به گزارش ایسنا، امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش (نزاجا) صبح سه شنبه در نشستی خبری به مناسبت «روز بزرگداشت روز ارتش و حماسه آفرینیهای نیروی زمینی» با بیان اینکه «نیروی زمینی و ارتش متولد انقلاب هستند»، خاطر نشان کرد: ماموریت اصلی نیروهای مسلح کشورمان دفاع از استقلال و حفظ تمامیت ارضی میهن اسلامی مان است که در این راستا نیروی زمینی محوری و قهرمان ارتش در سه مقطع مشخص تاریخی توانست با ولایت مداری و ولایت محوری و حضور بی بدیل و بی نظیر خود این ماموریت الهی خود را انجام دهد؛ یکی در روزهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی که گروهک های ضد انقلاب به پشتیبانی غرب و شرق مثل قارچ سر بیرون آورده بودند تنها نیروی که توانست پوزه آنها را به خاک بمالد نیروی محوری زمینی ارتش بود.
وی افزود: عرصه دیگری که نیروی زمینی توانست ولایت محوری خود را به منصه ظهور برساند، دوران دفاع مقدس است؛ نیروی زمینی قهرمان با قرائتی که ما از پیروی و شکست داریم در ماه های اولیه جنگ دشمن را شکست داد؛ چرا که نگذاشت دشمن به اهداف خود برسد و تجاوز او را شکست داد و از افسارگسیختگی او جلوگیری کرد.
فرمانده نزاجا گفت: بعد از دفاع مقدس ارتش نقطه عطف سوم خود را طی کرد؛ در دوران بعد از دفاع مقدس همه نیروها تقریبا از مرزها فاصله گرفتند، اما نیروی زمینی در مرزها ماند تا جلوی شرارت های ضد انقلاب و منافقین بایستد و همچنین مناطق مرزی را از مین پاکسازی کند.
امیر حیدری با تاکید بر اینکه خدمات مردم یاری ارتش از دیگر عرصه هایی است که نیروی زمین ولایت مداری خود را در معرض نمایش گذاشته است، به بیان تفاوتهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مسلح کشورهای دنیا پرداخت و اظهار کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مسلح کشور های دنیا دارای حداقل ۳ تفاوت است که نخستین آن در ماهیت این ارتشها است؛ ارتش و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعالیم و قوانین الهی ایجاد شده و با همین تعالیم اداره میشود، اما نیروهای مسلح کشورهای دیگر نظیر آمریکا بر اساس قوانین الهی اداره نمیشوند.
وی ادامه داد: تفاوت دیگر این است که از لحاظ سلسله مراتب امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دست نائب امام زمان (عج) اداره میشوند؛ به خاطر حضور ولی فقیه در فرماندهی نیروهای مسلح باعث میشود که کشته شدن کارکنان نیروهای مسلح شهادت در راه خدا تلقی میشود. تفاوت سوم میان نیروهای مسلح ایران و سایر کشورها در مأموریت آنها است؛ ماموریت ما دفاع از تمامیت ارضی و حفظ استقلال میهن عزی مان است و ماموریت آرمانی ما نیز دفاع از مستضعفان عالم است؛ این درحالی است که ماموریت ارتش آمریکا موضوعات دیگری است؛ چرا آمریکاییها باید منافع ملی خود را در آن سوی مرزها خود تعریف کنند؛ ارتش آمریکا ارتشی متجاوز و زیادهطلب است.
فرمانده نزاجا در مقایسه عملکرد نیروهای مسلح ایران و آمریکا در موضوع کرونا، خاطرنشان کرد: در ایران میان نیروهای مسلح برای خدمت بیشتر به مردم مسابقه گذاشته ایم. امروز بهترین کارویژه ما در نیروهای مسلح کشور در کنار مردم و خدمت به آنها برای ریشه کنی کروناست و حتی این آمادگی را داریم تا با تائید فرماندهی کل قوا تجربیات خود را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم و با افتخار اعلام میکنیم که سربازخانههای ما از امن ترین مکان ها هستند؛ این در حالیست که امروز بزرگترین کارکرد ارتش آمریکا در بحث مبارزه با کرونا دزدی و سرقت از کشورهای دیگر است؛ آنها با راهزنی های هوایی و دریایی ماسکهایی را که متعلق به کشورهای دیگر است، برای خود به سرقت میبرند.
وی با تاکید بر اینکه ما تنها نیروی مسلحی هستیم که توانستیم به کرات هیمنه آمریکا را بشکنیم، اظهار کرد: پیش از طرح موضوع کرونا آمریکایی ها و اروپاییها در خلیج فارس دو فرماندهی ایجاد کردند؛ یکی به فرماندنی آمریکا و دیگری به فرماندهی فرانسه؛ هر دو در خلیج فارس مستقر شدند تا امنیت این مناطق را تامین کنند اما راهبرد جمهوری اسلامی این است که امنیت این مناطق فقط با حضور نیروهای منطقه تامین شود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به ابتلای تعدادی از کارکنان نیروهای مسلح آمریکا به ویروس کرونا با بیان اینکه «آمریکاییها که در دفاع از سربازان خود ضعیف هستند چگونه میتوانند امنیت منطقه را تامین کنند»، ادامه داد: بیش از صد نفر از خدمه ناو هواپیمابر آمریکایی روزولت به ویروس کرونا مبتلا شده اند و در مقاطع مختلف گروههایی از این خدمه ناو را ترک کرده اند و تا دو هزار و ۷۰۰ نفر در آینده این ناو را ترک خواهند کرد؛ سپس فرمانده این ناو را که اعلام کرد جمعی از نیروهای تحت فرماندهی او مبتلا به کرونا شده اند را برکنار کردند. امروز نیز اعلام کردند که ناو هواپیمابر ترومن آنها نیز از بیم ابتلا یا ابتلا به کرونا در حال ترک منطقه است؛ اینها هیمنه پوشال است که آمریکاییها برای خود ایجاد کردند.
امیر حیدری تصریح کرد: در نیروی زمین ارتش که بیشترین تعداد کارکنان را در میان نیروهای مسلح دارد، تا امروز حتی یک سرباز وظیفه را نداشتیم که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از بین برود؛ اینها عزتی است که خداوند به ما داده است.
وی افزود: در موضوع کرونا ما اوامر مطاع فرماندهی کل قوا را مورد نظر قرار دادیم و رزمایشی را با عنوان «لبیک یا خامنهای» اجرا کردیم که این رزمایش تا پایان ریشه کنی کرونا در کشور ادامه خواهد داشت؛ در این رزمایش دو هدف جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و هم افزایی قدرت و اقتدار ملی را در دستور کار خود قرار دادیم.
فرمانده نزاجا با اشاره به حضور این نیرو در مناطق مرزی خاطرنشان کرد: امروز در مناطق غربی و جنوب غربی کشور و همچنین مرز مشترک با افغانستان در شرق کشور نیروی زمینی ارتش مستقر و مشغول رصد مرزهای کشور است و هیچگاه از مراقبت از مرزها کوتاهی نکردیم؛ این کار را با به خدمت گرفتن فناوری های روز انجام میدهیم.
امیر حیدری گفت: آنچه که امروز نیروی زمینی به آن مفتخر است در کنار مردمی بودن، رسیدن به استقلال و خودکفایی است؛ ارتشی مقتدر است که تجهیزات دفاعیاش را خود تولید کند. امروز نزاجا به خودکفایی رسیده و آنچه را که در چرخه دفاعی نیاز دارد، به دست متخصصان داخلی تولید می کند. استمرار عملیاتی در نیروی زمین ارتش از دیگر افتخارات این نیرو است؛ امروز نزاجا به قطبی تبدیل شده که مردم با نگاه کردن به آن احساس امنیت و آرامش می کنند.
وی افزود: امروز بزرگترین ناوگان بالگردی در کشورهای اطراف متعلق به نیروی زمین ارتش است. امروز بالگردهای ما در بعد افزایش برد و در بعد جنگ در شب مجهز به آخرین فناوری های روز شده است؛ امروز برد موشکی ما در حوزه بالگردی غرور آفرین است و میتوانیم پوزه هر متجاوزی را در کسری از زمان به خاک بکشیم.
فرمانده نزاجا ادامه داد: در حوزه توپخانه توانسته ایم به این ادعا برسیم که توپخانه ارتش، توپخانهای قدرتمند است و در دفاع از حرم در سوریه غرش این توپخانه خواب را از چشم داعش گرفته بود. در حوزه زره و ضد زره نیز قدرت قابل توجهی در نزاجا ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، امیر حیدری همچنین با بیان اینکه «در نیروی زمینی اصول فرماندهی را بر سه پایه ولایتمحوری، عدالت محوری و شایسته سالاری قرار دادهایم»، اظهار کرد: فرماندهی کل قوا در حکم انتصاب من به عنوان فرمانده نزاجا بر کار آمد تر کردن این نیرو تاکید کردند؛ در راستای اجرای این فرمان، در بعد کارآمد کردن یگانها ساختار کلی نزاجا را مورد مطالعه عمیق قرار دادیم و از ساختار سنتی قبل عبور کردیم؛ امروز ملت ما دارای یک نیروی زمینی با ساختاری جدید، با نگاه پاسخگویی به نیازهای عملیاتی در آینده هستند که از قدرت تحرک و تهاجم بی نظیری بهره مند است. امروز نیروی زمینی با نیروی زمینی که در ذهن دوستان و دشمنان بود متفاوت است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به برنامههای نیروی زمینی ارتش در روز ۲۹ فروردین اشاره کرد و گفت: ارتش همه سالها از مردم دعوت میکرد و در مقابل آنها رژه میرفتیم، اما امسال روز ۲۹ فروردین را به نام مدافعان وطن و یاوران سلامت نام گذاری کردهایم؛ امسال رژه ما تبدیل به رژه خدمت شده است؛ این رژه از دو بخش تشکیل شده که بخش اول آن این است که بتوانیم توان مضاعفی را به توان کشور بیافزاییم؛ برای این منظور تجهیزات ویژه ای را پای کار آورده ایم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: بخش دوم رژه امسال ارتش رونمایی از تجهیزات و دستاوردهای جدیدی نیروی زمینی است. در حوزه مقابله با کرونا ۴ دستاورد بی نظیر داریم که فردا رونمایی خواهد شد؛ این دستاوردها در حوزه تشخیص و تهاجم به ویروس کرونا و یک ابر پروژه است که برای ضد عفونی کردن شهرها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دستاوردهایی در حوزه تحرک و حمل و نقل تانک ها و دستاوردهایی در حوزه های سایبر و فناوری اطلاعات رونمایی خواهد شد. در حوزه موشکهای ضد زره نیز دستاوردهایی داشتهایم که از آنها رونمایی می کنیم.
امیر حیدری با تاکید بر اینکه در حوزه مقابله با کرونا تلاش کردهایم اقدامات مردم یاری نیرو زمینی ارتش تداخلی با توان رزم این نیرو نداشته باشد، اظهار کرد: در نیروی زمینی ارتش یگان هایی با نام یگان های جنگ نوین از پیش در اختیار داشتیم و توانستیم آنها را در اختیار ریشه کنی کرونا قرار دهیم. در حوزه پهپادی نیز در مراکز تحقیقاتی به صورت جدی به این موضوع پرداختیم و همه یگان ها را به بهترین پهپادها مجهز کردیم.
وی تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی از رصد تهدید کرونا غافل نبود و اولین دستورالعمل ما برای مقابله با کرونا در ۱۱ بهمن صادر شد؛ ما بلافاصله به تهیه مواد ضدعفونی و تجهیزات مورد نیاز پرداختیم. در هر مرحله حدود ۱۰ هزار سرباز وارد ارتش میشود و این تدابیر ما موجب شد تا امروز امن ترین مکان ها پادگان های ما باشد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در پایان درباره وضعیت اعزام به خدمت کارکنان وظیفه عمومی گفت: برنامههای اعزام سربازان را معاونت وظیفه ستاد کل تدوین و اعلام میکند؛ مطمئنا در نیروی زمینی ارتش پادگانها را برای پذیرش سربازان آماده کرده ایم و دستورالعملهایی مربوط به فاصله گذاری اجتماعی در همه پادگان ها اجرا خواهد شد.
انتهای پیام