به گزارش ایسنا، طبق آنچه که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرده است، خداداد غریب پور نامگذاری سال جاری به "جهش تولید" را در ادامه نامگذاری سال های پیش دانسته و معتقد است که این مهم برنامه ای بلند مدت و هدفدار خواهد بود که حرکت در درون آن می تواند کشور را به نقطه مطلوب خود نزدیک کند. جهش تولید، مفهومی است عینی که بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۹۹ آن را به همراه خواهد داشت؛ چراکه این جهش در گرو مجموعه برنامه ها و اقداماتی است که سازمان ایمیدرو طی سال های اخیر با مشارکت بخش خصوصی و در راستای سیاست های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی کرده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو ادادمه داد: سرعت گرفتن اجرای طرح های توسعه در زنجیره فولاد، مس، آلومینیوم، سرب و روی، طلا و ... از یک سو و ورود گام به گام پروژه های جدید به مدار تولید، دلیلی آشکار بر چنین امری است. ایمیدرو با هماهنگی بخش خصوصی امسال برنامه راه اندازی ۲.۳ میلیارد دلار طرح توسعه و جدید را پیش رو دارد. این طرح ها ۸۳۰۰ شغل مستقیم و ۶۴ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد می کند که در مجموع، بیش از ۷۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم از این حوزه صاحب کار و درآمد می شوند.
وی افزود: از سوی دیگر، این طرح ها کشور را از ثمرات افزایش تولید بخش، بهره مند خواهد ساخت. این سازمان پیش از این، برای تحقق اهداف توسعه ای، کارگروهی را ناظر بر اجرای طرح ها کرده است که پایش مستمر، بررسی و برطرف کردن نقاط بحرانی حوزه های تولید و توسعه را برعهده دارد. با چنین تجربه ای بنا داریم در سال ۹۹ نیز کارگروهی را با حضور نمایندگان همه شرکت های بزرگ برای تحقق جهش تولید بخش معدن و صنایع معدنی و رفع موانع آن ایجاد کنیم. در ماه های پایانی سال گذشته اتفاقاتی رخ داد که دستیابی به جهش تولید را ملموس تر کرد. به طور مثال به تولید رسیدن بزرگ ترین و مدرنترین کارخانه آلومینیوم در ایران به نام آلومینیوم جنوب (سالکو) از ملموس ترین آن هاست که به تنهایی ۱۰۰ درصد به ظرفیت تولید این فلز در کشور می افزاید.
معاون معدنی وزیر صمت تاکید کرد: سنگان به عنوان پایتخت سنگ آهن ایران، میزبان کارخانه های جدید تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن خواهد بود. در این میان، انتخاب دو پیمانکار (الف و ب) با هدف باطله برداری و استخراج ماده معدنی، برای مدت پنج سال، تامین خوراک برای کارخانه های فعال و در دست راه اندازی را انجام می دهد. مجتمع معدنی سنگان که در حال تحقق هدف ۱۷.۵ میلیون تنی کنسانتره و ۱۵ میلیون تنی گندله سنگ آهن است، اینک واقعیتی را به منظور تحقق "جهش تولید" برای ناظران و فعالان حوزه معدن رقم زده است. ورود به مدار کنسانتره پنج میلیون تنی فولاد مبارکه در سنگان و ۲.۵ میلیون تنی گندله فولاد خوزستان در سنگان، می تواند بخش مهمی از جهش تولید در بخش فولاد را به ارمغان بیاورد.
غریب پور یادآور شد: در هفته های پایانی سال گذشته، دو شرکت فولاد مبارکه و ملی صنایع مس ایران افزایش سرمایه را محقق ساختند و "گل گهر" نیز در همین مسیر قرار گرفت اما به سبب مشکلات ناشی از ویروس کرونا، افزایش سرمایه را به آینده ای نزدیک موکول کرده است. برنامه افزایش سرمایه در واقع ضامن رشد و جهش تولید در زنجیره فولاد خواهد بود. ضمن اینکه هدایت هزاران میلیارد تومان از سود انباشته شرکت های بزرگ به سمت توسعه، اوج گیری اجرای پروژه ها را در پی خواهد داشت.
وی اعلام کرد: سازمان ایمیدرو در سال ۹۹ همچون سال قبل، پروژه احیای معادن غیرفعال بخش خصوصی را با برنامه ای وسیع تر به اجرا درمی آورد که خود گامی در جهت تامین خوراک و جهش تولید در بخش معدن و صنایع معدنی به شمار می آید. در سال گذشته ۱۴۶ معدن احیا شد که بخشی از آن ها وارد مدار تولید شده اند. برای سال جاری نیز احیای ۲۰۰ معدن را در برنامه داریم و پیش بینی می شود که با فعال سازی کامل این معادن، سالانه ۳۰۰۰ شغل در این بخش ایجاد و بخش قابل توجهی از از خوراک کارخانه های فرآوری از این معادن تامین شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو، افزایش مجدد سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی (رسیدن به رقم ۵۰۰ میلیارد تومان)را یکی از اجزای برنامه های توسعه ای دانسته و یادآور شد: سال گذشته سرمایه این صندوق زیرمجموعه ایمیدرو، از ۱۱۰ میلیارد به ۳۵۰ میلیارد تومان رسید که این رقم برای سال پیش رو، ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد شد.
انتهای پیام