وضعیت کلاس‌های مجازی‌تان چطور است؟

با وجود اعلام چندباره بهره‌مندی دانشگاه‌ها از ترافیک رایگان و کاهش تعرفه اینترنت در جهت استفاده از امکانات آموزش مجازی، به نظر می‌رسد برخی اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی، هنوز این ابلاغیه را اجرا نکردند.

به گزارش ایسنا، مدارس و دانشگاه‌ها از هفته ابتدایی اسفند یعنی از همان زمان ورود ویروس کرونا به کشور تعطیل شدند. درواقع به دلیل به خطر افتادن سلامت دانش‌آموزان و دانشجویان در شرایط حضور فیزیکی در کلاس‌ها، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم از نخستین مراکز کشور بودند که زنگ تعطیلی مراکز آموزشی را نواختند و با تعطیلی کلاس‌ها، موضوع آموزش مجازی مطرح شد تا کرونا مانع آموزش در کشور نشود.

از این رو پس از اعلام تعطیلی مراکز آموزشی، در شرایطی که هنوز مشخص نبود وضعیت سال تحصیلی به چه شکل ادامه پیدا می‌کند، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات-اعلام کرد: با توجه به احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، با همکاری وزارت علوم و آموزش و پرورش، امکانات ویژه‌ای جهت آموزش مجازی و از راه دور فراهم شده تا دانش‌آموزان و دانشجویان ضمن حفظ سلامت خود، از تحصیل علم جا نمانند.

وزیر ارتباطات همچنین با بیان اینکه ترافیک کلیه کلاس‌های آموزشی مجازی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، برای کاربران رایگان خواهد بود، با توجه به درخواست کاربران برای ارائه اینترنت رایگان، از ارائه بسته‌های ۱۰۰ گیگابایتی برای کاربران اینترنت خانگی و ۲۰ گیگابایت اینترنت برای معلمان با همکاری وزیر آموزش و پرورش خبر داد.

پس از آن حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات- درباره اقدامات انجام‌شده برای آموزش مجازی اعلام کرد: سازمان فناوری اطلاعات لیستی از مراکز آموزشی  فرستاده که رگولاتوری آن را به اپراتورها اعلام کرده تا ترافیکشان را رایگان کنند. سجاد بنابی –نائب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت- نیز از مذاکره با ارائه‌کنندگان خدمات اینترنتی برای رایگان کردن تعرفه‌ مصرف کاربران در برای پلتفرم‌ها و سرویس‌های مورد تایید وزارت علوم و آموزش و پرورش خبر داد.

با وجود این، با گذشت بیش از یک ماه از شرایطی که آموزش مجازی آغاز شده و با به پایان رسیدن تعطیلات نوروزی، حضور در کلاس‌های مجازی دانشگاهی اجباری شده، به نظر می‌رسد هنوز تمامی اپراتورها تعرفه سایت‌های دانشگاهی و آموزشی را رایگان نکرده‌اند. این در حالی است که آذری جهرمی چند روز پیش هم بار دیگر اعلام کرد سایت‌هایی که وزارت علوم برای آموزش از راه دور دانش‌آموزان و دانشجویان اعلام کرده بنابر مصوبه ستاد ملی کرونا، به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از مواردی که در استفاده از خدمات اینترنتی همواره مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد، کیفیت این خدمات است. آموزش مجازی از اسفند و همزمان با تعطیلی دانشگاه‌ها آغاز شد و البته در روزهای ابتدایی سایت‌ها و سامانه‌های آموزشی با مشکلاتی روبه‌رو بودند که برخی به‌دلیل مسائل فنی و برخی ‌به افزایش ترافیک اینترنتی مربوط بود. اما با الزام حضور در کلاس‌های مجازی پس از تعطیلات فروردین، این مشکلات تا حد زیادی رفع شده است.

هرچند باوجود شرایط آموزش مجازی که برای بسیاری فراهم شده، همچنان موانعی پیش روی آموزش مجازی برای برخی دانش‌آموزان و دانشجویان وجود دارد، از جمله اینکه به اذعان وزارت آموزش و پرورش ۳۰ درصد مناطق آموزشی و مدارس دسترسی ارتباطی برای برقراری آموزش‌های مجازی را ندارند و یا برخی دانشجویان در روستاهای دوردست، نه تنها به اینترنت دسترسی ندارند بلکه حتی از داشتن گوشی هوشمند هم بی‌بهره هستند.

شما مخاطبان ایسنا، در بخش نظرات این گزارش می‌توانید با ذکر نام دانشگاه خود، به بیان تجربه‌تان از آموزش مجازی این روزها بپردازید و درصورتی‌که کاهش تعرفه اینترنت توسط اپراتور مورد نظرتان صورت نگرفته و هزینه حضور در این کلاس‌ها از ترافیکتان کم می‌شود، اعلام کنید.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 99012010833
  • خبرنگار : 71541