعایت پروتکلهای بهداشتی اجازه کار داد. در کنار رعایت این موارد باید فکری هم به حال تجمعاتی که در مترو و اتوبوسها میشود کرد تا این جمع شدن مردم بر طبق یک اصول و پروتکل مشخصی باشد.
عابدی خاطرنشان کرد: اگر بر تعداد افراد کرونایی اضافه شود ممکن است دچار مشکل شویم. هماکنون بر طبق آمار وزارت بهداشت ۳ هزار بیمار بدحال کرونایی داریم و این به این معنا است که این تعداد "آی سی یو" فعال داریم و نباید بر تعداد بیماران افزوده شود. پس باید احتیاطهای لازم انجام شود تا بار بیمارستانها افزایش پیدا نکند.
انتهای پیام