یک کارشناس مسائل اروپا:

کرونا شکاف بین کشورهای جنوب و شمال عضو اتحادیه اروپا را افزایش داد

یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا در زمینه مقابله با تبعات شیوع شدید ویروس کرونا در برخی از کشورهای عضو این اتحادیه و ارائه کمک به آن‌ها در این زمینه، تاکنون کارنامه خوبی از خود به جای نگذاشته است، گفت: با توجه به وجود همگرایی اقتصادی و مالی بین اعضای این اتحادیه، بعید است عضوی بخواهد در دوران «پسا کرونا» صحبت از خروج از این اتحادیه کند.

مرتضی مکی  در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با تأثیر شیوع ویروس کرونا بر  آینده اتحادیه‌های منطقه‌ای از جمله اتحادیه اروپا اظهار کرد: این اتحادیه یکی از موفق‌ترین پروژه‌های همگرایی در جهان است ولی در مورد بحران کرونا تاکنون کارنامه خوبی به جای نگذاشته است.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه ویروس کرونا به شکلی همه کشورها را در بر گرفته و در همین چارچوب تمامی کشورها بر مبارزه با تبعات این ویروس در داخل کشور خودشان متمرکز شده اند و   توجه به وضعیت دیگر کشورها را  در اولویت پایین‌تری قرار داده اند ، گفت: تعدادی از کشورها در جنوب اروپا که به صورت جدی‌تر با ویروس کرونا مواجه شده‌اند، از دیگر کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا درخواست کمک کرده‌اند، ولی تاکنون کمک‌های موثری  دریافت نکرده‌اند و در همین چارچوب اسپانیا و ایتالیا انتقادات جدی به اتحادیه اروپا وارد کرده‌اند.
مکی با بیان اینکه این اتفاقات ممکن است باعث تقویت ملی‌گرایی در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود، ادامه داد: یکی از تبعات شیوع ویروس کرونا در اتحادیه اروپا افزایش شکاف و اختلاف بین کشورهای جنوب و شمال این اتحادیه است ‌.

 این کارشناس مسائل اروپا  در پاسخ به این سوال که  با توجه به نارضایتی‌های موجود در برخی از  کشور های اروپایی از عملکرد اتحادیه اروپا در ارتباط با موضوع کرونا این امکان وجود دارد که در دوران پساکرونا برخی از کشورهای اروپایی تصمیم بگیرند که بخواهند از این اتحادیه خارج شوند؟ اظهار کرد: چسبندگی اقتصادی، مالی و بانکی کشورهای  عضو اتحادیه اروپا به یکدیگر زیاد است، بنابراین وقوع واگرایی در اتحادیه اروپا امر سختی است. البته پروژه همگرایی نیز در این اتحادیه با چالش‌های جدیدی مواجه می‌شود و پروژه « اروپای واحد» که به عنوان آمال اتحادیه اروپا مطرح بود به نوعی زیر سوال می‌رود ولی به نظر می‌رسد که کشورهای اروپایی همچنان در حوزه‌های اقتصادی، پولی و بانکی همگرایی خود را حفظ کنند.

مکی ادامه داد: از دیگر سو باید به این موضوع توجه داشت که اعضای اتحادیه اروپا هیچ کدام در موقعیت و جایگاه انگلیس نیستند که بخواهند صحبت از جدایی از اتحادیه اروپا کنند چرا که جایگاه مالی و اقتصادی انگلیس قابل مقایسه با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیست.

وی با بیان اینکه در بحران اخیر ، اتحادیه اروپا نتوانسته به عنوان یک قطب سیاسی و اقتصادی نقش فعالی را ایفا کند، تصریح کرد : ممکن است این موضوع باعث شود که در آینده، کنشگری اتحادیه اروپا در عرصه جهانی تضعیف شود.

وی در پایان سخنان خود در این گفت‌وگو افزود : باید به این موضوع توجه داشت که در کنار نارضایتی‌های موجود، خروج از اتحادیه اروپا آسیب‌های جدی برای هر کدام از کشورهای عضو این اتحادیه به همراه خواهد داشت و با توجه به این موضوع، بعید است که  شاهد تصمیم کشوری برای خروج از این اتحادیه باشیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99012011448
  • خبرنگار : 71038