به گزارش ایسنا، امین بازیاری عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز ، اکبر والایی و سیده فاطمه موسوی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران پس از حدود ۱۰ سال تحقیق و پژوهش موفق به ارائه کاتالیستی جدید جهت گوگردزدایی از سوختهای هیدروکربنی مایع از قبیل دیزل، بنزین، میعانات گازی، کروسن، سوخت جت و نفت کوره شدند.
در این اختراع بین المللی که نتایج آن در اداره ثبت اختراعات آمریکا USPTO به ثبت رسیده است؛ کاتالیست تیتانیا - سیلیکای نانوکامپوزیتی مزوحفره نوینی که از فعالیت بسیار بالا برای گوگردزدایی اکسایشی از سوختهای هیدروکربنی مایع از قبیل دیزل، بنزین، میعانات گازی، کروسن، سوخت جت و نفت کوره، برخوردار است، ارائه شده که منشأ فعالیت بسیار بالای کاتالیست ویژگیهای بافتی ارتقا یافته آن است.
با بهرهگیری از افزودنیهای ارزان قیمت در فرایند سنتز، اندازه حفرات کاتالیست و همچنین پراکندگی فاز فعال تیتانیا در ماتریس سیلیکا به گونهای بهینهسازی شده تا هم نفوذ مولکولهای گوگردی حجیم، که در سوختهای سنگین مانند نفت کوره و دیزل فراوانترند، به درون حفرات کاتالیست تسهیل شود و هم سایتهای فعال کاتالیست افزایش یابد.
نتایج این طرح با حمایت مالی صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشگاه علم و صنعت ایران در اداره ثبت اختراعات آمریکا USPTO منتشر شد.
انتهای پیام