به گزارش ایسنا، این نمایندگان با طرح این سوال از رئیس جمهور که چرا قانون مدیریت بحران مصوب ۲۳/ ۵/ ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی اجرا نمیشود، توضیح دادند: مطابق قانون مدیریت بحران کشور از جمله وظایف سازمان مدیریت بحران، ایجاد آمادگی مطلوب سازمانی و عملیاتی برای پاسخ به بحران و اقدام لازم جهت استقرار نظامهای قابل اطمینان آمادگی و ایمنی در موسسات دولتی، عمومی و غیر دولتی، خصوصی و تاسیسات وابسته به آنها و ایجاد شبکه ارتباطی اختصاصی برای شرایط اضطراری، تهیه برنامههای آمادگی و پاسخ استانها و تدوین ضوابط فنی و دستورالعملهای لازم جهت استاندارد کردن خدمات سازمانهای امدادی در سطح کشور و ارتقای توانایی کشور برای بازتوانی و بازسازی بعد از وقوع حوادث و بحرانها است.
همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف بوده به منظور پیش بینی دقیق، هشدار به موقع و انجام اقدامات پیشگیرانه در زمینه همه گیری (اپیدمی) بیماریهای انسانی، نسبت به ایجاد مراکز پایش و هشدار و همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست اقدام کنند.
متاسفانه با گذشت بیش از ۶ ماه از ابلاغ قانون دایمی جدید، تاکنون اقدام عملی موثر جهت اجرایی شدن آن معمول نشده است. و کماکان قانون آزمایشی سابق که نقایص و مشکلات فراوان در محورهای مختلف اجرایی و در مواقع بحرانی مشهود است مبنای عمل قرار دارد که موجب آشفتگیهای جاری در نظام تصمیم گیری و مدیریت اثربخش بحران و در نتیجه سلب اعتماد عمومی شده است.
با عنایت به این موارد و نظر به این که فائق آمدن بر شرایط ویژه کنونی در اثر شیوع پرشتاب ویروس مرگبار کرونا مستلزم هماهنگی و هم افزایی و مدیریت یکپارچه است که همه ابعاد آن به صورت جامع در این قانون پیش بینی شده مقتضی است ضمن شناسایی و برخورد جدی با دستگاهها و افرادی که تعلل جدی در اجرای قانون داشتند دستور سریع در اجرای آن را نیز صادر فرمایید.
خاطرنشان میشود که در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۸ نیز ۲۱ نفر از نمایندگان در نامهای به همین منظور از جانبعالی درخواست تسریع در اجرای قانون مدیریت بحران را کردند که متاسفانه تا این تاریخ هیچ پاسخی به آنها ندادید.
انتهای پیام