قربانعلی قائمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تاثیر بیماری کرونا بر همه حوزههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی کشور اظهار کرد: این بیماری بر حوزه سیاسی کشور تاثیر بیشتری گذاشته است و این حوزه را به سوی دورکاری یا حتی تعطیلی و انفعال کشانده است، اما بعد از سپری شدن این دوران، شاهد تغییرات اساسی در این حوزه میشویم.
وی ادامه داد: بسیاری از نهادهای مردمنهاد و احزاب و تشکلهای سیاسی آنگونه که باید در دروان بیماری کرونا فعال نبوده و نتوانستد وظایف خود را به خوبی اجرا کنند. کارنامه احزاب ضعیف تر از سازمانهای مردم نهاد است و این تشکلهای سیاسی باید در ساختار و برنامهریزیهای خود تجدیدنظر کنند، البته برخی گروهها هم با ابزارهای بسیار ابتدایی و خودساخته که مبنای علمی هم ندارد، به دنبال خودنمایی در جامعه هستند که باید در رفتار خود تجدیدنظر کنند زیرا با اقدامات خود به سلامت مردم ضربه می زنند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه تا زمانی که جایگاههای قانونی برای بدست آوردن قدرت وجود دارد، رقابت سیاسی هم ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: مهم این است که رقابتهای سالمی در جامعه شکل بگیرد نه اینکه منازعه جای رقابت سالم را بگیرد. امروز جامعه از بداخلاقی سیاسی رنج می برد و در این شرایط سخت بیماری کرونا، عدهای سلامت جامعه را وجه المصالح خود قرار داده و دنبال بهره برداری جناحی از شرایط پیشآمده هستند. برای جلوگیری از این نزاعها باید در حوزه تقنینی و فضای سیاسی و اجتماعی مسیری را طی کنیم که این نزاعها به رقابت سالم تبدیل شود؛ زیرا جامعه هزینه منازعات سیاسی را میپردازد و نفع آن به جناحهای سیاسی می رسد که این نزاعها را دنبال می کند.
قائمی درباره درس های کرونا برای سیاستمداران در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: ناامیدم که سیاستمداران درسهای لازم را از این شرایط بگیرند زیرا ما از این چنین شرایط بحرانی کم نداشتهایم ولی درسهای لازم از آنها گرفته نشده است ولی انتظار از سیاستمداران و مسئولان نهادها و قوای کشور این است که با مشکلات جامعه زندگی کنند. پاک کردن صورت مساله و بهرهبرداری از آمار نتوانسته است شرایط جامعه را بهبود ببخشد. نهادهای کشور باید آنچنان کارآیی داشته باشند که اگر چند ساعت تعطیل شوند، جامعه اثر منفی آن را ببیند در حالیکه برخی نهادها اگر چندین روز تعطیل شوند، اثری ندارند زیرا کارآیی خود را از دست داده اند.
انتهای پیام