رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات:

سیگاری‌ها در برابر کرونا مصون نیستند/ خطرآفرین بودن سیگار الکترونیکی

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مطالبی که اخیرا در فضای مجازی درباره مصونیت افراد سیگاری در برابر کرونا یا پایین بودن نرخ بستری آن‌ها در بیمارستان‌ها منتشر می‌شود هیچ مبنای علمی‌ ندارد و تحقیقات جدیدی در این خصوص انجام نشده است.

دکتر غلامرضا حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که مطالعاتی که در  چند سال اخیر انجام شده، نشان داده است که ظرفیت‌های مقاومتی و تنفسی ریه در اثر استعمال دخانیات پایین می آید، گفت: مطالعات علمی‌ که در چند ماه اخیر در چین انجام شده و به تایید سازمان‌های علمی بین‌المللی رسیده، نشان می‌دهد سیستم ماکروفاژ دفاعی ریه به واسطه مصرف دخانیات پایین می‌آید و این سیستم یکی از سیستم‌های اصلی مبارزه با ویروس کرونای جدید است بنابراین  هم افراد سیگاری بیشتر به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند و هم درمان آن‌ها طولانی‌تر است و علائم و عوارض مرتبط با بیماری در آن‌ها شدیدتر است.

وی افزود: مرگ‌ومیر هم در میان افراد سیگاری مبتلا به کووید-۱۹ بالاتر از بقیه‌ افراد است. این‌ موارد مذکور، نتایج استعمال سیگار است. مطالعات جدیدی که در یکی دو ماه اخیر منتشر شده، نشان می‌دهد افرادی که سیگارهای الکترونیکی استعمال می‌کنند نیز مصون نیستند و در صورت ابتلا به کووید-۱۹ با مشکلات جدی‌ روبه‌رو می‌شوند.

حیدری ادامه داد: این تاثیر مخرب‌تری که کرونا بر افراد سیگاری دارد  به وجود نیکوتین در سیگار ربطی ندارد، بلکه به سموم دیگر دخانیات ربط دارد و عمدتا به کاهش سیستم دفاعی و ایمنی بدن مرتبط است که در افراد سیگاری به طور بارزتری بیشتر از افراد نرمال رخ می‌دهد و باعث می‌شود مرگ‌ومیر در میان افراد سیگاری مبتلا به کرونا بیشتر از دیگران باشد.

وی در پایان تاکید کرد: مطالبی که اخیرا در فضای مجازی درباره مصونیت افراد سیگاری در برابر کرونا و یا پایین بودن نرخ بستری آن‌ها در بیمارستان‌ها منتشر می‌شود هیچ مبنای علمی‌ندارد و تحقیقات جدیدی در این خصوص انجام نشده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۴:۲۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 99013018032
  • خبرنگار : 71624