سید رضا صدرالحسینی، در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که عملکرد ایران در بحث مبارزه با کرونا را با توجه به تحریمهای اعمال شده علیه کشور در مقایسه با دیگر کشورها از جمله کشورهای غربی چگونه ارزیابی میکند، گفت: قبل از پاسخگویی مستقیم به این موضوع باید شرایط درمانی و بهداشتی کشورهای مختلف را مورد توجه قرار داد. در همین چارچوب باید به مقولاتی همچون زیرساختهای بهداشتی و درمانی کشورها توجه کرد چرا که کشورهایی در حوزه مبارزه با ویروس کرونا موفق بودهاند که زیرساختهای بهداشتی مناسبتری داشتهاند.
وی گفت: علاوه بر زیرساختهای بهداشتی باید به مقولاتی چون تعداد پزشکان عمومی و متخصص، وضعیت واکسیناسیون، شبکه بهداشتی کشورها و... نیز توجه کرد. کشورهایی در حوزه مبارزه با کرونا موفقتر عمل کردهاند و توانستهاند که جلوی افزایش آسیبها را بگیرند که در کنار موارد ذکر شده دارای توانمندی لازم در ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در حوزه مبارزه با کرونا بوده اند.
این کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه با توجه به عوامل ذکر شده در مقایسهی عملکرد ایران در این حوزه با تعدادی از کشورهای غربی به این نتیجه میرسیم که بخش قابل توجهی از مسائلی که در حوزه بهداشت و درمان برخی از کشورهای غربی مطرح بوده است تبلیغات بوده که با استفاده از رسانه توانستهاند این ذهنیت را به وجود آورند که آنها در حوزه بهداشت و درمان از توانمندیهای بسیاری برخوردار هستند، تصریح کرد: مثلا آمریکا با استفاده از تبلیغات هالیوودی و تصاویری که از بیمارستانها و مراکز درمانی اش در فیلم ها و سریال ها منتشر شده است، این ذهنیت را ایجاد کرده که وضعیت آنها در حوزه بهداشت، درمان و تشخیص قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست و یک امر غیر قابل دستیابی است. حال با توجه به اتفاقاتی که رخ داده متوجه میشویم بخش قابل توجهی از آنچه به ما نشان داده شده تبلیغات با استفاده از رسانه و تکنیکهای هالیوودی بوده است.
صدرالحسینی با اشاره به آمارهایی که از سوی رسانه های کشورهای غربی در مورد شیوع ویروس کرونا در این کشورها و تلفات حاصل از آن منتشر میشود، اظهار کرد: ویروس کرونا و شیوع جهانی آن یک طوفان و سونامی بود که توانست بخش قابل توجهی از پردهها که قرار نبود کسی پشت آنها را ببیند، براندازد و بسیاری از مسائل پنهانی را آشکار کند که یکی از آنها مشخص شدن وضعیت واقعی سیستم بهداشتی – درمانی در کشورهای غربی و ناتوانی آنها در این زمینه است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که کشوری چون ایران علیرغم وجود برخی تبلیغات توانسته امکانات خود در این حوزه را به سرعت بروزرسانی کند و با فداکاری پزشکان و کادر درمانی کشور موفقیت های خوبی در حوزه درمانی و بهداشتی داشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه این موفقیت حاصل وجود زیرساختها و نیروی انسانی متخصص در کشور است، تصریح کرد: ایران در بخش آموزش نیروی انسانی، ایجاد انگیزههای انسانی و الهی در آنها و به کارگیری امکانات پزشکی توانسته در عرصه بهداشت و درمان بیش از آنچه تصور میشد خود را نشان دهد و بار دیگر دروغین بودن تبلیغاتی که در طول 40 سال گذشته علیه کشورمان مبنی بر اینکه ایران توانمندیهای لازم را در حوزه بهداشت و درمان را ندارد، نشان دهد.
انتهای پیام