حمید مصطفیلو در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شروع فعالیت لاروهای زمستان گذران آفت شبپره شمشاد از اوایل فروردین امسال، عملیات مبارزه با این آفت با استفاده از ترکیبات کنترلکننده گیاهی از ۱۵ فروردین شروع شده و ۸۰ هکتار از تودههای شمشاد آلوده محلول پاشی شد.
وی با بیان اینکه در طول سال چهار نسل این آفت فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای لازم برای مبارزه با آفت در نسلهای بعدی صورت گرفته است.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به اینکه نسل دوم آفت از اواخر اردیبهشت فعال خواهد شد، افزود: انتظار داریم در نسل دوم آفت طبق تجربه سالهای گذشته با طغیان شدیدتری روبهرو باشیم.
مصطفیلو بیان کرد: در این راستا تمهیدات لازم از جمله افزایش تعداد تراکتورهای محلول پاش برای جلوگیری از انتشار وسیع آفت و به حداقل رساندن خسارت به تودههای سالم شمشاد در نظر گرفته شده است.
شمشاد هیرکانی درختی همیشه سبز و بومی جنگلهای هیرکانی در شمال ایران است. طی سالهای اخیر آفت شب پره شمشاد باعث آلودگی این گونه شده است. لارو این آفت از طریق تغذیه برگ، پوست و سرشاخههای درخت در هر سال طی چهار نسل، باعث سرخشکیدگی و حتی از بین رفتن کامل درخت میشود.
به گزارش ایسنا، از سه سال قبل مبارزه با آفت شب پره شمشاد در جنگل های بندرگز در غرب استان آغاز شده است.
انتهای پیام