رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اعلام کرد؛

سه سناریو سبز، زرد و قرمز دوران پساکرونا پیش روی مدیریت شهری

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر سه سناریو سبز، زرد و قرمز برای دوران پساکرونا در مدیریت شهری پیش بینی شده است، گفت: باتوجه به وضعیت فعلی، بخشی از فشار درآمدی شهرداری بر دوش مردم خواهد بود که امیدواریم با همراهی آن‌ها بتوانیم این دوران را پشت سر بگذاریم.

علیرضا نصر اصفهانی در نشست خبری مجازی با خبرنگاران که صبح امروز (۲۷ فروردین ماه) برگزار شد، اظهار کرد: در پنج دوره شورای اسلامی شهر اصفهان همه مدیران تلاش کردند آنچه را تحویل می گیرند با ارزش افزوده ای به مدیران بعدی تحویل دهند و ما نیز در این دوره شورا تلاش کرده ایم شهر را با ارزش افزوده و به بهترین نحو به آیندگان تحویل دهیم.

وی با اشاره به اینکه شورای شهر اصفهان در این دوره هر هفته یک روز جلسه علنی و یک روز جلسه تلفیق دارد و همه کمیسیون ها هم در هفته یک جلسه دارند، گفت: سال گذشته پس از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه و بنا بر ضرورت پیش آمده و در راستای انجام یکی از ماموریت های شورای شهر، کمیسیون پیگیری، نظارت و پایش به کمیسیون های شورا اضافه شد که طی این مدت تاثیرات آن دیده شد.

تصویب افزایش ۲۵ درصدی کرایه اتوبوس در شورای شهر

نصر اصفهانی در ادامه در خصوص مصوبه اخیر شورای شهر اصفهان برای افزایش کرایه اتوبوس های شهر، گفت: شرکت واحد اتوبوسرانی از بدو تاسیس تاکنون همیشه با مشکلاتی مواجه بوده و افزایش قیمت کرایه اتوبوس نیز هر سال موجب اعتراضاتی شده است. امسال هم براساس آنالیز و تجزیه و تحلیل های به عمل آمده، لایحه افزیش ۲۵ درصدی نرخ کرایه از سوی شهرداری ارسال و در شورای شهر اصفهان تصویب شد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۱۱۰۰ دستگاه اتوبوس فعال، روزانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار مسافر را جابجا می کنند، افزود: میانگین هزینه ای که در حال حاضر از مسافران دریافت می شود حدود ۷۰۰ تومان است که کمترین مبلغ ۳۰۰ و بیشترین مبلغ ۱۱۰۰ تومان است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان هزینه تمام شده اتوبوس برای هر نفر را ۳ هزار تومان اعلام و اظهار کرد: هزینه ای که الان دریافت می شود یک سوم و گاهی کمتر از یک سوم است، در عین حال که ۳۰ درصد این هزینه باید از سوی مسافر، ۳۰ درصد دولت و ۳۰ درصد شهرداری پرداخت شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۷۰ درصد کرایه اتوبوس توسط مدیریت شهری پرداخت می شود، اظهار امیدواری کرد که بتوان ناوگان اتوبوسرانی اصفهان را بروز رسانی کرد تا انتظارات و توقعات مردم برآورده شود.

افزایش کرایه برای جبران بخشی از هزینه های اتوبوسرانی

نصر اصفهانی، میانگین عمر ناوگان اتوبوسرانی اصفهان را بین ۸ تا ۱۰ سال اعلام کرد و افزود: ماهیانه ۱۰ میلیارد تومان باید برای حقوق و مزایای کارکنان این شرکت پرداخت کرد، درحالی که درآمدها با هزینه ها قابل مقایسه نیست و چاره ای نداریم جز اینکه نرخ کرایه اتوبوس را برای جبران بخشی از هزینه های اتوبوسرانی افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان ۳۲۰ ماموریت باید انجام دهد و اگر مشارکت و همراهی مردم نباشد حتما در مسیر خدمت رسانی به مردم با مشکل مواجه می شود، تصریح کرد: بخش عمده ای از درآمدها تحت تاثیر خدماتی است که به مردم ارائه می شود، بنابراین کاهش درآمدها بر روی خدمات تاثیر می گذارد.

رئیس شورای شهر اصفهان با اشاره به گلایه اصحاب رسانه از افزایش نرخ کرایه اتوبوس های شهری و مشکلاتی که برای اقشار ضعیف جامعه به همراه دارد، توضیح داد: قطعا شرایط را درنظر می گیریم و این موضوع را به بحث می گذاریم تا اگر قرار است تصمیم جدیدی گرفته شود و این مصوبه شورا به صورت تاخیری اجرا شود، تا در عین فراهم کردن رضایت شهروندان، اختلالی در روند امور ایجاد نکند.

افزایش نرخ کرایه اتوبوس را هر سال در همه شهرها داریم

نصر اصفهانی همچنین خاطرنشان کرد: در همه شهرها افزایش نرخ کرایه اتوبوس را داشتیم و این امر هر سال انجام می شده است.

به گفته وی، در شرایط کنونی روزانه ۵۰۰ اتوبوس در خطوط مختلف فعال اند که حدود ۶۰ هزار نفر را جا به جا می کنند، درحالی که در شرایط عادی ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ اتوبوس روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار مسافر را جابجا می کردند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان یکی از اقدامات مهم مدیریت شهری را خرید اتوبوس و تقویت ناوگان اتوبوسرانی اعلام کرد و افزود: در شورای سوم با حدود ۱۰۰ میلیون تومان اتوبوس خریداری می کردیم، درحالی که الان باید تلاش کنیم اتوبوس پیدا کنیم و بعد برای خرید هر اتوبوس ۱ میلیارد و ۸۰۰ تومان باید پرداخت کنیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته توانستیم حدود ۱۰۰ دستگاه اتوبوس خریداری کنیم که روند سختی داشت و بخشی از هزینه ها از اوراق مشارکت تامین شد، افزود: حدود ۷۰ دستگاه اتوبوس در اسفند تحویل و به ناوگان اتوبوسرانی شهر اضافه شد.

شهرداری اصفهان مجموعه عیالواری است

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت نیروی انسانی شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۷۱۳ نفر در شهرداری مرکزی و مناطق ۱۵ گانه مشغول کار هستند، ۳ هزار و ۵۶۰ نفر در سازمان های وابسته و ۴ هزار و ۹۸۰ نفر به عنوان نیروهای حجمی مشغول کار هستند که مجموعه این نیروها حدود ۱۲ هزار نفر می شود. به این جمع کارگران پیمانکاری و بازنشستگان شهرداری که هنوز در ارتباط با شهرداری هستند اضافه می شود و با مجموع نیروهایی که در اختیار پیمانکاران هستند، نزدیک به ۲۰ هزار نفر زیر مجموعه شهرداری اصفهان می شوند.

نصر اصفهانی با بیان اینکه شهرداری اصفهان مجموعه عیالواری است و تراکم نیرو دارد، تصریح کرد: در شرایطی قرار داریم که امکان تعدیل نیرو هم وجود ندارد و امیدواریم زمینه ای برای تعدیل نیرو فراهم شود، اما اگر امروز امکان جذب این نیروها را در سازمان های دیگر نداشته باشیم به خود اجازه نمی دهیم تعدیل نیرو داشته باشیم، هرچند چابک سازی نیرو ضروری است اما امیدواریم شرایط بهتری برای بکارگیری این نیروها در جاهای دیگر فراهم شود.

رئیس شورای شهر اصفهان همچنین به بحث بدهی های شهرداری اصفهان اشاره و اظهارکرد: در مراسم معارفه شهردار اصفهان بحث بدهی های شهرداری به میزان ۳ هزار میلیارد تومان مطرح شد که برخی وام بود و سررسید آن به سال های بعد برگشته و ادامه دارد.

وی یادآور شد: اکنون میزان بدهی‌ها چندان قابل توجه نیست و وضعیت نسبتا خوب است که امیدواریم باعث شود شرایط بهتری را در شهر رقم بزنیم.

بودجه محقق نشود یکهزار پروژه با مشکل مواجه می شود

رئیس شورای شهر اصفهان همچنین با اشاره به تصویب بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی شهرداری در پایان سال ۹۸، گفت: سال گذشته حدود ۹۱ درصد بودجه شهرداری محقق شد و امیدوارم امسال هم زمینه تحقق این بودجه فراهم شود، هرچند در شروع سال در وضعیت نگران کننده ای هستیم اما امید داریم و معتقدیم کاستی ها در ادامه راه جبران خواهد شد و پروژه هایی که برای شهر تعریف شده را به پیش خواهیم برد.

به گفته وی، اگر بودجه شهر محقق نشود بالغ بر یکهزار پروژه که قرار است در ابعاد مختلف اجرا شود با مشکل مواجه می شود که زیبنده شهر نخواهد بود.

نصر اصفهانی بزرگترین اقدام مدیریت شهری را جلب مشارکت و افزایش اعتماد مردم دانست و افزود: مدیریت شهری سرمایه های زیادی در اختیار دارد اما معتقدم سرمایه ارزشمندتر از پروژه ها و امکانات مالی شهرداری، جمعیت حدود ۲ میلیون نفری شهر هستند که باید از پشتوانه آنها بهره مند شویم، چون اگر مردم را در کنار خودمان نداشته باشیم حتما با مشکلات زیادی مواجه می شویم.

وی با اشاره به اینکه طرح جامع شهر اصفهان در حال تدوین است و تاکنون از دیدگاه های کارشناسان و نخبگان و مدیران مختلف بهره مند شده ایم، افزود: اگر ادعای مشارکت شهروندان را داریم باید در عمل هم اثبات کنیم و زمینه هایی فراهم کنیم که کار برای مردم و با مردم را محقق کنیم.

رها کردن پروژه سالن همایش های بین المللی اصفهان ممکن نیست

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان بزرگترین پروژه شهر اصفهان را به سرانجام رساندن مجموعه سالن همایش های بین المللی اصفهان اعلام کرد و افزود: تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و برای بهره برداری ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر می خواهد. این هزینه به غیر از هتل و بخش تجاری است که به بخش خصوصی واگذار می شود، اما باید این پروژه را به سرانجام برسانیم و امکان رها کردن آن نیست.

وی تقاطع غیرهم سطح سردار سلیمانی را پروژه بعدی دانست و گفت امیدواریم با اجرای این پروژه در شرق اصفهان در حمل و نقل آسان مردم تحول ویژه ای صورت گیرد.

نصر اصفهانی همچنین به اجرای خط دوم مترو شهر اصفهان اشاره و اظهار کرد: تلاش کردیم تلخی طولانی شدن ۱۷ ساله خط یک مترو را در خط دو برای شهروندان به شیرینی تبدیل کنیم، این درحالی است که هر کیلومتر مترو ۷۰۰ میلیارد تومان برای مدیریت شهری هزینه دارد، با این وجود پروژه در دو شیفت کاری درحال انجام است و امیدواریم شاهد پیشرفت این پروژه باشیم.

نیم میلیون جمعیت شهر تحت پوشش بسته های بهداشتی

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور و شهر اصفهان، تصریح کرد: در همان روزهای اول لایحه دو فوریتی ۱۰ میلیارد تومانی در کوتاه ترین زمان در شورای شهر اصفهان تصویب شد تا اقداماتی که برای مقابله و پیشگیری از شیوع کرونا نیازمند تدارک پشتوانه مالی بود به خوبی انجام شود.

وی با اشاره به اقداماتی خوبی که در این مدت صورت گرفته از جمله ضدعفونی کردن مکان های عمومی، مترو، اتوبوس ها و محل بازی کودکان، همچنین گندزدایی کوچه ها و خیابان ها و محل تردد شهروندان، افزود: طی این مدت شهرداری الکترونیک تقویت شده تا به صورت غیرحضوری بتوانیم پاسخگوی شهروندان باشیم، همچنین میز خدمت در بدو ورود شهرداری های مناطق ۱۵ گانه قرار گرفته و پیش از عید هم ورود مردم به شهرداری ها پایش و از ورود افراد مشکوک جلوگیری می شد.

نصر اصفهانی با بیان اینکه اطلاع رسانی به مردم از طریق معاونت فرهنگی اجتماعی و اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری صورت گرفته، گفت: اقدام خوب دیگر بستن بوستان ها و تفرجگاه ها و پارک ها بود. این درحالی است که برخی از این اقدامات تصمیمات ستاد استانی مقابله با کرونا و برخی امور داخلی مربوط به مدیریت شهری بود و خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از اقدامات شهرداری رضایت داشته است.

به گفته وی،  ۱۲۰ هزار خانوار در مناطق نیمه برخوردار شهر شناسایی و بسته های بهداشتی برای آنها تهیه و توزیع شد، به طوری که نیم میلیون جمعیت شهر تحت پوشش بسته های بهداشتی قرار گرفتند.

نصر اصفهانی با تاکید بر اینکه اگر در ادامه راه برای عبور از بحران کرونا نیاز به اعتبارات بیشتری باشد حتما شورای شهر اصفهان توجه کرده و بودجه های مورد نیاز را تصویب خواهند کرد، گفت: کمیته اقتصادی مدیریت کرونا نیز در شهرداری تشکیل شده و هرهفته جلساتی تشکیل و تصمیماتی گرفته می شود. یکی از مباحث مهم اقدامات پساکرونا است که باید ببینیم بعد از کرونا امور شهر را چطور پیش ببریم.

پیش بینی سه سناریو سبز، زرد و قرمز برای پساکرونا

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر سه سناریو برای دوران پساکرونا پیش بینی شده است، تصریح کرد: سه سناریو تحت عنوان سبز، زرد و قرمز تعریف شده است. سناریو سبز این است که بودجه امسال شهرداری بدون مشکل جذب و برای شهر هزینه شود که به نظر می رسد باتوجه به وضعیت فعلی این سناریو قابل انجام نباشد.

وی ادامه داد: سناریو دوم وضعیت زرد است که بخش عمده ای از درآمد را داشته باشیم ولی به صد در صد نرسیم که در این شرایط باید اولویت بندی کنیم. دو اولویت می توانیم داشته باشیم که یکی پرداخت حقوق کارکنان و دیگری انجام اولویت های شهر مثل نظافت، نگهداری فضای شهر و جمع آوری و دفع پسماند است، البته به دنبال این هستیم که پروژه های نیمه کاره نیز استمرار یابد و قطعا باید دنبال منابع جدید باشیم.

نصر اصفهانی خاطرنشان کرد: در این شرایط بخشی از فشار درآمدی شهرداری بر دوش مردم خواهد بود که امیدواریم با همراهی آن‌ها بتوانیم با پیش‌بینی‌های انجام شده روزهای خوبی را برای آینده شهر شاهد باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان همچنین با اشاره به درخواست اعضای شورای شهر برای نشست با استاندار اصفهان در روزهای پایانی سال گذشته، اظهارکرد: به دلیل اینکه از قبل زمان این نشست پیش بینی نشده بود، برخی اعضای شورا امکان حضور پیدا نکردند و خود من هم در قرنطینه بودم اما جلسه با حضور اعضایی که امکان حضور داشتند برگزار شد و بازخورد خوبی داشت.

وی با بیان اینکه تصور می کنم مدیریت شهری اصفهان هیچ قصور و کوتاهی در مقابله با ویرس کرونا نداشته است، گفت: شاید قصور در اطلاع رسانی به رسانه ها و شهروندان داشته ایم، اما در زمینه تامین اعتبار و اقدامات کارهای خوبی انجام شد که امیدواریم در ادامه نیز بتوانیم دنبال کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید براینکه هیچ اولویتی در شهر اصفهان بالاتر از سلامت مردم نیست و با این اعتقاد کارها را پیش می بریم، گفت: اگر امروز براساس اطلاعات و اخبار شاهد سیر نزولی این بیماری در اصفهان هستیم، به تلاش های صورت گرفته بر می گردد که جای قدردانی دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باتوجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا برخی جلسات شورا مثل جلسات علنی به صورت حضوری برگزار می شود، جلسات تلفیق به صورت غیرحضوری و از طریق ارتباط تصویری برگزار می شود و جلسات کمیسیون ها هم در اختیار روسای کمیسیون ها قرار داده شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99012716127
  • خبرنگار :