دکتر سودابه کاظمی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سرعت شناخت علم روز به روز نسبت به ویروس کرونا بیشتر می شود، اظهار کرد: اطلاعات مربوط به بیماری کرونا محدود به چهار ماه اخیر است، با توجه به وسعت درگیری این ویروس و تاثیر عمیقی که در تمام ابعاد زندگی داشته، تمرکز محققین و پزشکان بر روی آن است تا بتوانند روش های پیشگیری، درمان و همچنین ابعاد ناشناخته آن را کشف کنند.
متخصص زنان و فلوشیپ در خصوص اینکه سیستم ایمنی مادران در ایام بارداری دچار تغییر می شود و از اینرو بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، افزود: خانم های باردار در همه موارد جزو گروه های در معرض خطر و نیازمند مراقبت های ویژه هستند اما آنچه که تا امروز مشخص شده یک خانم باردار سالم که جزء گروه های پر خطر هم نیست و بیماری پیش زمینه ای نظیر فشار خون، دیابت و بیماری قلبی نداشته، شدت بیماری در این خانم ها نسبت به یک فرد عادی تفاوت چندانی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که کرونا سلامت جنین را تحت تاثیر قرار می دهد؟ گفت: تاکنون علم اثبات نکرده که امکان انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین وجود دارد اما به صورت موردی گزارش هایی حتی در گیلان داشتیم که نوزاد متولد شده مبتلا بوده اما نمی توان با قطعیت گفت که آیا از مادر به جنین منتقل شده یا در بدو زایمان بلافاصله تست مثبت شده است.
کاظمی در پاسخ به این سوال که امکان بروز اختلال ناهنجاری کروموزمی در مادران بارداری که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می شوند، وجود دارد؟ تصریح کرد: در حال حاضر این مسئله تایید و اثبات نشده که نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه وجود دارد، بر همین اساس توصیه می کنیم مادران باردار نکات بهداشتی و خودمراقبتی را بیشتر رعایت کنند.
نباید مراقبت های اساسی دوران بارداری تحت الشعاع قرار گیرد
این متخصص زنان در خصوص ویزیت های دوره ای مادران باردار، ادامه داد: این مسئله نه تنها دغدغه مادران بلکه دغدغه سیستم بهداشت و درمان هم است لذا در این راستا اداره سلامت مادران وزارت بهداشت مصوبه ای ابلاغ کرده مبنی بر اینکه به طور موقت تعداد مراقبت های استاندارد بارداری که در طول دوره بارداری هشت جلسه است را به حداکثر پنج جلسه تقلیل داده لذا به مادران تاکید می کنید در مراکزی که تجمع است، حضور نیابند.
وی ادامه داد: با اینکه تعداد جلسات مراقبتی کاهش یافته اما مادران باردار نگران نباشند زیرا مراکز بهداشت در همه نقاط بسیار فعال هستند و علاوه بر این مراکز ۱۶ ساعته ای هم جهت مراقبت های لازم تجهیز شده اند؛ علاوه بر متخصصین زنان و ماماها در این ایام تمهیدات غیر حضوری را در راستای تامین سلامت مادر و جنین در نظر گرفته اند و مادران باید ارتباط خود را با آنها حفظ کنند.
کاظمی خاطرنشان کرد: ما خیلی نگران حضور مادران باردار در اجتماع و امکان ابتلا به کرونا هستیم اما نباید مراقبت های اساسی دوران بارداری تحت الشعاع قرار گیرد.
این متخصص زنان در خصوص امکان انتقال ویروس کرونا در دوران شیردهی، افزود: امکان انتقال با شیردهی هم فعلا اثبات نشده اما مادر باردار مبتلای قطعی حتما نوزاد وی ۱۴ روز قرنطینه می شود که شیردهی آن نیز تمهیدات خاصی دارد که توسط همکاران ما آموزش داده می شود، چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد می تواند از شیر مادر استفاده کند در غیر اینصورت شیر جایگزین تجویز می شود.
انتهای پیام