محمدمهدی تندگویان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فعالیتهای تشکلهای جوانان برای مقابله با شیوع کرونا در سراسر کشور گفت: این اقدامات در چهار سرفصل کلی با موضوع تولید لوازم بهداشتی، توزیع اقلام، ضدعفونی معابر عمومی و آموزش بهداشت عمومی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه تا ۲۳ فروردین ماه در کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک، ۸۶۰ هزار گان و ۴۱۰ هزار لیتر هم مواد ضدعفونی توسط جوانان تشکلها در کشور تولید شده است، افزود: تولید ماسک در ۳۰ استان، لباس بیمارستانی در ۱۵ استان و مواد ضدعفونی کننده در ۱۲ استان توسط جوانان انجام شده است.
معاون امور جوانان در خصوص پاکسازی و ضدعفونی معابر و اماکن عمومی نیز اظهار کرد: تشکلهای جوانان در ۲۲ استان در این خصوص فعال بودهاند همچنین توزیع اقلام بهداشتی نیز در کل کشور انجام شده است.
وی در ادامه به تشکیل کمپینهایی با ابتکار جوانان در این ایام اشاره کرد و گفت: این کمپینها با موضوعات مختلف از جمله فرهنگسازی، آموزشی، پیشگیری و ... در ۱۷ استان به شکل فعالانه آغاز به کار کردند. همچنین جمع آوری کمکهای نقدی نیز در ۴ استان از سوی جوانان تشکلها صورت گرفت.
تندگویان در ادامه با بیان اینکه از مدافعان حوزه سلامت نیز در ۶ استان به روشهای مختلف از سوی اعضای سازمانهای مردم نهاد جوانان تقدیر و تشکر شده است، اظهار کرد: در حوزه غربالگری در کنار نیروهای هلال احمر و وزارت بهداشت در ۷ استان نیز تشکلهای جوانان وارد عمل شدند.
وی با اشاره به تولید محتوا در فضای مجازی، تولید کلیپ، فایلهای آموزشی برای رسانههای استانی و بومی و... در ۱۹ استان کشور تصریح کرد: همچنین پوستر و بروشورهای آموزشی نیز بین مردم ۱۴ استان از سوی تشکلهای جوانان تهیه و توزیع شده است.
معاون امور جوانان با اشاره به اینکه تهیه فایلهای صوتی و تصویری برای رسانههای ۱۱ استان نیز توسط تشکلهای جوانان به عهده گرفته شده است، توضیح داد: مهارت آموزی آنلاین در ۱۱ استان با سایتهای مشخص، آموزشهای میدانی برای مردم در حوزه درمان، پیشگیری و بهداشت نیز برای ساکنان ۶ استان از دیگر اقدامات اطلاع رسانی تشکلها در این ایام بوده است. همچنین برگزاری چالشهای متنوع برای مردم ۱۱ استان، برگزاری مسابقات با موضوع خانه نشینی و در خانه ماندن، همدلی و... به شکل آنلاین نیز در این مدت به اجرا در آمده است.
تندگویان با بیان اینکه در ۶ استان جشنوارههای اینترنی توسط تشکلها برگزار شده است، ادامه داد: در مجموع ۲۵ درصد از فعالیتها تولیدی، ۳۷ درصد خدماتی، ۲۶ درصد آموزشی و اطلاعرسانی و ۱۲ درصد مربوط به حوزه اوقات فراغت بوده است.
وی در ادامه به فعالیت ۱۸۴ دفتر مشاوره و روانشناسی و تشکیل کارگروه علمی پژوهشی اشاره کرد و گفت: این دفاتر خدمات تلفنی و اینترنتی و در مواقع ضروری حضوری، همکاری با سامانه ۴۰۳۰ در همه استانها و ... را به شکل رایگان انجام میدهند. همچنین روانشناسان و مشاوران این مراکز نیز در رسانههای مختلف نوشتاری، صوتی، تصویری و ... درمورد موضوعات مختلف کنترل اضطراب ناشی از کرونا ویروس و ... به ارائه اطلاعات میپردازند.
به گفته وی، این روانشناسان به ارائه مشاوره رایگان به کادر درمان بیمارستانها و خانوادههای آنان از طریق دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و ارائه بستههای اموزشی نیز برای این پرسنل امدادی و خانوادههایشان میپردازند. در مجموع نیز ۲۵۰ هزار نفر اینترنتی، ۱۵۰ هزار نفر تلفنی و ۶۰۰ نفر هم در کل کشور حضوری به این مراکز مراجعه کردهاند.
معاون امور جوانان در ادامه با بیان اینکه با اشاره به پیشنهادات و ابتکارات جوانان برخی از استانهای همزمان با ایام شیوع کرونا به تبین طرح «تونل ضدعفونی تمام استریل» که در استان البرز اجرایی شده است پرداخت و افزود: این تونل در مراکز تجاری که در حوزه خوراک و دارو فعال هستند نصب میشود و این قابلیت را دارد که فرد را به شکل کامل ضدعفونی کند. پیشنهاد ما برای تمام اماکن عمومی که به اجبار تعطیل نیستند و حتی ادارت این است که این تونل را در ورودی مرکز خود نصب کنند.
تندگویان در ادامه با اشاره به اینکه سامانهای نیز در استان ایلام در خصوص توزیع اقلام بهداشتی فعال شده است، اظهار کرد: این سامانه تا به امروز به بیش از ۱۰ هزار نفر سرویس داده است. کالاهای بهداشتی از این طریق با سهیه مشخص توزیع میشود اما هنوز ستاد مقابله با کرونا پاسخی به پیشنهاد معاونت جوانان برای به کارگیری گسترده این سامانه نداده است.
وی افزود: همچنین سایت راهنمای کرونا به آدرس coronaguide.irنیز توسط جوانان استان سمنان راه اندازی شده که تست تشخیصی ابتلا به کرونا، خدمات روانشناسی، تغذیه و علوم ورزشی و... در آن گنجانده شده است. استان لرستان نیز در اینستاگرام تلویزیون اینترنتی راهاندازی کرده است که در حوزه اوقات فراغت و آموزش فعال است. بیشتر استانها جوانان عضو کمیته خدمات داوطلبانه ستاد کرونا شدهاند و جوانان بعضی از استانها نیز مانند استان اردبیل به شکل ویژه مسئولیت واحد آموزشی و اطلاع رسانی را برعهده گرفتهاند.
معاون امور جوانان ادامه داد: جوانان استان آذربایجان غربی نیز برای ارائه مشاورههای حقوقی برای افراد بی بضاعت، پزشکان و کادر درمانی به شکل رایگان در این ایام داوطلب شدهاند تا این حقوقدانان اگر این افراد مشکلی دارند با مشاوره رایگان به آنها کمک کنند. ۸۵ دقیقه برنامه زنده اینترنتی نیز روزانه از سوی تشکلها در همه استانها با مسئولان استانی برگزار شده تا جوانان به شکل مستقیم با آنها به گفت و گو بپردازند.
معاون امور جوانا با اشاره به تولید اپلیکشن «مادرانه» در استان لرستان برای نگهداری از فرزندان در ایام قرنطینه تصریح کرد: در این برنامه در خصوص مباحث تغذیه، روانشناختی و... اطلاع رسانی میشود تا خانوادهها برای دوران قرنطیه اطلاعات مناسبی را در مورد کودکان دریافت کنند. در استان آذربایجان شرقی نیز در ایام قرنطینه به شکل رایگان و امانی برای خانوادههای دارای فرزند معلول دستگاههای توانبخشی تهیه شده است که اگر این طرح در سراسر کشور انجام شود نتایج خوبی به همراه دارد.
تندگویان افزود: همچنین برخی تشکلها در استان آذربایجان شرقی اقدام به تهیه مایحتاج مردم و تحویل درمنزل بعد از ضدعفونی کردن کردهاند. به این ترتیب تشکلها میتوانند شبکه ایمنی برای توزیع کالاهای مورد نیاز مردم در سراسر کشور باشند. همچنین بعضی از اعضای تشکلها خودشان مدافعین سلامت هستند.
به گفته وی در برخی استانها مانند خراسان رضوی موضوع استفاده از زبان اشاره برای آموزش دانشآموزان ناشنوا دنبال شده است. در حوزه کودکان کار، معتادان و کارتن خوابها نیز جوانان تشکلها به ویژه در حوزه جمع آوری زباله با دادستانیها وارد همکاری شدند. به ویژه در استان کردستان که مجوزهایی به جوانان برای ساماندهی این امور به جوانان داده شده است. برای انتقال این تجربیات به ستاد مدیریت بحران کشور نیز جوانان استان اصفهان وارد پایش این فعالیتها شدهاند.
انتهای پیام