به گزارش ایسنا و به نقل از کالگریسان،" هیدروکسی کلروکین"(Hydroxychloroquine) دارویی است که عمدتا برای درمان "مالاریا" مورد استفاده قرار میگیرد.
اخیرا بیماران مبتلا به بیماریهای خودایمنی همچون "لوپوس" و "روماتیسم مفصلی" هم از این دارو استفاده میکنند.
محققان به تازگی تاثیر، "هیدروکسی کلروکین" روی درمان "کووید-۱۹" را هم بررسی کردند و نشانههایی از احتمال تاثیر مثبت این دارو در برابر "کروناویروس" پیدا کردند.
حال محققان دانشگاه "آلبرتا" هم به جمع محققانی پیوستند که تاثیر مثبت این دارو روی کووید-۱۹ را بررسی میکنند.
"ایلان شوارتز"(Ilan Schwartz) متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه "آلبرتا" اظهار کرد، اطلاعات مثبتی از تاثیر امیدوارکننده این دارو روی درمان "کووید-۱۹" کسب شده است که در سطح آزمایشگاهی بودهاند.
وی ادامه داد، اما هنوز خیلی زود است که مطمئن شویم این دارو میتواند در درمان "کووید-۱۹" کاملا مفید باشد یا خیر.
در این مطالعه بینالمللی محققان دانشگاه "مینهسوتا"(Minnesota)، "مکگیل"(McGill )،"آلبرتا"(Alberta) و "مانیتوبا"(Manitoba) حضور دارند و در آن سه هزار نفر مورد آزمایش قرار میگیرند.
از این میان ۶۰۰ مورد در فهرست بررسی توسط دانشگاه آلبرتا قرار خواهد گرفت.
این آزمایش روی افراد ۱۸ سال به بالا که در معرض افراد مبتلا به "کووید-۱۹" بودهاند، انجام میشود.
"ایلان شوارتز" گفت: افراد واجد شرایط این آزمایش کارکنان حوزه مراقبتهای درمانی خواهند بود. همچنین افرادی که در خانه با افراد مبتلا به "کووید-۱۹" در تماس بودهاند هم از مشمولین آزمایش هستند.
کنترل این آزمایش بالینی به صورت تصادفی انجام خواهد شد. به این ترتیب نیمی از شرکتکنندگان داروی "هیدروکسی کلروکین" و باقی افراد تنها "دارونما" مصرف خواهند کرد.
این روش درمانی به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت و بررسی خواهد کرد که آیا این دارو میتواند از ابتلا به کروناویروس جلوگیری کند یا خیر.
اگر دارو موثر بود، به بستری افراد در بیمارستان نیز نیاز خواهد بود.
عوارض جانبی دارو
"هیدروکسی کلروکین" به طور کلی بیخطر تلقی میشود. ولی مانند هر داروی دیگری عوارض خاص خود را دارد.
این عوارض شامل بروز آریتمی قلبی، آسیبهای کلیوی و کبدی است. به این ترتیب افراد نباید برای جلوگیری از ابتلا به "کووید-۱۹" بدون تجویز پزشک به مصرف این دارو بپردازند.
انتهای پیام