ایمیدرو و ایدرو در راه بورس/ جزئیات واگذاری باقی مانده سهام سایپا و ایران خودرو

رئیس سازمان خصوصی سازی در تشریح جزییات واگذاری سهام شرکت‌های دولتی، توضیح داد: ۱۸ شرکت در قالب سه صندوق ETF هستند که شامل بانک و بیمه، پالایشگاه و فلزات و خودرو می شوند. همچنین پیش بینی می شود تا اواسط اردیبهشت مجموعه ایمیدرو به صورت شرکت سهامی عام در بازار سرمایه پذیرش و کشف قیمت شود.

به گزارش ایسنا، علیرضا صالح با اشاره به عرضه سهام شرکت های دولتی در بورس، اظهار کرد: در این فرایند سهامی را به صورت رقابتی در بورس عرضه می کنیم که ممکن است هم بخش خصوصی و هم صندوق‌ها در آن شرکت داشته باشند. این متفاوت است با اینکه به صورت رد دیون مستقیم به نام صندوق‌ها کنیم. این اتفاق در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در سال جاری هم دنبال می شود و باید در فضای رقابتی باشد اما ترجیح ما بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: اگر بخش خصوصی مشارکت داشته باشد نرخ سود اقساطی که قرار است در آینده پرداخت کند، سه واحد درصد کم تر از نهادهای عمومی است. ما نمی توانیم رقابت را منع کنیم. مهم این است که عرضه ها را به صورت رقابتی انجام بدهیم نه مستقیم و به صورت رد دیون.

رئیس سازمان خصوصی سازی که در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد صحبت می کرد درمورد رد دیون توضیح داد: گاهی در قانون بودجه این بحث مطرح می شود که قانونگذار به صورت رد دیون برای نهادها عرضه را انجام دهد اما این اتفاق قرار نیست در این فرایند رخ دهد. اصل ۴۴  درصد معینی را با تصویب قانون مجلس تا کنون انجام شده است.

پذیرش ایمیدرو در بورس تا اواسط اردیبهشت

صالح از آماده سازی شرکت های دولتی برای پذیرش در بازار سرمایه خبر داد و گفت: پنج  هلدینگ آماده شده است. قرار است در نخستین جلسه هیات وزیران این اجازه را کسب کنیم که زنجیره مدیریتی را از بین نبریم. یکی از ایرادهایی که به واگذاری ها وارد بود این بود که زمانی که شرکت های زیر مجموعه یک شرکت مادر تخصصی را یکی یکی واگذار می کردیم زنجیره ارزش از بین می رفت بنابراین درحال کسب اجازه هستیم که مجموعه ای را، برای مثال ایمیدرو را به صورت سهامی عام عرضه کنیم. بر این اساس پیش بینی می شود تا اواسط اردیبهشت مجموعه ایمیدرو  به صورت شرکت سهامی عام در بازار سرمایه پذیرش و کشف قیمت شود.

وی ادامه داد: در این شرایط شرکت ها مکلف هستند اطلاعات را به صورت شفاف در کدال مشخص کنند. همچنین باید صلاحیت حرفه ای سازمان بورس را داشته باشند. همچنین این فرایند برای نیروگاه های برق و شرکت مادر تخصصی برق حرارتی طی می شود. برای ایدرو و ایمیدرو موافقت وزیر صنعت را اخذ کرده ایم و در انتظار اجازه هیات وزیران هستیم. از دوستان بورس هم برای پذیرش و کشف قیمت برای عرضه اولیه قول گرفته ایم.

بانک، بیمه، پالایشگاه، خودرو وفلزات در قالب ETF

رئیس سازمان خصوصی سازی درمورد ۱۸ شرکت دولتی که قرار است سهام آن ها در بورس عرضه شود نیز توضیح داد: ۱۸ شرکت پرتفوی خوب و بلوک مدیریتی دارند. این ۱۸ شرکت در قالب سه صندوق ETF هستند. در این راستا نامه ای خطاب به وزیر اقتصاد نوشته ایم و این وزارت خانه قرار است واسطه گری مالی انجام دهند و باقی مانده سهام سه بانک صادرات، تجارت و ملت و دو بیمه البرز و اتکایی امین را عرضه کنند. سهم دولت در برخی از موارد ذکر شده ۱۷ و در برخی ۱۸ درصد است. وزارت اقتصاد نماینده خود را طی نامه ای معرفی کرده است.

صالح ادامه داد: همچنین یک صندوق سرمایه گذاری قابل معامله پالایشی وجود دارد که شامل پالایشگاه های  بندرعباس، تبریز، تهران و اصفهان می شود که بلوک مدیریتی هم در آنها اعمال می شود. در این راستا نامه ای خطاب به وزیر نفت ارسال کرده ایم که پذیره نویسی را آغاز کنند. جلسات در این راستا در وزارت نفت در حال برگزاری است. یک صندوق دیگر نیز فلزات و خودرو است که شامل سهام دو خودروسازی سایپا و ایران خودرو و باقی مانده فولاد مبارکه و شرکت ملی صنایع مس می شود. بقیه موارد در هیات واگذاری دنبال می شود. قیمتی که برای انتقال سهم در نظر گرفته میشود یک ماه منتهی به آگهی است.

وی در پایان درمورد آزادسازی سهام عدالت نیز گفت که امیدورایم تا پایان آبان سهام عدالت قابل معامله شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99012916920
  • خبرنگار : 71523